alexis Публикувано Юли 8, 2008 Report Share Публикувано Юли 8, 2008 Нека ви опиша какви абсурди може да сътвори един новобранец с много хъс и малко постоянство при четенето.Всичко започна с пипването на троянец.Не можах да се оттърва от него с антивирусна и реших да преинсталирам.Прочетох едно две ръководства ,позададох един два въпроса на някой от авторите и седнахУиндоуса ми беше инсталиран на дял С.При първата "преинсталация"взех,че го инсталирах на дял D.Сканирах с Nod 32 и ми даде че не съм се оттървал от вируса.Без да осъзнавам все още грешката си аз отново "преинсталирах" този път на дял Е.Поразпитах приятели и те ми отвориха очите че съм се сдобил с цели три ОС ,но съм си оставил гадинката тоест тя е останала на дял С заедно с първата ОС.Дотук добре,още съм в началото на патилата си.Седнах отниви да преинсталирам.Забравих да ви споделя че си инсталирам една самоделка наречена LAST XP.Има вградени драйвъри и множество програми.Следващата преинсталация протече при включен интернет и според мен пак пипнах вирус докато тя течеше.Веднага след преинсталацията форматирах дялове D и Е за да изтрия информацията на тях тоест инсталираните излишно уиндоуси пък и не знаех дали и троянеца не се е размножил и там.Както вече ви казах след тази преинсталация отново се разбра че имам вирус.Без въобще да почистя посегнах пак към диска с уиндоуса.Тук вече идва най-лошото.1Влязох в BIOS с del.2Не се появи екрана на който трябва да избера Advanced BIOS Features3.Не се появи екрана на който трябва да избера First Boot Devise [ CD ROM ]4Не се появи екрана на който трябва да избера Save to CMOS and EXIT (Y/N)?Y5Не се появи екрана с Windows XP Professional Setyp6Не се появи екрана с Windows XP Licensing Agreenent7Появи се екрана на който трябва да посоча на кой дял искам да инсталирам новата ОС.8Посочих С 9На следващия екран избрах Format the Partition using the NTFS file system не съм посочвал Quick10Потвърдих с F11Стъпки 7, 8, 9, 10 се повториха три пъти компютъра се рестартира и се появяваше все екрана на който трябва да избирам дял.12После незнайно за мен как преинсталацията продължи и я довърших. В резултат на всичко това компютъра ми буквално полудя.Кажете ми моля ви се колко преинсталаций могат да се правят на един компютър.Ограничен ли е броят им.Мисля че сега като включвам компютъра за секунда ми изписва че избира ОС но е много бързо.Моля ви помагайте! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 8, 2008 Report Share Публикувано Юли 8, 2008 Като начало ще кажа, че инсталирането на самоделки е доста нежелателно и бих те посъветвал да го избягваш. Не схванах точно какво е станало след влизането в BIOS-а - как така не са се появили въпросните екрани?При положение, че другите ти дялове са форматирани и само С: ти съдържа данни, би трябвало спокойно да можеш да преинсталираш на него, като форматираш по време на инсталацията. Общо взето ти това си направил. Поне така съдя по даденото описание. И все пак ми е малко мъгла. Опитай се да обясниш малко по-точно, ако може.Иначе броят на преинсталациите не е ограничен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юли 8, 2008 Report Share Публикувано Юли 8, 2008 И аз нещо не схванах какъв е проблемът с биос-а и дали изобщо си влязъл в него.Относно преинсталацията - намери си нормален непреработен Windows XP, записваш го на диск като image, оставяш диска вътре и рестартираш. Когато ти тръгне инсталацията, изтрий всички дялове и ги създай наново, след което форматирай C: и инсталирай XP на него, а когато завършиш инсталацията, форматирай и другите дялове от Disk Management.А, и няма дума в българския език, която в множествено число да завършва на "й". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alexis Публикувано Юли 10, 2008 Author Report Share Публикувано Юли 10, 2008 Като начало ще кажа, че инсталирането на самоделки е доста нежелателно и бих те посъветвал да го избягваш. Не схванах точно какво е станало след влизането в BIOS-а - как така не са се появили въпросните екрани?При положение, че другите ти дялове са форматирани и само С: ти съдържа данни, би трябвало спокойно да можеш да преинсталираш на него, като форматираш по време на инсталацията. Общо взето ти това си направил. Поне така съдя по даденото описание. И все пак ми е малко мъгла. Опитай се да обясниш малко по-точно, ако може.Иначе броят на преинсталациите не е ограничен.Първо при наличие на ОС на дял С аз инсталирах такава на на дял D и на дял Е.При тия инсталации всичко си тръгна от където трябва:1.Рестарт Del и влизам в BIOS2.Избирам Advanced BIOS Features3.Избирам First Boot Devise [CD ROM]4.Натискам F105.Излиза надпис Save to CMOS and EXIT (Y/N)?Y6.Натискам Enter7.На екрана излиза Windows XP Licensing Agreenent8.Натискам F89.На екрана излиза Windows XP Professional Setup10.Избирам Esc за нова инсталация11.Посочвам дял С за инсталиране на ОС12.Format the Partition using the NTFS file system13.To format the Drive,press F14.Натискам F Не знам как и защо,но при следващата преинсталация не се появиха екраните за осъществяване на стъпки от 1 до10.Влизаики в BIOS направо компютъра ме попита къде да инсталира новата ОС.Стъпки 11,12,13,14 се повториха три пъти.Не знам по какъв начин,явно не съм разбрал какво става,но след това преинсталацията продължи сама.При всяко следващо появяване на тия екрани компютъра се рестартираше. Дано съм могъл да обясня какво съм направил.Бях много притеснен ,вероятно пропускам нещо и затова картинката е непълна.Знам само че повече няма да седна да правя нещо без да съм прочел достатъчно литература и да съм се подготвил добре. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост