Jump to content

Отново проблеми с Виста

Pe4eniq

Препоръчан пост

Здравеите имам нужда от помощ ! Вчера незнайно как С диска ми се препълни на червено останали са 900 мб и започнах да местя програми от С в D ама нищо нестана защото още е на червено . Чувал съм че могат да се въстановяват настройките със задна дата обаче незнам как :crosseyes1: . Може ли някой да ме упъти точно как става това .
Сподели другаде

Привет, не разбрах как така местиш програми? :crosseyes1:

Как да възстановим системата си с помощта на System Restore

Ако Windows XP не може да се стартира

1. Включете се в системата като администратор (с акаунта Administrator).

2. Чукнете бутона Start и после All Programs -> Accessories -> System Tools-> System Restore. Когато направите това System Restore ще се стартира.

3. В прозореца Welcome to System Restore изберете Restore my computer to an earlier time (ако вече не е избрано) и след това натиснете Next.

4. В прозореца Select a Restore Point изберете най-скорошната точка (дата) от която искате да ви бъде възстановена системата от списъка On this list, click a restore point и после чукнете върху Next. Ще ви се появи съобщение на System Restore което ще ви съобщи какви промени ще бъдат направени, при което трябва да натиснете бутона OK.

5. В прозореца Confirm Restore Point Selection чукнете върху Next, за да потвърдите възстановяването и след това System Restore ще възстанови вашата система и ще рестартира компютъра ви.

6. Включете се в системата отново като администратор и ще видите съобщението за приключено възстановяване (System Restore Restoration Complete).

7. Чукнете върху OK.

Функцията System Restore, или как да възстановим системата си

- Предполагам че не е по различно във Vista.

Сподели другаде

А защо искаш да си възстановиш системата в по-ранен период?

Предполагам знаеш че част от информацията ти ще бъде изтрита...да не стане после някоя беля?

Сподели другаде

Здравей значи във System Tools я няма функцията System Restore , а ми се появява в System Configuration и там не ми дава прозорец за дата и час.

Знам , но какво друго да направя освен да преинсталирам

Сподели другаде

Във Windows Vista Business току що погледнах ... си я има опцията Start -> Accessories -> System Tools-> System Restore, точно след System Information :thumbsup:

Не знам колко са ти програмите, но силно се съмнявам те да са ти напълнили диска...

Добавено:

Хайде дай малко инфо, колко голям ти е харда и какво освен програми държиш на него?

Сподели другаде

Аз съм с Windows Vista Home Basic и я няма тази опция както ми обясняваш . Харда ми е 160 С-то е 15 , а D-145 обаче само вистата е 10 гб. другото са програми и по принцип ми остават 4 гб. свободно пространство , най лошото е , че незнам как и откъде се запълни това пространство и затова искам да го ресторна но нещо нестава , а пък и не съм много вещ в тези компове .
Сподели другаде

Възможно е някоя програма да си е напляскала доста обемни временни файлове. Опита ли с Disk Cleanup: отваряш My Computer, десен клик върху дял C: -> Properties -> Disk Cleanup?

P.S.: 15GB за Vista е малко тясно. За XP е предостатъчно, но за Vista е тесничко. Не би било лоша идея да откъснеш малко място от D: и да го прибавиш към C:. Например около 5GB.

Сподели другаде

Да попитам и тук-

Има ли начин да се форматира диска вече след инсталация на Windows?

Какво означава “Сменяем Диск“?След инсталацията ми излизат 4 такива.Има ли нещо общо с четящото на карти?

Сподели другаде

Ами слагаш диска с Уиндоус, форматираш и спираш :) Ако това те устройва.

Ето за Сменяемите дискове

Имаш ли някакви допълнителни устройства вързани ? Флашки, Плеъри, Апарати и т.н. ?

Сподели другаде

Пробвах с Disk Cleanup обаче открива само по 4 мб и ги изтрива ама нестига . Абе май ще преинсталирам и тогава ще се оправи само , че не ми е ясно как и откъде се напълни и ако преинсталирам дали пак ще го направи . А неможе ли да го ресторна и ако може как става , колко време назад мога да го върна и колко трябва да е свободното пространство в диска за да му възвърна старите настройки ?
Сподели другаде

Пробвах с Disk Cleanup обаче открива само по 4 мб и ги изтрива ама нестига . Абе май ще преинсталирам и тогава ще се оправи само , че не ми е ясно как и откъде се напълни и ако преинсталирам дали пак ще го направи . А неможе ли да го ресторна и ако може как става , колко време назад мога да го върна и колко трябва да е свободното пространство в диска за да му възвърна старите настройки ?

Можеш да опиташ да почистиш със CCleaner. Теглиш, инсталираш и стартираш. В главния прозорец, при отметките за Internet Explorer махаш следните: Cookies, History, Recently Typed URLs. Махаш и цялата секция Windows Explorer. След това кликаш бутона Run Cleaner долу вдясно.

Сподели другаде