lpa Публикувано Юли 14, 2008 Report Share Публикувано Юли 14, 2008 Лаптопът е модел Acer Aspire 1690 series 1692WLMi.Проблемът е че не мога да установя каква му е паметта, тъй като искам да я подмена. CPU-Z казва, че е ДДР2, но по разни места в нета, където правят ревю на тази машина, пише, че е ДДР. От еверест, честно казано не останах напълно убеден какъв е вида. Отворих лаптопа, но и на самата памет няма точно определение на вида. Има следните напдиси: Hynix korea 03256MB 1Rx16 PC2-3200S-333-12HYMP532S64P6-E3 AA 0516N и от другия край: KN2560G0075170D142EM00 машината има два слота за памет, в момента са две по 256. Значи въпросът ми е каква ми е паметта и каква мога да сложа?Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 14, 2008 Report Share Публикувано Юли 14, 2008 Паметта трябва да е DDR. Можеш да инсталираш само такава. Най-добре се обърни към сервиз/оторизиран представител. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lpa Публикувано Август 3, 2008 Author Report Share Публикувано Август 3, 2008 След ужасно много колебания и експерименти най-накрая се оказа, че паметта е ДДР2, въпреки че в сервиза на един от най-големите доставчици на компютри и компоненти в България, бяха напълно убедени, че е ДДР, та първо купих ДДР и т.н.. Общо взето всички останахме изненадани . В крайна сметка ето как се определя: http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_1690.html Благодаря за помоща Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Август 3, 2008 Report Share Публикувано Август 3, 2008 256MB 1Rx16 PC2-3200S-333-12 - Което си дал е маркировка за ДДР - 333 Мхз-ови чипове... освен това чипове ДДР2 0 256 МБ-ови са много редки и почти не се произведждат... та не знам, малко странно ми се вижда :] Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 10, 2011 Report Share Публикувано Януари 10, 2011 Лаптопа ми е ASUS K50IP-SX068. RAM паметта е 2GB DDR2. Прави ми впечатление, че когато не правя нищо (стои на десктоп) ,RAM паметта стои натоварена на 50,55% постоянно. Изключих някои процеси от command prompt > msconfig > startup (които ги знам за какво са долу горе), но нямаше никаква промяна.Антивирусната ми е AVG Free Edition 2011, а браузъра Оpera. Въпросът ми е дали това е нормално. С Windows 7 Ultimate съм. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2011 Report Share Публикувано Януари 10, 2011 Кой брояч точно гледаш и къде? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cplx Публикувано Януари 10, 2011 Report Share Публикувано Януари 10, 2011 Има такова гаджет приложение- CPU Meter. Показва се на десктопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Януари 10, 2011 Report Share Публикувано Януари 10, 2011 За жалост не съм запознат с въпросната джаджа. Това, което мога да кажа, е, че Windows 7 има много добър контрол върху това как се използва RAM паметта. Ако нещо се намира в паметта, то значи има причина да е там. Иначе казано: Windows си знае работата. Имаш достатъчно памет, не се притеснявай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост