Pe4eniq Публикувано Юли 17, 2008 Report Share Публикувано Юли 17, 2008 Здравеите имам нужда от помощ ! Вчера незнайно как С диска ми се препълни на червено останали са 900 мб и започнах да местя програми от С в D ама нищо нестана защото още е на червено . Чувал съм че могат да се въстановяват настройките със задна дата обаче незнам как . Може ли някой да ме упъти точно как става това . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Юли 17, 2008 Report Share Публикувано Юли 17, 2008 Привет, не разбрах как така местиш програми? Как да възстановим системата си с помощта на System Restore Ако Windows XP не може да се стартира1. Включете се в системата като администратор (с акаунта Administrator).2. Чукнете бутона Start и после All Programs -> Accessories -> System Tools-> System Restore. Когато направите това System Restore ще се стартира.3. В прозореца Welcome to System Restore изберете Restore my computer to an earlier time (ако вече не е избрано) и след това натиснете Next.4. В прозореца Select a Restore Point изберете най-скорошната точка (дата) от която искате да ви бъде възстановена системата от списъка On this list, click a restore point и после чукнете върху Next. Ще ви се появи съобщение на System Restore което ще ви съобщи какви промени ще бъдат направени, при което трябва да натиснете бутона OK.5. В прозореца Confirm Restore Point Selection чукнете върху Next, за да потвърдите възстановяването и след това System Restore ще възстанови вашата система и ще рестартира компютъра ви.6. Включете се в системата отново като администратор и ще видите съобщението за приключено възстановяване (System Restore Restoration Complete).7. Чукнете върху OK. Функцията System Restore, или как да възстановим системата си - Предполагам че не е по различно във Vista. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 17, 2008 Report Share Публикувано Юли 17, 2008 А защо искаш да си възстановиш системата в по-ранен период?Предполагам знаеш че част от информацията ти ще бъде изтрита...да не стане после някоя беля? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe4eniq Публикувано Юли 17, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2008 Здравей значи във System Tools я няма функцията System Restore , а ми се появява в System Configuration и там не ми дава прозорец за дата и час. Знам , но какво друго да направя освен да преинсталирам Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Юли 17, 2008 Report Share Публикувано Юли 17, 2008 Във Windows Vista Business току що погледнах ... си я има опцията Start -> Accessories -> System Tools-> System Restore, точно след System Information Не знам колко са ти програмите, но силно се съмнявам те да са ти напълнили диска...Добавено:Хайде дай малко инфо, колко голям ти е харда и какво освен програми държиш на него? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe4eniq Публикувано Юли 20, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2008 Аз съм с Windows Vista Home Basic и я няма тази опция както ми обясняваш . Харда ми е 160 С-то е 15 , а D-145 обаче само вистата е 10 гб. другото са програми и по принцип ми остават 4 гб. свободно пространство , най лошото е , че незнам как и откъде се запълни това пространство и затова искам да го ресторна но нещо нестава , а пък и не съм много вещ в тези компове . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2008 Report Share Публикувано Юли 20, 2008 Възможно е някоя програма да си е напляскала доста обемни временни файлове. Опита ли с Disk Cleanup: отваряш My Computer, десен клик върху дял C: -> Properties -> Disk Cleanup? P.S.: 15GB за Vista е малко тясно. За XP е предостатъчно, но за Vista е тесничко. Не би било лоша идея да откъснеш малко място от D: и да го прибавиш към C:. Например около 5GB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Юли 20, 2008 Report Share Публикувано Юли 20, 2008 Да попитам и тук-Има ли начин да се форматира диска вече след инсталация на Windows?Какво означава “Сменяем Диск“?След инсталацията ми излизат 4 такива.Има ли нещо общо с четящото на карти? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Юли 20, 2008 Report Share Публикувано Юли 20, 2008 Кой по-точно диск дали може да се форматира ? Този върху който е Windows-a ли ?Може ли една снимка на това със "Сменяем Диск" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Юли 20, 2008 Report Share Публикувано Юли 20, 2008 Да,диска с уиндоуса искам да форматирам,но дали става без да преинсталирам? Ето шота http://img243.imageshack.us/img243/1854/cduu0.th.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Ами слагаш диска с Уиндоус, форматираш и спираш Ако това те устройва.Ето за Сменяемите дисковеИмаш ли някакви допълнителни устройства вързани ? Флашки, Плеъри, Апарати и т.н. ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Да,диска с уиндоуса искам да форматирам,но дали става без да преинсталирам?Целта на занятието е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Pe4eniq Публикувано Юли 21, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Пробвах с Disk Cleanup обаче открива само по 4 мб и ги изтрива ама нестига . Абе май ще преинсталирам и тогава ще се оправи само , че не ми е ясно как и откъде се напълни и ако преинсталирам дали пак ще го направи . А неможе ли да го ресторна и ако може как става , колко време назад мога да го върна и колко трябва да е свободното пространство в диска за да му възвърна старите настройки ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 DOROM , сигурен ли си че искаш да форматираш диска? Да не искаш да го разделиш например?Би ли обяснил все пак каква е целта, както те е попитал Night_Raven? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 21, 2008 Report Share Публикувано Юли 21, 2008 Пробвах с Disk Cleanup обаче открива само по 4 мб и ги изтрива ама нестига . Абе май ще преинсталирам и тогава ще се оправи само , че не ми е ясно как и откъде се напълни и ако преинсталирам дали пак ще го направи . А неможе ли да го ресторна и ако може как става , колко време назад мога да го върна и колко трябва да е свободното пространство в диска за да му възвърна старите настройки ?Можеш да опиташ да почистиш със CCleaner. Теглиш, инсталираш и стартираш. В главния прозорец, при отметките за Internet Explorer махаш следните: Cookies, History, Recently Typed URLs. Махаш и цялата секция Windows Explorer. След това кликаш бутона Run Cleaner долу вдясно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост