stanilabg Публикувано Август 13, 2008 Report Share Публикувано Август 13, 2008 Знае ли някой, какво са Top field first и Bottom field first? Намирам инфо за това, но е по английски и нищо не ми говори. Също така, какво е 3:2 pulldown, и добре ли е да е включено? Искам да настроя HCenc, но незнам какво да избера от настройките - progressive, interlaced или digital video source. Четох, че зависело от входния scan type, а в моя случай е прогресивен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Август 13, 2008 Report Share Публикувано Август 13, 2008 Дай малко повече информация, че аз нищо не разбрах. Имаш да избираш нещо. Къде имаш да ги избираш тези неща ?Сигурно е за нещо, което не разбирам но обясни по-подробно за да може някой да помогне Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 14, 2008 Author Report Share Публикувано Август 14, 2008 Значи, правя едно DVD от MKV, а програмата която използвам е DVDforger. До тук добре. Тя от своя страна използва няколко инструмента за работа, които са посочени в линка. Главният виновник заради когото пиша е HCenc, този който конвертира форматите. И до тук добре. Само че, има едни настройки, които не знам как да ги настроя. Посочени са в началото на темата. Нямам възможноста да ги пробвам отделно, защото самото конвертиране трае (за моя компютър) около 6,30 - 7 часа. Настройките са 3 + auto (като всяка една, освен progressive, може да се комбинира с Top field first или Bottom field first). Общо 7 пъти - доста време, през което не мога да правя нищо друго, защото компа замръзва. Затова и го правя през ноща. Намерих няколко (доста) страници за това, какво е Top field first и Bottom field first, но нищо не ми говори. Жената може да го преведе, ама като я знам как не и се занимава, и как ме хули че съм непрекъснато зад компа.... . Мерси. Пък и само суха информация ще даде, защото не ги чатка термините. Иначе става въпрос за това, че на изходното DVD, не е много реален образа, не върви много гладко. (Искам да изясня, че това, което постигам сега е най-доброто, което съм правил от въпросното MKV. Какви ли не програми за създаване на DVD не пробвах. Начини, редица начини. През няколко формата до такъв, или онакъв. Между другото последния вариянт беше на "ауто" и ако не знаете за това, че насича, няма как да разберете. Е да, ама аз знам и ме дразни. Едвам едвам се вижда, но....). Имам няколко MKV-та, които съм решил да правя на DVD-та, но не всички насичат. Не знам къде е причината. Ще вмъкна няколко документа с тяхните характеристики. Изглеждат ми почти еднакви. Дори си мислех, че проблема ще изчезне с конверта, защото не би трябвало да има значение, дали ми е мощен компа, когато конвертирам. Просто операцията трае по дълго. Така си го обяснявам. За гледане е друг въпрос. Не смогва да изобразява разделителната способност. Ама, като конвертира.... 3:2 Pulldown Top field firstDuran_Duran___Live_At_Wembley.txtFender_Stratocaster___Live_In_Concert.txtJimi_Hendrix___Live_At_Monterey.txtRoger_Waters___Live_At_Eart_2007.txtThe_Police___Live_In_Tokyo.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 14, 2008 Report Share Публикувано Август 14, 2008 Остави настройката на interlacing options на Progressive, защото източникът ти е такъв. Общо взето няма как да е друг, защото е компютърен формат. Понеже е Progressive няма никакво значение дали избереш Top field first (TFF) или Bottom field first (BFF). Не слагай отметка на 3:2 pulldown. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Август 14, 2008 Author Report Share Публикувано Август 14, 2008 Остави настройката на interlacing options на Progressive, защото източникът ти е такъв. Общо взето няма как да е друг, защото е компютърен формат. Понеже е Progressive няма никакво значение дали избереш Top field first (TFF) или Bottom field first (BFF). Не слагай отметка на 3:2 pulldown. Ще изчакам още някое мнение, ако има разбира се, защото явно никой не се е занимавал с това за сега и тогава ще пробвам. Иначе имам едно копие на DVD с тази настройка, но за жалост резултата е като тази на Auto. Надявах се да е друг съвета. Друга опция. Благодаря за сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост