Jump to content

Търся програми за телефон и Скайп.

Препоръчан пост

1. В Скайп имам 100 абоната. Как мога да си ги изкарам под формата на списък, примерно в Notepad, Word, ... ?

2. Имам телефон Нокиа 6300. Как мога да си изкарам абонатите под формата на списък, защото са много, а има такива, които ползвам рядко?

3. Има ли програма, с която да променя някои неща на телефона си? Например: има папки, които не могат да се трият, а искам да ги махна; да махна някои "екстри", ... и т.н.

4. Има ли програма за Скайп, с която да пращам едно съобщение или файл до всичките си абонати наведнъж, а не на всеки да го пращам поотделно?

Сподели другаде

1. В Скайп имам 100 абоната. Как мога да си ги изкарам под формата на списък, примерно в Notepad, Word, ... ?
В Skype можеш да избереш Tools -> Advanced -> Back up Contacts to file... . Не е точно, каквото търсиш, но не успях да намеря друг безплатен вариант; можеш да разгледаш Contactizer Pro, Extended Contact for Skype и Contacts Manager for Skype.

4. Има ли програма за Скайп, с която да пращам едно съобщение или файл до всичките си абонати наведнъж, а не на всеки да го пращам поотделно?

Щракваш с десен бутон върху файла -> Send To... -> Skype -> Ctrl + A (за да маркираш всички абонати в списъка).

Сподели другаде

2. Едва ли има програма за ГСМ, която да ти изкарва абонатите в списък.

3. Гледам че твоя телефон няма ОС, и не знам как може да се изтрият неща, които са защитени от системата.

П.П. За тези ли две програми питаше :)

Сподели другаде

Написах скрипт който вади абонатите от скайп като лист. Файлът е прикачен към поста.

list.rar

Браво за програмката (скрипта). Сега, ако стане и да дописва паролата им от дясно, ще сме много доволни. Шегувам се много ясно :D

2. Имам телефон Нокиа 6300. Как мога да си изкарам абонатите под формата на списък, защото са много, а има такива, които ползвам рядко?

Аз пък имам Siemens и от сайта им си свалих софтуер (Mobile Phone Manager), чрез който мога да виждам, променям, запазвам, изтривам и т.н. абонати от SIM или от GSM-a (много удобно ако се сменят SIM картите), да си запазвам, изтривам... картинките, клипчетата, музиката; има си и explorer естествено; и още доста работи могат да се правят с нея. И всичко това става с инфра ред (IrDA), BlueTooth, или дата кабел за съответния телефон. Програмата поддържа всички телефони на Siemens.

Не ми се вярва и за Nokia в сайта им да няма такъв софтуер (или пък, за която и да е марка GSM) и затова проверих: http://europe.nokia.com/A4144905 Избери си модела на телефона, примерно английската версия на софтуера (няма БГ) и цъкни download. Това е с, което мога да помогна.

Сподели другаде

За тях питам :). Но все пак ако го свържа с кабел към компютъра и с подходяща програма не може да не стане. Нали така ги разкодират и правят промени в софтуера.

П.П. Видях адреса, който си писал, но ми дава да сваля програмата PC Suite, а нея е имам и не ми върши работа. Или да има функция, с която да маха заводски папки и други подобни, но не мога да е намеря.

Сподели другаде

Мечорат, благодаря за програмата, но не ми върши работа. Не мога да изтрия някои папки, а и не мога да си видя контактите, защото са в СИМ-картата. За да видя контактите трябва да ги преместя в паметта на телефона.
Сподели другаде

• 2 weeks later...

Продължавам със Скайпа:

1. Не мога да пратя файл на повече от 50 човека едновременно. Самата програма има ограничение. Как да се справя с този проблем? Има ли начин да вляза в кода на програмата и да сменя от 50 на 250 човека или някакъв друг начин? Или с друга програма да мога да пращам на всички абонати наведнъж?

2. Един познат ми прати програма, която добавя разни неща към Скайпа: прави текста в настроението в друг цвят, праща съобщение на абонат, който ме търси, а мен ме няма ,.. Тази програма ме пита дали ще разреша да промяна на параметрите защитната стена. Ако разреша промянат ще навреди ли нещо на сигурността или по друг начин на компютъра? Програмата се казва "Pamela".

3. Къде в папките на Скайпа се съхранява хронологоията? Търсих из всички папки, но не е намерих.

4. Имам примерно 100 абоната в Скайпа, но се случва да махна някой абонат или да добавя друг. Получава се следното нещо: избирам си даден файл, давам десен бутон -> Send To -> Skype и ми излизат абсолютно всички абонати, които някога съм добавял. Даже тези, които съм ги трил и те са там. Защо се получава така и къде да се поровя, за да махна излишните абонати завинаги?

Сподели другаде

1. За Skype ли говориш ? Смисъл от самият Skype ли не можеш да пратиш на повече от 50 човека, или ползваш някоя добавка/програма ?

2. Помня, че едно време много хора я ползваха Pamela, но това "праща съобщение на абонат, който ме търси, а мен ме няма" не го разбрах, но няма значение. Според мен е безвредна, но има голям шанс да разпрати реклама на всичките ти абонати за програмата.

3. C:\Documents and Settings\User\Application Data\Skype

User - името на Account-а в Windows. Папката Application Data е скрита.

4. Нямам идея. Но пък това е хубав начин да разбереш дали някой абонат е бил в листа или не.

Сподели другаде

Продължавам със Скайпа:

1. Не мога да пратя файл на повече от 50 човека едновременно. Самата програма има ограничение. Как да се справя с този проблем? Има ли начин да вляза в кода на програмата и да сменя от 50 на 250 човека или някакъв друг начин? Или с друга програма да мога да пращам на всички абонати наведнъж?

2. Един познат ми прати програма, която добавя разни неща към Скайпа: прави текста в настроението в друг цвят, праща съобщение на абонат, който ме търси, а мен ме няма ,.. Тази програма ме пита дали ще разреша да промяна на параметрите защитната стена. Ако разреша промянат ще навреди ли нещо на сигурността или по друг начин на компютъра? Програмата се казва "Pamela".

3. Къде в папките на Скайпа се съхранява хронологоията? Търсих из всички папки, но не е намерих.

4. Имам примерно 100 абоната в Скайпа, но се случва да махна някой абонат или да добавя друг. Получава се следното нещо: избирам си даден файл, давам десен бутон -> Send To -> Skype и ми излизат абсолютно всички абонати, които някога съм добавял. Даже тези, които съм ги трил и те са там. Защо се получава така и къде да се поровя, за да махна излишните абонати завинаги?

1. Skype е силно криптирана. Няма абсолютно никакъв начин да направиш промени по кода. Алтернатива е да ползваш например HFS, ако разполагаш с реален IP адрес. Споделяш файла и даваш линка на всеки потребител, който искаш да го тегли.

2. Всичко зависи от екстрата/програмата. По принцип не би трябвало да създава проблеми, но не се знае как ще се държи в Skype. Лично аз мразя всякакви допълнения и затова въобще не инсталирам екстрита по време на инсталацията. Затова и нямам допълнителен товарещ процес skypePM.exe; затова и нямам skype4com протокола за Internet Explorer, а понеже нямам точно това, никой от скриптовете, които уж отключват иконки, а всъщност пращат спам, не работи при мен - т.е. от мен спам не излиза, защото няма как да стане.

3. VIS вече спомена къде се намира хронологията. Имай предвид обаче, че тя също е криптирана и няма начин да я отвориш просто така. Да не говорим, че хронологията не се складира по потребители. Т.е. различните файлове и папки не съдържат хронологията на отделни потребители. Skype складира хронологията си по размер/дължина на съобщенията. Така в един файл/папка можеш да имаш съобщения от няколко потребителя, ако са достатъчно големи. Дори и да можеше да разгледаш хронологията, щеше да е меко казано трудно да се ориентираш.

4. Не съм 100% сигурен, но според мен това е по-скоро проблем на Skype. Не мисля, че можеш да го оправиш това.

Skype е просто доста ограничаваща свободите програма, която на всичкото отгоре е и бъгава. И въпреки това е адски популярна. Хората просто не знаят какво всъщност ползват.

Сподели другаде

1. Разбрах.

2. За програмата разбрах, но това не го разбрах: "Затова и нямам допълнителен товарещ процес skypePM.exe; затова и нямам skype4com протокола за Internet Explorer ..."

3. За хронологията ми стана ясно, но има ли още нещо скрито като папката Application Data? Някоя такава хитринка, защото се порових из скритите папки и си оправих едно-две неща в Скайпа.

4. Разбрах.

Сподели другаде

2. За програмата разбрах, но това не го разбрах: "Затова и нямам допълнителен товарещ процес skypePM.exe; затова и нямам skype4com протокола за Internet Explorer ..."

3. За хронологията ми стана ясно, но има ли още нещо скрито като папката Application Data? Някоя такава хитринка, защото се порових из скритите папки и си оправих едно-две неща в Скайпа.

2. По принцип при стандартна инсталация със Skype се инсталират и екстрите (Skype Extras). Те позволяват допълнителни плъгинчета за програмата като рази Pamel-и, детектори за лъжа и прочее ненужни глупости. Заедно с тези екстри се инсталира и skype4com протокола и заради тях освен skype.exe има skypePM.exe активно. Протоколът се използва за комуникция на Skype с други програми. Това е и протоколът, който фалшивите програми, отключващи емотикони, ползват. Тези фалшиви "програми" не са нищо повече от един скрипт (не особено добре написан при това), който използва протокола, за да разпрати спам на всички потребители в списъка с абонати. Който няма този протокол (т.е. не е инсталирал екстрите), няма и как да праща спам, защото без протокола спам скриптовете са безпомощни. Колкото до skypePM.exe файла, той си е просто допълнителен процес, който лично аз намирам за напълно излишен. Който няма екстри за Skype, няма и този процес активен и следователно има 1 процес по-малко, който да заема системни ресурси.

3. Не, няма друго скрито. Там е и .xml файла с настройки, но като цяло няма нужда да се бърника. Skype е общо взето еднакво спъната и смотана програма с и без допълнително човъркане.

Сподели другаде