dimd Публикувано Юли 22, 2008 Report Share Публикувано Юли 22, 2008 Търся програма за седмичен/месечен/ график за работа,в която 1 дежурство да е равно на 12 часа,и при нанасяне,да се сумира веднага за периода.Дано съм се изразил правилно !Предполагам,че ще е нещо на Excel ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 23, 2008 Report Share Публикувано Юли 23, 2008 Виж дали някое от тези приложения ще ти свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Юли 24, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Ще ги прегледам,благодаря ти,но си мисля нещо на Excel ,но пустата ми компютърна неграмотност...! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Юли 24, 2008 Report Share Публикувано Юли 24, 2008 Ето едно файлче на Ексел, което съдържа две таблички за месечен график на дежурства. Можеш да използваш една от двете - която ти харесва. В едната таблица се броят запълнените клетки и след това броят им се умножава по 12. В другата се сумират единиците и броят им се умножава по 12. В първата таблица "Х" (главна) трябва да е на кирилица, за да е коректно броенето. С "О" са отбелязани дните отпуска и те не се броят.Grafik_Dejurstva.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Юли 25, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 25, 2008 Ето едно файлче на Ексел, което съдържа две таблички за месечен график на дежурства. Можеш да използваш една от двете - която ти харесва. В едната таблица се броят запълнените клетки и след това броят им се умножава по 12. В другата се сумират единиците и броят им се умножава по 12. В първата таблица "Х" (главна) трябва да е на кирилица, за да е коректно броенето. С "О" са отбелязани дните отпуска и те не се броят.О,много ти благодаря !Точно това имах предвид ! А как може да се направи така,че да се добави примерно Y в първата таблица,за да се отчита Дневна и Нощна смяна ?Х=Дневна,Y=Нощна смяна. Смените са по 12 часа ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Юли 27, 2008 Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Извинявай за закъснението. Ето и модифицирания файл. В него "Д" е дневна, а "Н" е нощна. Само да напомня "Д" и "Н" са главни букви на кирилица, иначе няма да смята коректно. В отделна колона се смятат часовете.Grafik_Dejurstva.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Юли 27, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Извинявай за закъснението. Ето и модифицирания файл. В него "Д" е дневна, а "Н" е нощна. Само да напомня "Д" и "Н" са главни букви на кирилица, иначе няма да смята коректно. В отделна колона се смятат часовете.Неимоверно ми помагаш ! Много ти благодаря,harhal ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Юли 27, 2008 Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Радвам се, че съм ти бил полезен. Ако имаш други проблеми с Ексел пак заповядай. Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
libra Публикувано Август 11, 2011 Report Share Публикувано Август 11, 2011 И аз много благодаря! Беше ми полезна функцията Countif! Да сте жив и здрав! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Totiis Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Здравейте, имам проблем с подобен график - необходимо ми е Ексел да извежда като резултат датите, на които има дежурства (Х) съответния служител. Моля Ви за помощ, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем. Функцията Lookup извежда само един резултат, а един служител има по няколко дежурства.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
paro Публикувано Октомври 12, 2011 Report Share Публикувано Октомври 12, 2011 Здравей Totiis! Един възможен отговор съм дал в темата за Ексел 2003 на запитването ти. С прикачен файл. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост