nikolad Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Здравейте,имам следния въпрос - има 4 гигабайта рам, но уиндоус ХР про СП2 разпознава само 3ГБ от тях. Мога ли по някакъв начин да се възползвам от 4-те? Чел съм за PAE ключ, който оправя проблема, но до колко е стабилна системата с него или не прави проблеми?Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Изданието е 32 или 64-битово? Опцията Memory Remap в BIOS-а активирана ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Юли 23, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 23, 2008 32 битово и за тази опция не знам. Машината ми е още нова и не съм разглеждал биоса. Дъното ми е на Гигабит, ако можеш да ми кажеш къде точно е тази опция.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Карай си с 3гб рам, другите варианти най-вероятно няма да ти харесат (Windows XP 64bit, Vista 64bit, Linux....) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Ако кажеш какво точно дъно си взел, може да ти дадам точни инструкции. Иначе ще ти трябва и 64-битова OS, ако искаш системата да работи оптимално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Юли 23, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Gigabyte P35-DS3RПоздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Gigabyte P35-DS3R На това дъно опцията Memory Remap е винаги активна и не може да се променя. Т.е. остава да инсталираш 64-битово издание на Windows - Windows XP x64 или Vista x64. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Юли 23, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Ами запознат ли си с PAE ключа? Няма ли да свърши работа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolaijelev Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Имаше фикс за да се виждат 4ГБ.Тук и тук има официална информация от Microsoft. Tърси в Google : microsoft pae fix 4gb ram Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikolad Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Да чел съм за PAE параметъра, но знаеш ли дали прави някакви проблеми или системата работи стабилно с него?Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост