Jump to content

Препоръчан пост

ЗДравейте на всички първо, а второ...проблемът е следния - като сложа някой диск в устройстовото/CD-то/ то"завърта", прочита диска и след това спира да върти....и например ако дискът има 20 папки като поискам да отворя някоя нищо не става....прозорецът "увисва" на not responding както и цялата система/просто всички отворени порзорци "увисват" на not responding даже и старт менюто не мога да пусна/. Всичко си "тръгва по старо му" като изкарам диска... Друтият проблем е че някой дискове който са записани ги прочита като празни...в смисъл,че иконката на CD-то след като вкарам диска в устроиството се променя и изписва например че диска е пълен, но като го отворя изкача само празен прозорец и на него пише drag files....превеждам го на български....съобщението гласи да довлеча файлове за да ги запише.....Тоз проблем стана след като преинсталирах windows-а. Не ми идва нищо на акъла защо така.....Имам инсталирани само Скайп, кодеци, опера и антивирусна. С виста съм. CD-то PIONEER, драйверът е на Microsoft, като му дам да търси в интернет update не намира/за драйвера става въпос/...
Сподели другаде

Под Safe Mode има ли този проболем? Ако имаш възможност, пробвай устройството на друг компютър и/или се опитай да заредиш от него някоя Live дистрибуция на Windows или Linux и прави тестове дали ще чете. Идеята е да се установи дали проблемът е хардуерен или софтуерен.
Сподели другаде

Под safe mode единият диск си го чете нормално а на другият дава file or directory is corrupted and ureadble.....LIve диск нямам...пробвах с диска на windiws-а при него няма проблеми....Може ли да е от програмата за записване на дискове.Преди ползвах NERO, сега CDBurnerXP, значи мисля си че май проблемът е от дисковете записани с CDburnerXP. Възможно ли е?

Пуснах един диск с филми даписан с Nero и нямаше проблем да гредам филма от диска....

Сподели другаде

Дисковете, записани с Nero и CDBurnerXP, еднакви ли са като марка? От един шпиндел ли са? Независимо дали са или не, кажи какви са точно. Всичките дискове, за които говорим са само CD или и DVD?

Nero още ли е инсталирана на компютъра? Нечетимите при теб дискове тествани ли са на друг компютър? Ти уж каза какво имаш инсталирано, но аз да питам изрично: имаш ли някаква програма за емулация на дискове? За кой драйвер казваш, че е на Microsoft?

Сподели другаде

Дисковета са на Sony и са от един шпиндел....Нямам програма за емулация...Драйвера за CD-то е на Microsoft, т.е. не съм инсталирал други драйвери след преинсталацията на windows-а. Дисковнете са ДВД-та. В момента нямам възможност да ги пробвам на друг компютър. В понеделник или по-късно днес ще ги пробвам и на друг компютър. Нерото го няма - не съм го инсталирал след преинсталацията на уина.
Сподели другаде

Единият от Дисковете който у нас не се четеше в СД.то не се чете и на работа. Другият диск обаче/на него има записани около 40 програми - разделени в 2 папки/у нас на компа СД.то като го прочете спира да чете и няма пускане отново освен ако не го изкарам и вкарам отново. На работа същият диск компютърът го прочита след МНОГО мъка - върти като луд около 40-50 секунди за да прочете програмите в едната папка, но в крайна сметка го прочита. на вторият път когото сложих същото СД /което беше прочетено с много мъка/ го прочете сравнително лесно/за няколко секунди/.

Равносметката в крайна сметка е такава 1 диск не се чете на работа и у нас, 1 диск у нас го прочита/СД-то/, стига до някъде/например остава около 3-4 програми непрочетени и спира-целият компютър замръзва докато не го изкарам и вкарам отново. На работа същият диск в крайна сметка компютърът го прочита с известни проблеми?

Сподели другаде