Jump to content

жилищен кредит в евро или в швейцарски франк?

Препоръчан пост

Работата е следната предстои ми покупка на жилище с ипотечен кредит,като освен в лева и евро банката ми предлага вариант да изтегля кредита във франкове- така месечната ми вноска за същата сума и период е с около 30-ина лева по-ниска.до тук добре но по-нататък когато официалната валута стане евро да не се окажа прецакан
Сподели другаде

По принцип въпросната банка предлага отдавна подобен род на кредина - във франкове. Поне за Русе мой близък ми каза, че има забрана за рекламиране на този вид валута, защото е прекалено изгодно за клиентите. Е, ако ти сам питаш / както аз направих / ще ти обяснят, но иначе ....

Както и да е. Моите сметки също показаха, че във франкове излиза по - евтино. А това, че ще въвеждаме еврото - надали и Господ знае кога. По принцип 2012 - 2013 ще въведем паралелно използване на двете парични единици. А година или две по - късно ще останем на евро. Ако питаш мен - няма да стане. Успех !

Сподели другаде

Рано или късно ще минем на евро,а ипотечните кредити са за доста дълъг период от време !

Силно се съмнявам обаче при въвеждането на еврото,това да стане при сегашният курс от 1,96 лева за 1 евро/средно/.

Ако се промени това съотношение,примерно на 2,60 лева за 1 евро,то кредита в лева става доста по-изгоден !

Аз лично изтеглих в левове !

Сподели другаде