Jump to content

Програма за дадения видео ефект

Препоръчан пост

Първо здравейте на всички. Значи една приятелка скоро има рожден ден и имам една идея за изненада но нз как да го направя и ми трябва малко помощ :hesthebest:

Идеята е следната:

Видеото е ето ТОВА Искам в частта "dear...mhhmm" да добавя балончета с текст (сещате се като тея в комиксите дето са) :) Аз балончетата ще си ги направя на PhotoShop...проблема ми е че нз с каква програма и как да ги вмъкна в клипа.

Мисля че ще стане мн сладурско...Ще съм ви мн благодарен ако ми помогнете :beer:

П.С. До 17-ти трябва да съм готов :bored:

Сподели другаде

Мисля че movie maker-а няма такава опция.Колкото до качеството ще гледам да стане максимално добре :) След като го дръпна качеството ще остане същото, но клипа ще е във flv формат...за да го отвори movie maker-а трябва да го конвертирам (качеството ще развали), след обработката в movie maker (качеството ще се развали) след като го качa в някой сайт (качеството ще стане ужасно) :D За това мисля да изключим варианта с Movie Maker :thumbsup: Ам мисля да пробвам с Camtasia Studio, но не знам как да го направя...някакви предложения :hesthebest: , а и коя версия да си дръпна, че версии бол :)
Сподели другаде

Е, Move Maker-а трябва да може да добави едно балонче. Това не е проблем :) Но както казваш качеството ще се скапе много. Ами Camtasia Studio-то е подобна на Maker-а с разширени възможности т.е. не може да отвори .flv :(

Най-доброто решение е да намериш оригинала на клипчето и да го преработиш.

Сподели другаде

Явно не съм обеснил като хората...за което се извинявам :) Аз искам тея "балончета" да се появят докато клипа си тече и да се получи нещо като диалог м/у тея оранжевите бабаити :D ,а ако съм обеснил правилно и това нещо става да се направи movie maker ако можеш да ми кажеш как че нещо не ми ражда главата как ще стане тоя номер :thumbsup: Как ще ги сложа във клипа и как да ги наместя точно върху главите им докато клипа тече...? Чудих се чудих се пипнах навсякъде във movie-то ама нищо не намерих по въпроса :)
Сподели другаде

Малко късничко стана ама отворих Camtasia-та(версия 5.1.0) и се порових. Както казах програмата има вградени балончета, стрелки и други разни фугурки, които можеш да добавиш по време на клипа и да ги пратиш където искаш и за колкото искаш време. Отделно има опция за вкарване на твоя произволна картинка, въпреки че за твоя случай и вградените ще ти свършат чудена работа, освен ако не си добър с фотошопа. Ще ти обясня с няколко шота и няколко обяснение как става.

http://pics.softvisia.com/design/pics/7217/Camtasia1.png

Щракаш на 1 и си избираш видеото и то се поставя там където е 2.

Взимаш го от 2 и го влачиш до 3 и го пускаш и то се зарежда в програмата и е готово за обработка.

С Callouts... ще добавиш нужните ефекти, които желаеш. Щракаш на 4 и ти се появява долния прозорец.

http://pics.softvisia.com/design/pics/7217/Camtasia1.png

В Type - 1 имаш вградените ефектчета от програмата, но ако те не те устройват и ти си имаш свои направени и искаш да ги добавиш, щракаш на 2 - Custom Callouts...

От там в новия прозорец, който не мисля че е нужно да ти го давам, щракаш New Custom Callout... избираш си твоята картинка и натискаш Ok.

След това се връщаш на картинката с Callouts и виждаш, че в Type - 1 вече в падащото меню имаш твоята добавена картинка и избираш нея(в моя случай жълтото усмихнато човече).

Ще видиш, че вече има нова лента - 3, в която е избрания от теб ефект/картинка или каквото и да е. Можеш да удължаваш чрез влачене наляво и надясно. Също така да избираш от къде до къде да се показва. В прегледния прозорец на клипа можеш да я местиш където поискаш, да я разширяваш и т.н.

Предполагам ще се справиш, но ако имаш затруднения не се притеснявай и питай ;)

Успех.

Сподели другаде