AlexPPC Публикувано Юли 30, 2008 Report Share Публикувано Юли 30, 2008 Здравейте, Инсталирах една програма на сървър2003, която генерира форми с данни от нея си /например за печатане, или съхраняване/. Обаче ги генерира в WordPad и нямат никакво оформление.. Отидох в MyComputer/FolderOptions/FileTypes и зададох този формат да се отваря с Word2007, a не с Wordpad. Дотук добре, но след рестарта, отновоси пее старата песен.А ако програмата е инсталирана на ХР няма този проблем. Има ли някой идея как да се оправи това? Благодарен.А Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 31, 2008 Report Share Публикувано Юли 31, 2008 Опита ли варианта със десен бутон на мишката върху някой файл, избирайки опцията open with... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Август 4, 2008 Author Report Share Публикувано Август 4, 2008 Опита ли варианта със десен бутон на мишката върху някой файл, избирайки опцията open with...Да, става. Но това е решение за всеки един файл поотдел;но. А аз искам да се генерирт всички сводки от тази програма в Word, а не в WordPad. По принцип... разбираш ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Август 4, 2008 Report Share Публикувано Август 4, 2008 Да, става. Но това е решение за всеки един файл поотдел;но. А аз искам да се генерирт всички сводки от тази програма в Word, а не в WordPad. По принцип... разбираш ли? Да не се опитваш да ми кажеш, че в 2003 липсва опцията: "Always use the selected program.....", когато асоциираш някой файл да се отваря с друга програма? ПП По-принцип мога да сложа картинки, описание в 15 стъпки, че дори и нещо на флаш да направя, пък ако ми дадеш достъп до сървъра си, можем и вместо теб да го направим, ей така, за спорта ... разбираш ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Август 4, 2008 Author Report Share Публикувано Август 4, 2008 Да не се опитваш да ми кажеш, че в 2003 липсва опцията: "Always use the selected program.....", когато асоциираш някой файл да се отваря с друга програма? ПП По-принцип мога да сложа картинки, описание в 15 стъпки, че дори и нещо на флаш да направя, пък ако ми дадеш достъп до сървъра си, можем и вместо теб да го направим, ей така, за спорта ... разбираш ли? БЛАГОДАРЯ ТИ !Не очаквах толкова отзивчив отговор !Значи:1.Тази опция я бях забравил. Има я. Чекнах я.2.Сега програмата си генерира .rtf, и те се отварят в Word. Както исках. Интересното е , че това се случи ПРЕДИ да чекна опцията, просто като рестартирах сървъра, за пореден път. След това я чекнах.3. Сега пък иконката на генерираните файлове, независимо дали са .rtf или .docx e kaто за неизвестен файл. Но иначе се отварят. Много смешно..4.Ако си на ТИ със сървърите на Windows, /2003 и 2008-най-вече/ може ли да ти задам утре още няколко въпроса? Пък били то не само за спорта.. ('Щото май ще имам нужда от постоянен съпорт) BrgdsAxxlPPC Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост