Sprint-Debugger Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Един приятел иска да си вземе нов компютър за около 550лв. Какво ще предложите. Главно го ползва за photoshop и графични програми. Набелязал е тази видео карта: Ati X1950 PRO VideoCard 512mb . Какво ще кажете за нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 За тези пари определено не може да се вземе сериозна машина. По-добре да събере още малко и да вземе нещо подобно: MB: JETWAY I35P-SG / Gigabyte P35-DS3RCPU: Intel C2D E2180 /BOX/RAM: TRANSCEND AXE 2GB 800 MHz (Micron D9)HDD: Samsung HD322HJ 320GBDVD-RW: LG GSA-H66N, ASUS DRW-2014L1T или Samsung SH-S203B.FDD: 1.44MB NECCase: CM Elite 331 BlackPSU: 450W (върви с кутията) АТi 1950PRO не е лоша видеокарта, но е добро решение, ако ще се ползва на стандартните работни честоти. Ако тръгне да я клоква няма да бъде очарован - има доста малък потенциал, а пък слабите регулатори на напрежението не позволяват vmod. Но пък може да се модифицира софтуерно до FireGL v7350, което в зависимост от софтуерните продукти, с които работи може да му донесе по-добри резултати.С други думи, ако няма да играе най-новите игри ще свърши работа. Аз лично в момента ползвам ASUS EAX1950PRO 256MB и като изключим скромните възможностите за overclock съм доволен от нея. Друг е въпросът, че вероятно малко трудно ще я намери. 1950GT също е добър вариант (то на практика е 1950PRO, но с по-ниски работни честоти) или NVIDIA 7900GS, но се намират трудно. От новите едва ли ще намери нещо на походяща цена, но може да погледне 8600GT (може да достигне производителност като на 8600GTS на дифолт). Друг вариант е 9600GT, но е по-скъпичка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Не искам да отварям нова тема, затова ще използвам идеята на Sprint_Debugger. Моя син ме яде да му сменя компа, че има проблеми с новите игри. Дайте някакво добро предложение за машина, която да не се излага с настоящите игри, да не иска да я пипам в близките 4-5 години и да е в рамките до 1000 €. Ако ми предложите и добър магазин в София, ще Ви бъда безкрайно благодарен. Конфигурацията да не включва монитор - имам 2 LCD и смятам да им взема живота до края.Не бих ви се разсърдил и ако само ми дадете инфо, към кого да се обърна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 @ Perkoto - за тези пари бих ти препоръчал такава система: MB: GIGABYTE P35-DS4CPU: C2D E8300CPU Cooler: SCYTHE INFINITYRAM: 4GB CORSAIR 6400C4DHX GVGA: ATi RADEON HD 4870HDD: Western Digital 640GB AAKSDVD-RW: LG GSA-H66N, ASUS DRW-2014L1T или Samsung SH-S203BFDD: 1.44MB NECCase: ThermalTake SopranoPSU: Chieftec 600W Turbo Series Повечето от компонентите, могат да се намерят в Plesio, но като цяло трудно от едно место може да се вземе всичко. Ако те интересува нещо за отделните компоненти, пиши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Мнооооого благодаря! Още утре започвам сборката.Е, ако видя зор, пак ще пиша за да ми ударете едно рамо, нали? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Е, ако видя зор, пак ще пиша за да ми ударете едно рамо, нали? Разбира се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост