Jump to content

.rtf да се отваря с Word07, а не с WordPad в Server2003

AlexPPC

Препоръчан пост

Здравейте,

Инсталирах една програма на сървър2003, която генерира форми с данни от нея си /например за печатане, или съхраняване/. Обаче ги генерира в WordPad и нямат никакво оформление..

Отидох в MyComputer/FolderOptions/FileTypes и зададох този формат да се отваря с Word2007, a не с Wordpad. Дотук добре, но след рестарта, отново

си пее старата песен.

А ако програмата е инсталирана на ХР няма този проблем.

Има ли някой идея как да се оправи това?

Благодарен.

А

Сподели другаде

Опита ли варианта със десен бутон на мишката върху някой файл, избирайки опцията open with...

Да, става. Но това е решение за всеки един файл поотдел;но. А аз искам да се генерирт всички сводки от тази програма в Word, а не в WordPad. По принцип... разбираш ли?

Сподели другаде

Да, става. Но това е решение за всеки един файл поотдел;но. А аз искам да се генерирт всички сводки от тази програма в Word, а не в WordPad. По принцип... разбираш ли?

Да не се опитваш да ми кажеш, че в 2003 липсва опцията: "Always use the selected program.....", когато асоциираш някой файл да се отваря с друга програма?

ПП По-принцип мога да сложа картинки, описание в 15 стъпки, че дори и нещо на флаш да направя, пък ако ми дадеш достъп до сървъра си, можем и вместо теб да го направим, ей така, за спорта ... разбираш ли?

Сподели другаде

Да не се опитваш да ми кажеш, че в 2003 липсва опцията: "Always use the selected program.....", когато асоциираш някой файл да се отваря с друга програма?

ПП По-принцип мога да сложа картинки, описание в 15 стъпки, че дори и нещо на флаш да направя, пък ако ми дадеш достъп до сървъра си, можем и вместо теб да го направим, ей така, за спорта ... разбираш ли?

БЛАГОДАРЯ ТИ !

Не очаквах толкова отзивчив отговор !

Значи:

1.Тази опция я бях забравил. Има я. Чекнах я.

2.Сега програмата си генерира .rtf, и те се отварят в Word. Както исках. Интересното е , че това се случи ПРЕДИ да чекна опцията, просто като рестартирах сървъра, за пореден път. След това я чекнах.

3. Сега пък иконката на генерираните файлове, независимо дали са .rtf или .docx e kaто за неизвестен файл. Но иначе се отварят. Много смешно..

4.Ако си на ТИ със сървърите на Windows, /2003 и 2008-най-вече/ може ли да ти задам утре още няколко въпроса? Пък били то не само за спорта.. :)

('Щото май ще имам нужда от постоянен съпорт)

Brgds

AxxlPPC

Сподели другаде