Jump to content

Проблем със просвирването на песни

Препоръчан пост

Здравейте. От вчера имам много странен проблем, както се ровех в нета и си пускам Winamp-а и като стартирам някоя песен (става въпрос за mp3 формат, wav върви нормално) звука насичаще, все едно песента върви на бързи обороти всеки знае предполагам как звучи една песен на бързи обороти, само че при мен така звучеше на нормално. Първото нещо което направих е да рестартирам, да преинсталирам Winamp-a, после звуковия драйвер (пак същия ефект), преинсталиране на компа 4 пъти с различни Window-и и все същото, а интересното е че с Windows Media Player песните вървят, с KMPlayer вървят нормално луда работа(с AIMPlayer и още един аудио плеър свири по същия начин като Winamp-a насича) ето това ми е компа

CPU-AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+

MB- MSI K9N Neo v2/v3 (MS-7369)

RAM – 2X1GB DDR2-800

HDD-320GB Seagate

Звука ми е вграден:

Този ми е на видеокартата: ATI Radeon HDMI @ ATI Radeon HD 2600 - High Definition Audio Controller PCI

Този ми е на дъното: Realtek ALC888/S/T @ nVIDIA MCP65 - High Definition Audio Controller PCI.

Направо съм в шах, моля някой който има мнение по въпроса да помага.

Сподели другаде

Да си инсталирал програми преди да се появи проблема? Коя версия на драйвера инсталираш? Опитай да просвириш песни в още плеъри и дай инфо в кои звучат нормално и в кои - не. В момента имаме информация за Windows Media Player, AIMP, Winamp и The KMPlayer, но ще е добре да кажеш как са нещата и при други.
Сподели другаде

Случайно открих нещо интересно, като изтегля някоя песен от DC++ и я пусна с winamp песента върви нормално, като адна една от вече съществуващите песни които имам не вървят, местя току що изтеглениете песни в директорията на съществуващите ми такива и пак свири, местя някоя от старите песни в друг дял и не ще, чудно нещо? С някакъв плеър Spider пак същото, с други не съм пробвал.

Между другото s WMP свирят песните но след всяко преместване на следваща песен ме хвърля в нета и иска да му инсталирм Windows_flash_player_codec_plugin.exe от flashcodec.com (доста измамно нещо) медиа плеъра не просвирва флаш файлове и не са и нужни разни плъгини за да свири мп3 формат, затова започвам да си мисля, че има някакъв вирус на харда ми?

Сподели другаде

Изтегли Malwarebytes' Anti-Malware и HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно.

Сканирай първо с Malwarebytes' Anti-Malware, като не забравяй да я обновиш. След като приключи със сканирането ще ти изведе и LOG, чието съдържание копирай тук.

СЛЕД сканирането с MBAM стартирай HijackThis и кликни Do a system scan and save a logfile. Това ще създаде текстов файл в същата папка. Копирай съдържанието му тук или прикачи файла към темата, както ти е по-удобно.

Сподели другаде

Пуснах да се сканира след като приключи ще сложа логовете между другото бях пуснал да сканирам за вируси и виж какво се откри, възможно ли е да е от троянците? Сканирах и с панда онлайн скан и тя ми каза че компютъра ми е заразен . Антивируса продължава да хваща троянски коне :(

post-4914-1216367341_thumb.jpg

Сподели другаде

Здравейте отново, логове няма :( значи след като сканирах компа с горепосочените две програми се наложи да преинсталирам, защото Windowsa ми заби, както и да е просто явно доста съм бил заразен (колега да не се обидиш нещо, няма нищо против програмиките даже пак си ги изтеглих и инсталирах откриха по около 60 проблема ;)) и аз го преинсталирах за пореден път но този път форматирах всички дялове(преди да забие успях да спася нещата който ми са важни както и записах няколко папки с музика от заразената :) ). Учудващо след всичките тези манипулации песните който записах на диск пак свиреха по същия начин с накъсване, докато току що изтеглени песни свиреха нормално та въпроса ми е следния може ли някой вирус или такъв злонамерен кода да развали цялоста на mp3-ките ? и между другото когато натиснех следваща песен с WMP искаше да инсталирам flash_codec....... alabala сега със заразените песни пак иска да го инсталирам :) , а с току що изтеглени музики не иска така че най-вероятно като цяло песните са се заразили.
Сподели другаде

Оставам с впечатление, че всичко, което се е появило в HijackThis, си го "почистил". Ако е така, ГОЛЯМА грешка. Неслучайно ти дадох точни инструкции какво да правиш. Ако искаш, сканирай отново с Malwarebytes' Anti-Malware. После сканирай с HijackThis и дай LOG-а от нея, но НЕ СЛАГАЙ ОТМЕТКИ на нищо, без изрично да съм указал. Изтегли си и FS-MP3Fix (2.91MB). Това трябва да поправи повредените MP3 файлове, но не го използвай, докато не се уверим, че системата е чиста. Затова и те карам да сканираш с програмите.

Добавено:

Инструкции за ползване на инструмента:

1) разархивираш в удобна за теб папка;

2) поставяш в същата папка всички повредени mp3 файлове;

3) стартираш FS-MP3Fix.exe;

4) натискаш клавиш 2 и Enter;

5) натискаш отново Enter и чакаш да се поправят песните;

6) накрая натискаш отново Enter, когато всичко е готово.

Сподели другаде

Ето логовете.

Колега Благодаря за този инструмент работи безупречно от 3 гигабайта музика само някойлко файла не успяха да се поправят, жив и здрав да си.

Logs.rar

Сподели другаде

1. От LOG-а на MBAM се вижда, че е открил два файла, но защо не си ги почистил остава пълна мистерия. Може би ще я разсееш.

2. LOG-ът на HijackThis е чист, макар да виждам, че имаш инсталирани боклуци като Nero и особено FlexType.

3. Използвал си дадения от мен инструмент, без да изчакаш да ти кажа да го ползваш, въпреки че ти дадох инструкции да изчакаш.

Определено не можеш да следваш грам инструкции. Ако искаш помощ занапред, ще е добре да се научиш да четеш и да изпълняваш.

Сподели другаде