Jump to content

Търся програма за разделяне и обединяване на дялове

Препоръчан пост

Здравейте, трябва ми програма с която да форматирам скритият дял на харда ми, след това да "откъсна" част от C-то и да го присъединя към D. Знчи харда е разделен на 3 части. drive C 70gb, dirve D 70gb и drive ---- 10gb - като последната е скрита и е recovery дял за въстановяване. Общо взето искам да откъсна от C-то 25 bg и да ги присъединя към D-то, recovery дяла да обособя както си е като самостоятелен дал - например drive G. Лаптопа е Acer ASPIRE 5610, Виста на drive C.
Сподели другаде

Използувай Hiren's BootCD (Partition Magic / Acronis Disk Director) - не инсталираш нищо, няма значение с каква ОС си, става лесно и бързо.

При такива операции е задължително да си направиш архив на най-важните неща от харда, желателно е и да направиш имидж на ОС с Acronis True Image (примерно на външен харддиск).

Сподели другаде

Acronis Disk Director - опитах с нея......Значи инсталирах програмата...зададох да си увелича дял Д...от дял Ц.....избрах точно размера....изписа че иска рестарт, рестартирах.....анализира устройство Ц ОК, устройство Д ОК...и като взе да прехвърля/или както го прави там/ ми изписа грешка----не може да чете от диск 1 - сектор едикойси и в скоби ми дава ignore, retry, ignore all....давам аз retry - не става, давам ignore продължава....и веднага след това пак същата грешка unable to read disk 1 sektor двамилиона и нищо си....и така....накрая дадох ignore all и уж тръгна....след малко компа се рестартира и край......дотука....само се рестартира....появява се менюто на win-а safe mod....и каквото и да избера само се рестартира......никво сейф моне никъв уин НИЩО......в кратките проблясъщи между избора на опция/safe mode да речем/ излиза син екран - за около частица от секундата....без шанс да прочета дори и първата буква..... :lookaround: :lookaround:
Сподели другаде

ами написах че при retry нищо не става......седи си така само......друго опция НЯМЯШЕ......освен да го оставя да си седи така цял ден или докато изгасне тока.....то избора БЕШЕ ignore или igore all.....или чакаш докато не изгасне тока....скандиск не виждам от къде мога да пусна...по скоро да ръчна диска на уина и да дм repair=========или не....
Сподели другаде