itzo1994 Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 Значи, ето какъв е проблема:Папката ми AppData не дава достъп на никоя програма.Аз съм с Windows Vista Home Premium. При опит да инсталирам ъпдейт на Скайп или т.н. ми показва грешка със създаването на папка AppData в моята папка(с моето име).Същевременно пък, като се опитах да видя дали имам Special Permissions, ми показва Deny.Можете ли да ми помогнете?Ето какво опитах: Опитах повторна инсталация на СкайпаОпитах промяна на правата на папка AppDataОпитах показване на скрити папки Не се сещам за друго.Моят акаунт е администраторски на компютъра и не вярвам да има проблем в това.UAC ми е изключен...Просто не знам какво да правя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 За първи път виждам подобен проблем, папката до която би трябвало да имаш пълен достъп, да е само за четене.Натисни Win + R -> и изпълни следната команда "cmd /c attrib %APPDATA%\.. > %HOMEPATH%\Desktop\1.txt". След това ни покажи съдържанието на файла 1.txt който се намира на Работния ти плот. Интересно, защо при мен при инсталирането си скайп използва X:\ProgramData папката, а не X:\Потребител\AppData. Ако ти е много важен Скайпа може да пробваш портативната му версия. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Август 2, 2008 Author Report Share Публикувано Август 2, 2008 Ето това е цялото съдържание: H I C:\Users\Itzo.TOSHIBA\AppDataОпитах да направя папката и цялото й съдържание да не е ReadOnly, но не става!Поствам и скрийншотhttp://img231.imageshack.us/img231/4366/appdatabg5.jpghttp://img231.imageshack.us/img231/4366/appdatabg5.1dc5420bde.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Август 2, 2008 Report Share Публикувано Август 2, 2008 (втората снимка не я отваря) А би ли дал снимка от грешката която скайп дава, защото от това което показва лог-а се вижда, че AppData няма Read-only атрибут. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
CNews Публикувано Август 3, 2008 Report Share Публикувано Август 3, 2008 Нормално е AppData да не се вижда или нещо така защото се използва от системата и други програми за запазване на различни временни файлове.Нормално е това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Август 3, 2008 Author Report Share Публикувано Август 3, 2008 Не мисля, че е нормално да дава грешка при всеки опит за инсталиране на програма Или деинсталиране! http://img504.imageshack.us/img504/2990/screen1kf4.jpghttp://img504.imageshack.us/img504/2990/screen1kf4.jpg 100% съм сигурен, че проблема не е в Скайп, защото и NOD-а ми дава "накъсо".А за ReadOnly-опитах до го направя, но Not Responding... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
crio Публикувано Август 3, 2008 Report Share Публикувано Август 3, 2008 Интересното е, че не намерих никаква информация относно този проблем при скайп инсталацията. Намерих все пак информация за проблем който показва грешка със същия код (2203), при Adobe Acrobat под Vista. Според Adobe, трябва да включиш UAC и да рестартираш, след това да пробваш да инсталираш пакета. Друг вариант според Adobe е да пуснеш инсталационния пакет в XP Compatibility Mode. Това е фикс работещ за Adobe Acrobat продуктите, но не гарантирам, че ще оправи и твоя проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 4, 2008 Report Share Публикувано Август 4, 2008 Да не би ползваш модифицирана версия на виста?А някаква оптимизираща програмка да ползваш? Нещо от рода на tuneup и разните там глуповати програми, дето оптимизират системата и вкарват странното чувство в потребителя, че windows-a е бил калпава ОС. (не че вистата не е калпава....) Нормално е AppData да не се вижда или нещо така защото се използва от системата и други програми за запазване на различни временни файлове.Нормално е това. За к'ви временни файлове става дума?Като не знаеш надей да пишеш да по-темата.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Август 4, 2008 Author Report Share Публикувано Август 4, 2008 Никакви оптимизиращи програми не ползвам.Уиндоуса си работи по принцип Направих си нов акаунт и там(разбира се) всичко си върви.Проблемно е с прехвърлянето на данните,но ще се опитам да оправя проблема някакси. Пуснах Memory Diagnostics за всеки случай, но нищо не откри.За вистата-всички ъпдейти са ми наред и съм ги инсталирал без проблем.SP1 още не съм го инсталирал, но не знам дали ще помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Септември 4, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 4, 2008 Хора, помогнете - като си деинсталирах Nero 8, ми показа грешка в Installer-a или нещо такова.Показва за грешка във файл в папка Installer на Уиндоус-а, но аз нямам такава папка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 4, 2008 Report Share Публикувано Септември 4, 2008 Папката Installer по принцип е скрита, така че може би това е причината да мислиш, че я няма. В нея се складират инсталационни пакети на програми с разширение .msi, които са нужни за деинсталация или поправка на програмата (зависи какви опции предлага въпросния инсталатор/деинсталатор).Дай снимка (шот) на грешката, ако може. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Септември 5, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 5, 2008 През друг акаунт, успях да деинсталирам Неро-то без проблеми.Сега като се опитах да го инсталирам пак на проблемния акаунт ми се показа тази грешка: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 5, 2008 Report Share Публикувано Септември 5, 2008 Опитай да почистиш инсталацията на Nero с Nero CleanTool. Можеш да пробваш и да изпразниш временната папка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo1994 Публикувано Септември 6, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 6, 2008 Проблемът не е само с Nero. Получава се с всички програми, които се опитвам да инсталирам с този акаунт. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Септември 6, 2008 Report Share Публикувано Септември 6, 2008 Ще трябва един Log-файл от Process Monitor: 1) Свали си Process Monitor и го стартирай.2) Стартирай инсталационната програма на някои продукт, докато Process Monitor е активен. Например програмата от скрийншота - Nero.3) Когато се появи съобщението за грешка, върни се в Process Monitor и натисни Ctrl + E, за да спреш записването на информация.4) От менюто File избери Save и запази файла някъде на твърдия диск. След това го качи например на 4Storing и дай линк за сваляне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост