AlexPPC Публикувано Август 14, 2008 Report Share Публикувано Август 14, 2008 Здравейте, бих искал да попитам дали някой може да препоръча програма за дистанционен контрол , която да се стартира /на отделечения РС/ преди логването на потребителя, тоест да е възможно свързването към отдалечения РС когато не неговия екран са изписани юзърите и /евентуално/ след кликването им - полетата за пароли?Пробвах това с TeamViewer3.6. Става и работи. Но направих глупава грешка. Не прочетох упътването му и не разбрах, че дори и след удължаването на пробния период той остава безплатен за лична употреба.Аз взех, че вкарах някакъв номер... и .. сега ми е отказан достъпа до техния сървър. Писах им да питам защо, а те казват, че някой си Кевин има неплатена фактура с това ИД.Както и да е. Тъй като не знам начин по който да накарам програмата да ми даде ново ИД, търся начин да я заместя с някоя друга. ПП. Нямам Статично IP и на двата РС. Ползвам БТК за доставчик. И на двете места имам рутери. Двата РС са с EsetSmartSecurity32.30 и вградения там Файъруол. Всъщност TeamViewer3.6 се свърза без никакви допълнитени настройки на каквото и да било. Но.. жалко за него.Поздрави:AlexPPC Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 15, 2008 Report Share Публикувано Август 15, 2008 С каква операционна система са двата компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Август 17, 2008 Author Report Share Публикувано Август 17, 2008 С каква операционна система са двата компютъра? Извинявай, пропуснах:Host: Windows server 2008 x64. На него е Хост клиента на Тийм Вюър. Тоест него трябва да виждам като се рестартира, но преди да се логне някой.Client: XPSP3. На него направих грешката с кода. Иначе от него си командвах горния.Чистих Регистъра после даже- ядец! Как само си работеха в началото... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Август 18, 2008 Report Share Публикувано Август 18, 2008 Привет, защо не използваш LogMeIn. Мисля, че ще ти свърши работа при положение, че нямаш реални IP-та, а и се стартира като процес на операционната система. Ето ръководство за работа с приложението - http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=3159 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Август 21, 2008 Author Report Share Публикувано Август 21, 2008 Привет, защо не използваш LogMeIn. Мисля, че ще ти свърши работа при положение, че нямаш реални IP-та, а и се стартира като процес на операционната система. Ето ръководство за работа с приложението - http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=3159 Привет!LogMeIn ползвам на виртуалната машина /сървър2003/, която е върху този сървър2008 /чрез MS virtual Server2005r2/ . Нали се сещаш, че ползват една ЛАН карта.. Опитах да го сложа на И на сървър2008, но само се загуби връзката на virtualServer със ЛАН картите. Едвам се оправих. Че иначе препоръчват преинсталацията му. /на ВС05/.Това е едната причина, поради която не може да е тази програма. Другата причина е, че тя се стартира много късно, едва след логването на юзъра, че и след няколко други неща.тоест не може да видиш отдалечено екрана за логване на юзър. За разлика от TeamViewer. А точно това ми трябва на сървър2008 /основата на инсталациите/, който иначе работи учудващо добре..А пък последният ми успех е, че успях да си 'спася' ТиймВюър-а /който беше Host вариант/ на сървър2008. Как?Промених датата в БИОС-а на такава, много близка след датата на първоначалната инсталация на ТВ. Това позволи да 'вляза' в пробния период. След това го деинсталирах. Рестарт. Почистих си регистъра от всичките му следи. рестарт. След това върнах датата на актуалната и си го инсталирах както трябва - със PersonalUse, кликнато при инсталацията. Е, това ми е само Хост-а, но пак добре, че го спасих.Със Пълния вариант, този с който работя продължавам да имам проблема със забранен достъп до техния сървър. Водим някаква усилена кореспонденция с ТВ за позволяване достъпа на моя ИД до сървъра, но засега без успех.Е, избегнах временно проблема, като го инсталирах /ТВ/ в едно Виртуално РС, но малко е неудобно .. само за една програмка..Ще продължавам да се боря с тия полудели немци..Но най-чистото решение ми се струва, че е ако се намери начин да се изтрие или промени ИД-то което създава ТиймВюър на дадено РС. Само с чистене на регистъра не става- проверено. ПП. относно реално IP: В интерес на истината имам едно, но не го ползвам. Просто не знам как да го разделя на три РС- една база и две виртуални върху нея. някой дали знае? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост