Jump to content

Проблем с Виста

Препоръчан пост

Чак сега се сетих, че и аз имах такъв проблем по едно време, но под Windows XP.

Отвори C:\WINDOWS\system32 и намери файла cmd.exe. Десен клик -> Run as administrator (иначе няма да ти разреши да промениш атрибутите на папката с операционната система). В полето пишеш attrib -s -h c:\windows и натискаш Enter.

Мерси, що го пробвам като се прибера вкъщи.....но имам един друг въпрос - От известно време windows explorer спира да работи и си рестартира сам.Проблемът е че не се случва при някоя определена програма или деиствие, а просто през различни интервали от време...имам случаи когато цяла сесия се работи без проблеми, друг път по 2-3 пъти....Като сесия имам предвид от стартиране на уина до shut down.

Сподели другаде

• Отговори 78
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Опиши проблема малко по-точно, защото е твърде общо така, а и може да е от толкова много неща, че...

Например стартирам Skype и при самото статриране ми излиза съобщение, че windows explorer е спрял да работи дава ми опция да затворя програмата, и като цъкна на close program ми изписва windows explorer is restarting в същият продззорец и така...или например си цъкам два пъти върху my computer и вместо да се отвори ми дава windows explorer stop working propertly ....close program - цъкам... после пак дава windows explorer is restarting......и така....при различни ситуации....иначе компютърът си върви нормално....не блокира и не дава други съобщения за грешка...

Сподели другаде

Кой от всички тези е горепосочения?

http://img388.imageshack.us/img388/6503/cmdpm6.th.jpg

Не знам дали тук трябва да попитам,но ще го направя :blush:

След няколко опита да преинсталирам,успях да вляза в Боот менюто само с изключен модем за Интернет,настроих да тръгва от СДто,но след като се появи надписа “Натисни който и да е бутон за стартиране чрез СД или ДВД...“ и натискане на който и да е бутон компютъра НЕ реагира и стартира нормално.Опитах също с поставяне на СДто в драйвера,правя даунлод на последните актуализации,изключвам антивирусната след актуализация,продължавам до прозореца,на който трябва да напиша ключа на продукта(тук да спомена,че направих по горе дадения линк за проверка на оригиналността на продукта-ОК е),пиша,натискам да продължи и ми се появява надписче,че Уиндоус Инсталирането откри грешка и трябва да се рестартира....и така Н пъти..........Защо?Греша ли някъде,какво не правя ?Компютърът е чист от вируси и други подобни гадини.

Сподели другаде

Например стартирам Skype и при самото статриране ми излиза съобщение, че windows explorer е спрял да работи дава ми опция да затворя програмата, и като цъкна на close program ми изписва windows explorer is restarting в същият продззорец и така...или например си цъкам два пъти върху my computer и вместо да се отвори ми дава windows explorer stop working propertly ....close program - цъкам... после пак дава windows explorer is restarting......и така....при различни ситуации....иначе компютърът си върви нормално....не блокира и не дава други съобщения за грешка...

Това може да се дължи на много неща: някой резидентен процес на програма, някоя гадинка, проблем с някой ъпдейт, несъвместимост между програми и др.

Можеш ли да кажеш при какви обстоятелства най-често се срива Explorer (например най-често при пускане на Skype или някоя друга програма) и при какви обстоятелства не се срива? Знам, че е различно, но все пак се опитай да отсееш кога го прави по-често и кога по-рядко.

Кой от всички тези е горепосочения?

http://img388.imageshack.us/img388/6503/cmdpm6.th.jpg

1. Само един файл от тези е cmd.exe. Толкова ли е трудно да се разбере кой?

2. Това не се отнасяше за теб.

Не знам дали тук трябва да попитам,но ще го направя :blush:

След няколко опита да преинсталирам,успях да вляза в Боот менюто само с изключен модем за Интернет,настроих да тръгва от СДто,но след като се появи надписа “Натисни който и да е бутон за стартиране чрез СД или ДВД...“ и натискане на който и да е бутон компютъра НЕ реагира и стартира нормално.

С лаптоп ли си или с настолен компютър?

Опитах също с поставяне на СДто в драйвера,правя даунлод на последните актуализации,изключвам антивирусната след актуализация,продължавам до прозореца,на който трябва да напиша ключа на продукта(тук да спомена,че направих по горе дадения линк за проверка на оригиналността на продукта-ОК е),пиша,натискам да продължи и ми се появява надписче,че Уиндоус Инсталирането откри грешка и трябва да се рестартира....и така Н пъти..........Защо?Греша ли някъде,какво не правя ?Компютърът е чист от вируси и други подобни гадини.

Т.е. да стартираш инсталацията на Windows под Windows?

Сподели другаде

Night Raven,

За папката.....чисто любопитство :) ,не посмях да отворя нищо от посочените преди да попитам.

С настолен компютър съм.

И да,опитвам се преинсталирам Windows под Windows.Поне така съм процедирала с ХР и се получаваше.

Сподели другаде

Инсталация на Windows, стартирана под Windows, не е нито инсталация, нито преинсталация, а е просто обикновено надграждане. Инсталация/преинсталация се извършва чрез зареждане от диска и форматиране на основния дял. Това е истинската преинсталация.

От въпросния инсталационен диск стартира ли се инсталацията нормално на друг компютър.

Сподели другаде

Инсталация на Windows, стартирана под Windows, не е нито инсталация, нито преинсталация, а е просто обикновено надграждане. Инсталация/преинсталация се извършва чрез зареждане от диска и форматиране на основния дял. Това е истинската преинсталация.

От въпросния инсталационен диск стартира ли се инсталацията нормално на друг компютър.

Това как става?

Нямам идея дали стартира на друг компютър защото нямам възможност да проверя.Купихме машината с преинсталиран Windows и съответните дискове.

Сподели другаде

Има ли нещо общо с Виста???

Иначе преди да направя каквото и да е прочетох Ръководството за (Пре)Инсталация на Виста!

Сподели другаде

Забравих, че ползваш Vista. Щом си погледнала ръководството за инсталация на Vista, значи би трябвало да има всичката нужна информация, за да инсталираш Windows.
Сподели другаде

Забравих, че ползваш Vista. Щом си погледнала ръководството за инсталация на Vista, значи би трябвало да има всичката нужна информация, за да инсталираш Windows.

Да де,но не се получава :crosseyes1:

Виж предната ми публикация,която си цитирал!

Не съм наясно,но има ли някакъв начин да деинсталира Уиндоус и след това да се инсталира на чисто?Май въпроса е малко...тъп,но.....

Сподели другаде

Вече го казах: Windows се инсталира най-добре като се изтрие/форматира дяла по време на инсталацията.

Пробвай диска на друг компютър.

Ясно,ама как...

Нямам възможност за друг компютър........ :(

Сподели другаде