Jump to content

Препоръчан пост

Имам проблем със скайпа преисталирах windows чак и няколко пъти скайпа дори и различни версии слагах и все същото значи проблем се състой в това че трудно конектва напоследък и дори като конектне (показва че е на линия ) хората който са ми аднати ми показва че на са налиния въпреки че са ... след известно време 10 мин ги покаваз мога да пиша но съобщенията не се изпращат след известно време се оправа и така и се разваля нямам си на идея вече ако някой може да даде съвет моля :(
Сподели другаде

Или интернет доставчика ти се гъбарка с теб или просто Skype се сбъгясва. Лично аз предполагам, че е второто, все пак програмата и мрежата й са доста некадърни.
Сподели другаде

Ами освен да премахнеш скайпа от компютъра и да пробваш някоя портабъл версия да видиш как ще се държи. Скоро един приятел имаше подобен проблем и преинсталации и подобни не помагат. Най-вероятно нещо с интернет доставчика става, но не е изключено и скайпа да прави проблем :)
Сподели другаде

И аз имам същия проблем и то от няколко месеца по-точно когато направих ъпгрейт на настолното РС.

И на мен скайпа ми прави същите проблеми(продължава да ги прави) като съм опитал няколко работещи версии на програмата, но без успех.

Пробвах и варианта с портабъл версия, който също се оказа неефективен тъй като след първия рестарт на РС-то и скайпа отново умря....

Клиент съм на бтк, но не мисля че проблема е в доставчика ми, понеже пък на лаптопа си, проблем със скайпа нямам!

Дори махнах защитната стена, която ползвам, но ефекта си беше нулев.

Предположението ми е че някой драйвер се гъбарка със скайпа и дори имам подозрения за мрежовия драйвер, тъй като оригиналния дето си дойде с дъното, правеше проблеми, когато по-време на работа махна лан-кабела - РС-то почваше да пищи и замръзваше. Като му върна кабела и се оправя! Дори си купих отделна мр. карта, докато излезнат новите драйвери, които фикснаха тази изгъзица.

ПП Още един проблем ми прави скайпа, когато се излъжа да го включа на домашното РС, понякога тръгва и работи, но като изляза от програмата и скайпа автоматично ми затваря последния активен прозорец независимо дали е браузър, програма или плеър. Просто си го затваря! От яд!

2ПП надявам се поне при мен преинсталирането дето си го мисля от бая време да помогне...

Сподели другаде

Нощеска си форматирах и харда . Освен ,че има отново проблем със скайпа и забелязвам ,че някой сайтове не се отварят въпреки това че няма проблем с тях .. вече и аз незнам . Интернет доставчика ми твърди че проблем няма ,но явно има поне това с интернет-а някой може да му дойде на акъла защо е :( .
Сподели другаде

Аз бих заложил на неправилни DNS-и :)

Колкото до скайп, съм съгласен с Рейвън - невероятно тъпа като замисъл програма, калпава като изпълнение. Ако попиташ официалната поддръжка (ако може да се счита форума им за такава или подвизаващите се преводачи като такива) ще ти кажат изтегли последна версия, закъпри си ОС-а, кофти "сегмент на мрежата", стой възможно най-дълго на линия. За да им крепиш мрежичката, разбира се.

ПП.По този случай последния бисер на "преводача" на Скайп за магическото оправяне на проблеми с недоставени съобщения, несинхронизиране на листи и хронология, естествено с повече стоене онлайн беше: "Колкото повече, толкова повече" Лично за мен е смехотворно компания с претенции за милиони потребители и алюзии за №1 в комуникациите да се ръководи от принципа на Прасчо от детските приказки ?!

Сподели другаде

Колкото до скайп, съм съгласен с Рейвън - невероятно тъпа като замисъл програма, калпава като изпълнение. Ако попиташ официалната поддръжка (ако може да се счита форума им за такава или подвизаващите се преводачи като такива) ще ти кажат изтегли последна версия, закъпри си ОС-а, кофти "сегмент на мрежата", стой възможно най-дълго на линия. За да им крепиш мрежичката, разбира се.

ПП.По този случай последния бисер на "преводача" на Скайп за магическото оправяне на проблеми с недоставени съобщения, несинхронизиране на листи и хронология, естествено с повече стоене онлайн беше: "Колкото повече, толкова повече" Лично за мен е смехотворно компания с претенции за милиони потребители и алюзии за №1 в комуникациите да се ръководи от принципа на Прасчо от детските приказки ?!

М'да. Официалната поддръжка на Skype е плачевна. Имат заучени сценарии и само ти ги копират, когато попиташ. Що народ има с някакви по-нестандартни проблеми, които никой не решава. Те повечето от поддръжката толкова и разбират, а на останалите не им се занимава. То има и предложения, оплаквания, желания и т.н., но на никого не му пука. Skype не се прави за масовите потребители. Skype се прави за онези, които си плащат. И понеже повечето не попадат на сериозни бъгове или си траят, не е проблем да се нехае за такива неща. Повечето потребители на Skype са овце: тъпи и плахи - не разбират каква боза ползват, колко по-добре може да е и как ги газят, а дори и да разбират нищо не правят по въпроса. То не че и могат де, никой няма да им обърне внимание. Форумите на Skype са си доказателство за това. Примери - бол. Откога има проблем с опресняването на статуса на потребители, но още не е оправен. Колко време не беше оправен бъга с иконата за уебкамера, която издаваше, че даден потребител всъщност е онлайн, но не е невидим. Оправен е вече... май..., но това е просто пример колко им дреме на разработчиците за сериозните проблеми. Иначе "проблеми" с разни иконки и дреболии се оправят, колкото да пише нещо в changelog-a.

На един сайт описаха Skype като вирусоподобна програма - вярно е. Skype е програмирана да ползва връзката на компютъра, на който е инсталирана, стига да е достатъчно бърза. Разбира се това са основно наистина СОЛИДНИ връзки - на големи фирми, университети и прочее. Компютърът се превръща в super node и играе ролята на реле станция - препраща заявки, обработва заявки за търсене, пренасочва обаждания и чатове. Затова и много системни администратори забраняват инсталацията на Skype на компютри във фирмата, където работят. Цялата мрежа на Skype е децентрализирана - няма основен сървър, а най-различни произволни компютри са такива. Това не е задължително лошо 100%, но често има по-скоро негативни последици. А не е като авторите/екипа на Skype да нямат пари. Напротив, имат доста мангизи, но няма да се инвестира в нещо като стабилна мрежа, защото алчността е голямо нещо, а и оплакващите се потребители и тези, които са наясно с нещата, са капка в океана от заблудени души, които се радват като малко циганче на шоколад при вида на шаренията на Skype.

Skype е един от немалкото примери как могат да се правят пари от вятъра.

Skype е и също от немалкото примери как колкото повече една програма е тъпа и смотана, толкова повече се ползва и толкова по-популярна е. Друг пример е Nero.

:offtopic:

"Колкото повече, толкова повече." е принцип на самия Мечо Пух, а не на Прасчо. :)

Сподели другаде

М'да. Официалната поддръжка на Skype е плачевна. Имат заучени сценарии и само ти ги копират, когато попиташ. Що народ има с някакви по-нестандартни проблеми, които никой не решава. Те повечето от поддръжката толкова и разбират, а на останалите не им се занимава. То има и предложения, оплаквания, желания и т.н., но на никого не му пука. Skype не се прави за масовите потребители. Skype се прави за онези, които си плащат. И понеже повечето не попадат на сериозни бъгове или си траят, не е проблем да се нехае за такива неща. Повечето потребители на Skype са овце: тъпи и плахи - не разбират каква боза ползват, колко по-добре може да е и как ги газят, а дори и да разбират нищо не правят по въпроса. То не че и могат де, никой няма да им обърне внимание. Форумите на Skype са си доказателство за това. Примери - бол. Откога има проблем с опресняването на статуса на потребители, но още не е оправен. Колко време не беше оправен бъга с иконата за уебкамера, която издаваше, че даден потребител всъщност е онлайн, но не е невидим. Оправен е вече... май..., но това е просто пример колко им дреме на разработчиците за сериозните проблеми. Иначе "проблеми" с разни иконки и дреболии се оправят, колкото да пише нещо в changelog-a.

На един сайт описаха Skype като вирусоподобна програма - вярно е. Skype е програмирана да ползва връзката на компютъра, на който е инсталирана, стига да е достатъчно бърза. Разбира се това са основно наистина СОЛИДНИ връзки - на големи фирми, университети и прочее. Компютърът се превръща в super node и играе ролята на реле станция - препраща заявки, обработва заявки за търсене, пренасочва обаждания и чатове. Затова и много системни администратори забраняват инсталацията на Skype на компютри във фирмата, където работят. Цялата мрежа на Skype е децентрализирана - няма основен сървър, а най-различни произволни компютри са такива. Това не е задължително лошо 100%, но често има по-скоро негативни последици. А не е като авторите/екипа на Skype да нямат пари. Напротив, имат доста мангизи, но няма да се инвестира в нещо като стабилна мрежа, защото алчността е голямо нещо, а и оплакващите се потребители и тези, които са наясно с нещата, са капка в океана от заблудени души, които се радват като малко циганче на шоколад при вида на шаренията на Skype.

Skype е един от немалкото примери как могат да се правят пари от вятъра.

Skype е и също от немалкото примери как колкото повече една програма е тъпа и смотана, толкова повече се ползва и толкова по-популярна е. Друг пример е Nero.

:offtopic:

"Колкото повече, толкова повече." е принцип на самия Мечо Пух, а не на Прасчо. :)

Едно уточнение само (защото подозирам кой сайт цитираш и думите за вирусоподобния характер са може би мои ;)):

Има разлика м/у супер нодовете и рилей нодовете. Супер нодовете наистина са специално нарочени машини за това с тази подробност, че не винаги са сървъри, ами персонални компютри. Обичайно в някоя университетска лаборатория ;) Как става ли - ами както купуват труда на бетатестери и други ентусиасти, с безплатни минути за разговори :)

Докато големия проблем са рилей нодовете, препредващите компютри! Такъв може да стане всеки, стига да има добра връзка (над 300к се твърди) и достатъчно дълго да е на линия. Алгоритъма и механизма се пази като държавна тайна, защото иначе може да има противодействие.

Та на нашия човек с проблема най-вероятно един такъв рилей сървър в Люлин 3 например е решил да си изгаси компа, понеже отива на ученическа дискотека и сега личния профил на нещастния човек се рее на парчета из "мрежата" на Скайп. Докато не се събере.... "Поддръжката" съветва да се логнете от друга машина и друг доставчик и да поседите (не много, ден два най-много :)) и ще си синхорнизирате профила (сметката де, по терминологията на преводача). На това и самият Мечо Пух би казал "Бахмааааааму" :crosseyes1:

Сподели другаде

Току що си оправих най накрая проблема.След като пробвах различни варианти и скайпа небеше виновен.Вчера ми хрумна да си оставя само днс-ите за нет-а да пробвам без да си напиша ип-тата както му е реда,странно но имаше нет и проблема ми се мана.Но естесвено 1-2 часа изкарах така(нормално) неска си взех настройки за нет-а от фирмата и пак същото допреди малко когато вече ми дадоха с друго ип и нещатата се оправиха просто не ми се вярвашем,че е от това защото невиждам никаква логика със старото както казах някой сайтове не ми ги отваряше въпреки ,че имаше нет вече всичко се оправи искам да БЛАГОДАРЯ най сърдечно на всички който даваха акъл в темата и въпреки че живеем в абсурдна държава се радвам,че имаше хора да се отзоват и да помогнат с каквото могат МЕРСИ МНОГО :)
Сподели другаде

• 3 months later...
Пратиха ми това: има български скайп вирус!!! Казва се seksi_sladka88. Ходи в биоса и унищожава целия хард. Скайп никът е ~Iveto_18~ .Кажете на всичките си абонати, защото ако някой го прихване, идва автоматично и при вас. Никой да не приема повиквания от ''~Iveto_18~" . Задължително го пратете на всички, дори и на абонатите си извън линия.
Сподели другаде