Jump to content

Препоръчан пост

Предварително се извинявам ако съм сбъркал раздела.Значи проблемът е следния:свързал съм лаптопа си с домашното кино когато пускам филми avi със звук 5.1 нямам грижи със звука абсолютно всички колони свирят перфектно същото се отнася и за двд-та,но когато филма е avi мп3 стерео задните колони почти не се чуват и има някакво пръщене пробвал съм със следните плеъри:KMPlayer,Windows Media Player,Media Player Classic,Cyber Link Power DVD,JetAudio, i Bs Player.Някой има ли идея какво трябва да направя та да могат и филмите със стерео звук да се чуват добре на всичките колони.Ако трябват някакви настройки на компютъра кажете какви са.Имам инсталирани K-Lite Codec Pack 3.9.0.0.Благодаря предварително за помощта.
Сподели другаде

На практика няма начин филми с MP3 звук (стерео) да се чуват на всички колони. Ако случайно някой плеър има опция да клонира сигнала, който подава към предните колони, към останалите, ще стане, но единственият такъв плеър, за който се сещам, е Winamp. За него има такъв плъгин. Другият вариант е да се пробваш да човъркаш по драйверите, но не знам дали ще има такава опция там.
Сподели другаде

На практика няма начин филми с MP3 звук (стерео) да се чуват на всички колони. Ако случайно някой плеър има опция да клонира сигнала, който подава към предните колони, към останалите, ще стане, но единственият такъв плеър, за който се сещам, е Winamp. За него има такъв плъгин. Другият вариант е да се пробваш да човъркаш по драйверите, но не знам дали ще има такава опция там.

Здравей благодаря за отговора.Но току що пробвах с абсолютно всички плеъри които съм изредил в началото всичката ми музика която е мп3 формат върви на всички колони и то доста добре защо само AVI+mp3 не върви?

Сподели другаде

Може да e характерна особеност начинът, по който плеърите възпроизвеждат AVI+MP3. Наистина не мога да кажа. Аз не ползвам система за домашно кино и имам доста различна звукова карта, затова не мога да дам по-точно предположение защо се получава така. При MKV или OGM пак ли е така?
Сподели другаде

Съжалявам но не съм толкова на ТИ с компютрите и аудио и видео форматите това:При MKV или OGM пак ли е така? не го разбирам :crosseyes1: .Обясни по по -просто ако е възможно. Благодаря ти все пак за помощта .
Сподели другаде

Тези формати се ползват основно за нелегално съдържание. Не мога да ти дам линкове. Мога да ти предложа да инсталираш K-Lite отново (като първо го деинсталираш разбира се), но без Haali Media Splitter, колкото за тест.
Сподели другаде

Тези формати се ползват основно за нелегално съдържание. Не мога да ти дам линкове. Мога да ти предложа да инсталираш K-Lite отново (като първо го деинсталираш разбира се), но без Haali Media Splitter, колкото за тест.

Здравей,и преинсталирането на K-Lite не помогна ,ако случайно имаш друга идея пиши.Благодаря все пак за помощта.

Сподели другаде

Имаш 5+1 изхода на лаптопа? Защото ако вадиш само стереозвук от него, то сигнала ти се обработва цифрово и се симулира пространствен звук. Аз съм с домашен усилвател 5.1 канален, но от компа му подавам само стерео сигнал. Усилвателят ми обработва сигнала и го разпределя между различните говорители. Забелязъл съм, че всичко зависи от качеството на кодировката на аудио сигнала. Има филми, които се чуват перфектно, но има и такива,при които задните почти ги няма. В същото време от цифровата телевизия аудиосигналът е пак стерео към усилвателя, а всички говорители свирят силно и отчетливо.
Сподели другаде

Имаш 5+1 изхода на лаптопа? Защото ако вадиш само стереозвук от него, то сигнала ти се обработва цифрово и се симулира пространствен звук. Аз съм с домашен усилвател 5.1 канален, но от компа му подавам само стерео сигнал. Усилвателят ми обработва сигнала и го разпределя между различните говорители. Забелязъл съм, че всичко зависи от качеството на кодировката на аудио сигнала. Има филми, които се чуват перфектно, но има и такива,при които задните почти ги няма. В същото време от цифровата телевизия аудиосигналът е пак стерео към усилвателя, а всички говорители свирят силно и отчетливо.

Подавам от лаптопа към домашното кино стерео звук от изхода за слушалките,при филми които пускам със AC-3 и 5.1 канали звука е перфектен,абсолютно всичката музика която имам в мп3 формат върви също перфектно на всички колони.При филми които са avi+mp3 звук,задните колони ги няма или ги има но звука е ужасен и пръщи,от цифровата телевизия сараунд ефект изобщо не мога да извадя има само от канали които са с такъв звук например NOVA+(но само рекламите им са със сараунд звук)иначе предаванията им са стерео а при бтв,нова,канал1 звука е само стерео мисля че GTV беше със сараунд звук но не съм много сигурен.Домашното ми кино е Thomson DPL937VD а лаптопа ми е

LENOVO 3000 C200,цифровата ми телевизия е ITV Partner със приемник Philips(това е скромната техника с която разполагам)

Сподели другаде

За да уточним още повече: подаваш само стерео сигнал към системата за домашно кино от стерео изхода на лаптопа? Не ползваш останалите изходи?

Да,точно така от изхода за слушалките,просто нямам други изходи на лаптопа.

Сподели другаде

Отново уточнение. В пробваните от теб плеъри всякакви MP3 файлове звучат на всички колони на системата за домашно кино, докато в същите плеъри AVI с MP3 звук не вади звук на задните?
Сподели другаде