coojoe_213 Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Здравейте. Можете ли да ми кажете как мога да разбера даден диск, че е двд9? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Ако съдържа повече от 4.38GB данни, значи е двуслоен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Става дума да една игра, която в уикипедия пише, че е двд-9, на мен от други хора ми се каза, че е двд-9 /те са погледнали в уики-то, на дали знаят/. Играта е God Of War 1. Имам я на оригинален диск и даже платиниум версията /с всички екстри, които са в нея/ и когато я вкарам в пс-то, ми се показва че е 3.62гб. Следователно по моята логика/дори и грешна/ е двд 5, тъй като е по малко от 4,4гб. Иначе има ли начин, да се разбере диска, дали е двд-5 или двд-9.И последен въпрос имам, възможно ли е това двд-9, да се запише на двд-5 /като някакъв рип примерно/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Можеш да пробваш с Nero DiscSpeed, функция Disc Info. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Еееееее браво, за пореден път. Чудесия е тази програма, хе-хе. Определено не съм бил прав. Програмата показа съвсем друго. Кажи ми само, ако си запознат де, как тогава ще мога да си запиша оригиналния диск на копие/ имам пълно право). Тази програма ми показа, че дадения диск е 7.76гб, а на пс-то 3.62гб. Възможно ли е, тази информация да се направи на 4.7гб диск. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Най-напред опитай да го запишеш на обикновен DVD диск, то програмата за запис ще ти съобщи, ако е невъзможно.Други варианти:1. Запиши я на двуслоен диск, струва ок. 3 лв.2. С UltraISO или друга подобна програма копирай съдържанието на диска като .iso и с WinRAR го направи на архив от 2 части. Не е нужно да използуваш компресия. Когато трябва да инсталираш играта, копираш на харда двете части на архива и след разархивиране получаваш обратно .iso-то.Ако искаш да направиш да започва инсталацията от първия диск, след което да иска втория диск и да продължи, трябва да търсиш вариант да преправиш инсталатора на играта, което няма да ти е лесно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Копирах диска с Неро /copy dvd/. Сега имам вече файл около 8гб. Как мога да насека фаила на два файла /не трябва да е цял, задължително трябва да е на две части/. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Ще е проблем обаче, ако дискът има защита, а устройството ти не може да я копира добре. Тогава дискът, който ще запишеш от image файла, надали ще е работещ. Става доста сложно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
coojoe_213 Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Виж какво бях направил, много интересно. Копирах го, обаче копирах както се появява 3.62гб. Направих исо-то и го записах на обикновендвд диск 4.7гб. Играх, мина време и стигнах до половината на играта /играл съм я и преди и знам че е средата на играта/ и какво стана? Дойде един момент, в който имам картина, имам и звук, но нямам движение, нямам действие. Спря картината.Сега някой ще каже, че е забило. На дали е така, защото изхабих 9 двд диска да пробвам и ситуацията е една и съща. Как мислиш, според теб на какво може да се дължи това. П.с.--- Да спомена само, че по закон имам 100% права да си копирам продукта, за мое лично право и ползване. Не мисля, че засягам някой филма или каквото и да е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Вече казах за проблемите с копирането. Те затова правят защити. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост