AlexPPC Публикувано Юли 28, 2008 Report Share Публикувано Юли 28, 2008 Здравейте, Пуснах един WindowsServer2003R2 под WindowsVirtualServer05R2, за да обслужва група потребители със една-единствена програма.Не успях да намеря начин, по който да огранича потребителите да не могат да го изключват. Тоест когато натиснат СТАРТ бутона, да имат въможност за LogOff , но не и до ShutDown.Всичките въпросни юзъри за членове на Users групата, а не на Aдминистраторската, в този Server03.Някой да знае има ли такава опция за настройка?Благодарен за всеки отговор. Поздрави:AlexPPC Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 28, 2008 Report Share Публикувано Юли 28, 2008 Разгледай темата Ръководство за създаване на ограничен акаунт, мноого ограничен и програмата Windows SteadyState. Не съм тествал описаните настройки и програмата под Windows Server 2003, но не виждам причина да не работят. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Юли 28, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 28, 2008 Разгледай темата Ръководство за създаване на ограничен акаунт, мноого ограничен и програмата Windows SteadyState. Не съм тествал описаните настройки и програмата под Windows Server 2003, но не виждам причина да не работят. Благодаря ти, за бързия съвет.Бях чел това, но не се сетих да го погледна сега.Ще го поровя и ще пиша.На първо време се сещам, че Юзърите не са на същото място и не се управляват по същия начин както в ХР.Даже съм си купил и книгата на български на Станек, тази синята - Windows Server 2003.Там се разглежда правене на ограничения на акаунти, чак след като ги направиш контролирани от ActiveDirectory. И не , че описват много нещо- напротив. Естествено моя въпрос го няма.Но при мен тези юзъри не са членове на никаква Active Directory. Просто няма такава. Просто те са членове на USERS групата. А не на Administrators..А и юзърите са 10. Ако трябва на всеки да правя това от ръководството.... ще ми отиде половин ден..Все пак ще го погледна, де Поздрави:А Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
AlexPPC Публикувано Юли 29, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 29, 2008 Разгледай темата Ръководство за създаване на ограничен акаунт, мноого ограничен и програмата Windows SteadyState. Не съм тествал описаните настройки и програмата под Windows Server 2003, но не виждам причина да не работят. Тази програма не иска да тръгва под Server2003. Погледнах в официалната страница - пише си, че е за ХР и Виста.А аз се оправих с другия линк- влизане във всеки юзър и писане на ключа.Ама преди това ги направих за целта членове на Администраторската група - че иначе не искаха да създават ключове в регистъра си. След това ги махнах от нея.Мерси за линка !Помогна ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост