Jump to content

Да възтановя изтрит файл

Препоръчан пост

Здравейте. Преди 8-9 дни си изтрих един файл, защото знаех, че няма да ми трябва. Но уви, точно сега ми трябва. Искам да кажа, че гледах в интернет, но не намерих отговор, ами беше пълно с глупости/пълен чат/.

Пробвах с GetDataBack for NTFS, никъде не забелязах да ме пита /колко дни да върне назад или нещо подобно/.

Файлът е само един /архив/. Надявам се да имам късмет.

Сподели другаде

Moже да пробваш и Recuva http://www.recuva.com/ както @ozic вече предложи. Нямам идея коя е по-добра, но нищо не пречи да опиташ - в новата версия има и съветник. Ако си извършвал дефрагментация след изтриването на файла, шансовете за възстановяването му клонят към 0.

Погледни също и следните статии:

Ръководство: Undelete Plus ...

Ръководство за възстановяване на изтрити файлове с помощта на Recuva, Версия 1.01.048 Beta

Дискусия, относно безвъзвратното триене

Format Recovery 4, Възстановяване на форматирани или ...

Успех!

Сподели другаде

Не е точно до късмет. Ако файла е много отдавна, но през това време не си записвал нищо на хард диска имаш шанс да го върнеш. Но ако си почнал да записваш върху хард диска вероятно ще затриеш секторите, на които е бил и повече няма да го видиш тозй файл. От личен опит GetDataBack for NTFS според мен е най-добрата за възстановяване на изтрита информация от хард диск и всякакви други устройства. Не те пита от колко време, защото връща всичко, което може. Ако там си намериш файла си късметлия и можеш да си го върнеш :)
Сподели другаде

Не стана с нито една програма. Показва ми някакви файлове, на не повече от 512кб, при условие, че съм му задал всички файлове да търси. Файлът го изтрих преди 5 дни. Не мисля, ч е отдавна това.
Сподели другаде

Както казах, важно е и дали си записвал върху хард диска през това време. Доколкото помня възстановените файлове ги показва не само като файлове, но има и папки, провери и в тях.
Сподели другаде