radost89 Публикувано Август 7, 2008 Report Share Публикувано Август 7, 2008 Здравейте, принтерът ми е HP Desk Jet F380 и имам проблем с него. Не мога нито да принтирам нито да копирам. Има заредено мастило, а индикаторът за мастило дава, че няма. Не зная какъв е проблема, дали дюзите са запушени или нещо друго. Досега не съм имала тъкъв проблем. Моля Ви, помогнете ми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 7, 2008 Report Share Публикувано Август 7, 2008 Провери дали касетите са оригинални и предназначени за този модел принтер; можеш да провериш гнездата на касетите и самите касети - огледай контактните повърхности - може да са зацапани или окислени. В краен случай опитай да смениш касетите с мастило - постави в принтера нови оригинални касети и виж дали ще има някакъв проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Август 7, 2008 Report Share Публикувано Август 7, 2008 Ако принтерът не е използван дълго време, може и да има засъхнали дюзи, но е малко вероятно щом като не иска въобще да отпечата и една линия. В софтуера на принтера има опция с която да рестартираш датчика за мастилото, така, че да ти показва, че тубичката е пълна. Просто трябва да се поровиш малко и да откриеш тази опция. Провери и кабела от принтера към компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
radost89 Публикувано Август 7, 2008 Author Report Share Публикувано Август 7, 2008 Мерси за съветите.Касетите със сигурност са оригинални и мисля, че проблемът не е в тях. Сега принтира, но не иска да ксерокопира и индикаторът за мастилото пак свети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mgdmgd Публикувано Август 20, 2008 Report Share Публикувано Август 20, 2008 При HP така свети ако не си познава касетата. Провери дали механично е поставена добре. Ако имаш стара, макар и празна касета и при поставянето и светлината изгасва , значи касетата ти е дефектна. Освен това е необходимо да имаш изправни и черна и цветна касета за да работи принтера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост