Jump to content

Проблем със звука.

alexis

Препоръчан пост

След множество перипетии,породени от собственото ми невежество,изразяващи се най-вече в безкрайното преинсталиране на една и съща самоделка,и последващите от това сериозни проблеми аз си преинсталирах най-накрая чист уиндоус.След това си инсталирах драйвъри и антивирусна програма.Съжалявам че не съм го направил отдавна,въпреки,че някои от тия които са ми помагали във форума да се справя с една или друга ситуация ме съветваха за това нееднократно.Въпросът е в това,че предполагам отново съм пропуснал нещо.След инсталиране на скайпа опитах да се свържа,но на монитора ми се изписа:

Problem with playback devise.

Отново повтарям че имам драйвъри за да го отхвърля като възможност.Системата ми иначе работи идеално ,поне доколкото разбирам.Бихте ли ми помогнали да разбера какво пропускам.

Сподели другаде

Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio

Size 2.9MB Version 5.10.0.5010

The Microsoft UAA (Universal Audio Architecture) Bus driver provides support for High Definition Audio (Azalia). This driver is designed to work with the following versions of Windows:

1.Microsoft Windows Server 2003

2.Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1)

3.Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 (SP4)

Realtek Audio Codec Driver

Size 82.8MB Version 5.10.0.5449

The Realtek Audio Codec driver provides support for 7.1 channel audio.

Това са оригиналните драйвъри които са ми продадени при покупката на компютъра.Каква е звуковата карта не знам.Все още много неща не разбирам,ако ми кажеш как да стигна до информация за характеристиките и ще ти ги кажа.Влязох в Device Manager.и там пред Sound,video and game controllers има знак минус,а пред Audio Device on High Definition Audio Bus има черен удивителен знак в средата на жълто кръгче.

Сподели другаде

Деинсталирах всички аудиодраивери от Add or Remove Programs и почистих с Driver Cleaner след това.После инсталацията на препоръчания от теб драивер се получи,но въпреки това аз звук все още нямам.Давал съм рестарт след всяка инсталация и деинсталация.Дори опитах с Last Known Good Configuration,но пак нищо.Сега ще опитам да рестартирам под Safe mode,пък дано нещо се получи.
Сподели другаде

Под Safe Mode няма как да имаш звук независимо дали имаш или нямаш драйвер, защото той не се зарежда под Safe Mode.

В Device Manager имаш ли удивителни? В Sounds and Audio Devices изписва ли името на звуковата карта?

Сподели другаде