IvanD Публикувано Юли 14, 2008 Report Share Публикувано Юли 14, 2008 Здравейте! Търся програма, която да криптира дискивите дялове, нещо като Cryptic Disk, но да е безплатна или да си върви с ъъъъъ...Намерих си една програмка, която ми криптира всичко, което изписвам в адресбара на браузъра, така шпиончетата немат шанс!Сега търся нещо, с което да криптирам дисковите си дялове, така и да ми хакнат машината ще съм спокоен, че нема да могат да ми правят поразии. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 15, 2008 Report Share Публикувано Юли 15, 2008 Опитай TrueCrypt. Ако имаш желание за експерименти, можеш да защитиш дори дяла с операционната си система (в случай, че работиш с Windows OS). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IvanD Публикувано Юли 15, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 15, 2008 Опитай TrueCrypt. Ако имаш желание за експерименти, можеш да защитиш дори дяла с операционната си система (в случай, че работиш с Windows OS). Програмата е вече на компа, но нещо не се получават нещата.Когато избирам да защитя даден дял, не иска да ми приеме паролата...изписва ми - Incorrect Password or not a TrueCrypt Volume.Значи, аз не искам да се създават виртуални дялове, а да криптирам настоящите, които имам.Ако можеш да помогнеш, ще се радвам да я подкараме програмката! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 15, 2008 Report Share Публикувано Юли 15, 2008 Доколкото разбирам, искаш да криптираш съществуващи дялове, като запазиш информацията върху тях. TrueCrypt работи на по-различен принцип (затова и разбиването на нейната защита е невъзможно): тя използва мястото от съответния дял, за да създаде нов такъв. При тази операция данните от съществуващия дял се заличават, той се форматира. Тук съм онагледил стъпките при създаване на нов дял въз основа на съществуващ такъв. Обърни внимание на предупрежденията на програмата; ако имаш още въпроси - питай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост