Jump to content

Проблем с папка AppData на Vista

itzo1994

Препоръчан пост

Значи, ето какъв е проблема:Папката ми AppData не дава достъп на никоя програма.Аз съм с Windows Vista Home Premium. При опит да инсталирам ъпдейт на Скайп или т.н. ми показва грешка със създаването на папка AppData в моята папка(с моето име).Същевременно пък, като се опитах да видя дали имам Special Permissions, ми показва Deny.Можете ли да ми помогнете?Ето какво опитах:

Опитах повторна инсталация на Скайпа

Опитах промяна на правата на папка AppData

Опитах показване на скрити папки

Не се сещам за друго.Моят акаунт е администраторски на компютъра и не вярвам да има проблем в това.UAC ми е изключен...Просто не знам какво да правя.

Сподели другаде

За първи път виждам подобен проблем, папката до която би трябвало да имаш пълен достъп, да е само за четене.

Натисни Win + R -> и изпълни следната команда "cmd /c attrib %APPDATA%\.. > %HOMEPATH%\Desktop\1.txt". След това ни покажи съдържанието на файла 1.txt който се намира на Работния ти плот.

Интересно, защо при мен при инсталирането си скайп използва X:\ProgramData папката, а не X:\Потребител\AppData. Ако ти е много важен Скайпа може да пробваш портативната му версия.

Сподели другаде

Ето това е цялото съдържание: H I C:\Users\Itzo.TOSHIBA\AppData

Опитах да направя папката и цялото й съдържание да не е ReadOnly, но не става!

Поствам и скрийншот

http://img231.imageshack.us/img231/4366/appdatabg5.jpg

http://img231.imageshack.us/img231/4366/appdatabg5.1dc5420bde.jpg

Сподели другаде

(втората снимка не я отваря)

А би ли дал снимка от грешката която скайп дава, защото от това което показва лог-а се вижда, че AppData няма Read-only атрибут. :)

Сподели другаде

Нормално е AppData да не се вижда или нещо така защото се използва от системата и други програми за запазване на различни временни файлове.Нормално е това. :bgflag:
Сподели другаде

Не мисля, че е нормално да дава грешка при всеки опит за инсталиране на програма :lookaround: Или деинсталиране!

http://img504.imageshack.us/img504/2990/screen1kf4.jpg

http://img504.imageshack.us/img504/2990/screen1kf4.jpg

100% съм сигурен, че проблема не е в Скайп, защото и NOD-а ми дава "накъсо".А за ReadOnly-опитах до го направя, но Not Responding...

Сподели другаде

Интересното е, че не намерих никаква информация относно този проблем при скайп инсталацията. Намерих все пак информация за проблем който показва грешка със същия код (2203), при Adobe Acrobat под Vista. Според Adobe, трябва да включиш UAC и да рестартираш, след това да пробваш да инсталираш пакета. Друг вариант според Adobe е да пуснеш инсталационния пакет в XP Compatibility Mode. Това е фикс работещ за Adobe Acrobat продуктите, но не гарантирам, че ще оправи и твоя проблем.
Сподели другаде

Да не би ползваш модифицирана версия на виста?

А някаква оптимизираща програмка да ползваш? Нещо от рода на tuneup и разните там глуповати програми, дето оптимизират системата и вкарват странното чувство в потребителя, че windows-a е бил калпава ОС. (не че вистата не е калпава....)

Нормално е AppData да не се вижда или нещо така защото се използва от системата и други програми за запазване на различни временни файлове.Нормално е това. :bgflag:

За к'ви временни файлове става дума?

Като не знаеш надей да пишеш да по-темата....

Сподели другаде

Никакви оптимизиращи програми не ползвам.Уиндоуса си работи по принцип :hesthebest: Направих си нов акаунт и там(разбира се) всичко си върви.Проблемно е с прехвърлянето на данните,но ще се опитам да оправя проблема някакси. :giggle: Пуснах Memory Diagnostics за всеки случай, но нищо не откри.За вистата-всички ъпдейти са ми наред и съм ги инсталирал без проблем.SP1 още не съм го инсталирал, но не знам дали ще помогне.
Сподели другаде

• 5 weeks later...
Хора, помогнете - като си деинсталирах Nero 8, ми показа грешка в Installer-a или нещо такова.Показва за грешка във файл в папка Installer на Уиндоус-а, но аз нямам такава папка.
Сподели другаде

Папката Installer по принцип е скрита, така че може би това е причината да мислиш, че я няма. В нея се складират инсталационни пакети на програми с разширение .msi, които са нужни за деинсталация или поправка на програмата (зависи какви опции предлага въпросния инсталатор/деинсталатор).

Дай снимка (шот) на грешката, ако може.

Сподели другаде

През друг акаунт, успях да деинсталирам Неро-то без проблеми.Сега като се опитах да го инсталирам пак на проблемния акаунт ми се показа тази грешка:

post-6478-1220635972_thumb.jpg

Сподели другаде

Ще трябва един Log-файл от Process Monitor:

1) Свали си Process Monitor и го стартирай.

2) Стартирай инсталационната програма на някои продукт, докато Process Monitor е активен. Например програмата от скрийншота - Nero.

3) Когато се появи съобщението за грешка, върни се в Process Monitor и натисни Ctrl + E, за да спреш записването на информация.

4) От менюто File избери Save и запази файла някъде на твърдия диск. След това го качи например на 4Storing и дай линк за сваляне.

Сподели другаде