Jump to content

Препоръчан пост

Не знам дали въпроса ми е за тази тема затова моля да бъде преместена ако се наложи.

Та въпроса ми е следния:

Имам мрежа у нас състояща се от два компютъра, интернета е споделен чрез втора лан карта на първия компютър. И двата са с XP SP2. Доскоро не бях се замислял ама тия дни ми мина нещо през ума. Тъй като всичко от двата компютъра е споделено (направил съм си работна група), но тя излиза в списъка с останалите (с всеки който си е направил група) и следователно всеки може да влиза в компютрите ми. Какво трябва да направя да не се случва това. Защото навсичкото отгоре съм разрешил да мойе да се записва в споделените папки. Надявам се да съм обяснил точно какъв е проблема и по-важното да сте ме разбрали. Така, че моля помагайте.

Link to comment
Сподели другаде

panevdd благодаря, че ми показа темите. Аз не можах да ги открия сам. Но как да избера потребителите които имат достъп като не ми излиза такава опция.

post-5500-1215933695_thumb.png

Link to comment
Сподели другаде

Първо отвори някоя папка и избери менюто Tools -> Folder Options -> View -> Use simple file sharing (Recommended). Така ще имаш малко повече настройки при споделянето на папките. Относно потребителите... един добър вариант е да си направиш отделен потребител, който да се използва за достъп до съответните папки със съответните права.
Link to comment
Сподели другаде

panevdd благодаря, че ми показа темите. Аз не можах да ги открия сам. Но как да избера потребителите които имат достъп като не ми излиза такава опция.

:offtopic:

Наистина е гениално това да преименуваш BMP в JPG, но ограничението да не могат да се качват BMP файлове е нарочно.

 

Толкова ли е трудно да се запази шота като JPG? Ако се ползва MSpaint за създаване на шота, запазването в JPG изисква БУКВАЛНО 2 допълнителни клика. Същото важи и за PNG, който е дори още по-добре JPG за шотове на прозорци - по-добро качество на по-нисък размер. И въпреки това всички продължават да качват BMP. Някой може ли да ми даде СМИСЛЕНО ОБЯСНЕНИЕ защо по дяволите всички са се влюбили в BMP?

Link to comment
Сподели другаде

Night_Raven извинявам се, че наистина смених името само. Не съобразих за големината на файла. Няма да се повтори. :bang:

panevdd на въпросната опция има отметка.

Edit: Сега забелязах, че не трябва да има.

Link to comment
Сподели другаде

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

Loading...
×
×
  • Създай ново...