Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте!

Разполагам с въпросното дъно rev 1.1 и F10 . В спецификацията му , относно поддържането на памети DDR3, е отбелязано :

DDR3:

2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

Dual channel memory architecture

Support for DDR3 1333*/1066/800 MHz memory modules и забележката за 1333MHz e следната:

* Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

При другите ревизии 2.0 и 2.1 тази забележка липсва. Също така на самата платка на rev 1.1 e отбелязано само DDR3 1066 , докато при 2.0 и 2.1 е DDR3 1066/1333.

Въпросът ми е има ли някакъв вариант и rev 1.1 да работи с DDR3 на 1333MHz?

Сподели другаде

Здравейте!

Разполагам с въпросното дъно rev 1.1 и F10 . В спецификацията му , относно поддържането на памети DDR3, е отбелязано :

DDR3:

2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

Dual channel memory architecture

Support for DDR3 1333*/1066/800 MHz memory modules и забележката за 1333MHz e следната:

* Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

При другите ревизии 2.0 и 2.1 тази забележка липсва. Също така на самата платка на rev 1.1 e отбелязано само DDR3 1066 , докато при 2.0 и 2.1 е DDR3 1066/1333.

Въпросът ми е има ли някакъв вариант и rev 1.1 да работи с DDR3 на 1333MHz?

Тази забележка би трябвало да се отнася за всички модули, независимо на каква скорост работят...просто толкова му е поддръжката ще ти дойде около 3,6 ГБ рамта мисля като му боднеш 4-те гигабайта... Скоростта на чиповете памет няма нищо общо с обема. :) дали ще е на 800 или на 1333 все би трябвало да показва толкова. Или има някаква грешка в звездичките или забележката, едно от тях не е на място... в повечето случай се споменава за невъзможност за достигане на дадената скорост в нормален реежим, а само при оувърклок...

Че платката ще работи с 1333 ще работи, вече друг е въпроса дали наистина ще опатка тази скорост...

Сподели другаде

Всичко което е писал vyrgozunqk е така.

само дето в сайта на Gigabyte не можах да открия "притесненията", които си отбелязал със звездичка.

http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboa...me=GA-P35C-DS3R

(пак там е отбелязано - * Please refer "Memory Support List" for memory support information. )

Можеш да си сложиш и последната версия на БИОС-а - F11 (но не е задължително, щото Gigabyte не се славят като добри писачи на BIOS)

ПП Личното ми мнение, е че DDR3 паметите не са чак толкова бързи спрямо DDR2. Пак има прираст в производителността, но съотнощението спрямо цена/производителност ми се струва скъпо спрямо DDR2

Сподели другаде

Всичко което е писал vyrgozunqk е така.

само дето в сайта на Gigabyte не можах да открия "притесненията", които си отбелязал със звездичка.

http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboa...me=GA-P35C-DS3R

(пак там е отбелязано - * Please refer "Memory Support List" for memory support information. )

Можеш да си сложиш и последната версия на БИОС-а - F11 (но не е задължително, щото Gigabyte не се славят като добри писачи на BIOS)

ПП Личното ми мнение, е че DDR3 паметите не са чак толкова бързи спрямо DDR2. Пак има прираст в производителността, но съотнощението спрямо цена/производителност ми се струва скъпо спрямо DDR2

Прираста е минимален и главния усет е в тестовете и то даже по-спецялно тези които са строго свързани към паметта, релно не смятам, че ще изкараш било то и 5 FPS отгоре ако си 1333, а не с 1033 примерно... та даже и това не е сигурно, зависи от чипсет, архитектура на дъното и ощее много тинтири-минтири, мисля, че бая хора помнят в близкото минало как често ДДР 333 модулите задминаваха ДДР 400 по производителност :giggle:

Сподели другаде

Прираста е минимален и главния усет е в тестовете и то даже по-спецялно тези които са строго свързани към паметта, релно не смятам, че ще изкараш било то и 5 FPS отгоре ако си 1333, а не с 1033 примерно... та даже и това не е сигурно, зависи от чипсет, архитектура на дъното и ощее много тинтири-минтири, мисля, че бая хора помнят в близкото минало как често ДДР 333 модулите задминаваха ДДР 400 по производителност :giggle:

като си спомня първите памети на PQI, които влязоха в България как носеха на клок....

Сподели другаде

Благодаря на всички за мненията и съветите! Проблемът си е мой , защото не съм гледал точно за какво се отнася забележката. "Притеснението" ми беше защо на самата платка rev 1.1 е написано само DDRIII 1066 , докато при 2.0 и 2.1 е DDRIII 1066/1333 . ;)
Сподели другаде