Jump to content

Проблем с изплуващи балончета на XP...

justinn

Препоръчан пост

Значи става въпрос за това, че изскачащите балончета които се показват от taskbara когато примерно си пусна интернета или е открит нов hardware не се виждат, но пък звукът който напомня за тяхното наличие си го чувам. Та незнам това от настройки ли се оправя или си е проблем в самия Windows. Ето една снимка за ориентация за какво точно става въпрос. Ако някой знае как може да се оправи този проблем моля да го сподели. Благодаря предварително. :thumbsup: :bgflag:

post-4667-1214766163_thumb.jpg

Сподели другаде

Относно съобщението за мрежите, поставена ли е следната отметка в настройките на мрежовите карти:

http://i29.tinypic.com/ix9z6t.png

Какво разбираш под "нов хардуер"? При включване на flash памет някаква?

P.S.: интересно е, че още има заблудени души, които ползват вредната FlexType.

Сподели другаде

Относно съобщението за мрежите, поставена ли е следната отметка в настройките на мрежовите карти:

http://i29.tinypic.com/ix9z6t.png

Какво разбираш под "нов хардуер"? При включване на flash памет някаква?

P.S.: интересно е, че още има заблудени души, които ползват вредната FlexType.

Да да всичко си е както трябва с отметките. А за harware не само flash памет и др. глупости като bluetooth т.н.

Аааа FlexType съм си свикнал с нея, а и аз лично нямам никакви проблеми с нея.

Сподели другаде

Можеш да пробваш да махнеш отметките и да ги поставиш отново. Иначе при свързване на flash памети, телефони и прочее не би трябвало да се появява балон с информация, ако вече са били свързвани веднъж към съответния USB слот и са били вече веднъж разпознати. Балон с информация се появява, ако се свърже хардуер, който до този момент въобще не е свързван към компютъра или не е свързван в съответния слот.

Колкото до FlexType, това, че на пръв поглед нямаш проблеми с нея, не означава, че е безвредна.

Сподели другаде

При мен, при всяко стартиране на Windows-а (XP) ми излиза такова балонче за web камерата (че е готова за използване), а когато почне да снима, отново съобщава по същия досаден начин. Все пак 1вия ме дразни доста. Как може да се премахне? Камерата е стандартна CANYON, 1,3 MegaPixels, но драйверите май не са много добри, пък и май няма никакви по-нови.
Сподели другаде

Можеш да пробваш да махнеш отметките и да ги поставиш отново. Иначе при свързване на flash памети, телефони и прочее не би трябвало да се появява балон с информация, ако вече са били свързвани веднъж към съответния USB слот и са били вече веднъж разпознати. Балон с информация се появява, ако се свърже хардуер, който до този момент въобще не е свързван към компютъра или не е свързван в съответния слот.

Колкото до FlexType, това, че на пръв поглед нямаш проблеми с нея, не означава, че е безвредна.

Да разбира се, че не ми се появява балонче за хардуера всеки път, само когато няма инсталирани драйвери. А това с отметките съм го пробвал много пъти, но не става въпрос за това. Проблема е, че просто не излизат вече никави балончета, няма значение за интернета, за хардуера или за каквото и да било друго. Звука си го има(предполагам и ти си го чувал) но тези балончета с надписите за какво става въпрос ги няма и по точно не са видими. А снимката ми е от лаптопа, сложих я просто за ориентиране. И какви проблеми имаш предвид за FlexType.

Сподели другаде

И какви проблеми имаш предвид за FlexType.

FlexType съсипва кирилицата на компютъра, дори и да не изглежда така на пръв поглед:

- земеня системни и стандартни шрифтове със свои и такам съсипва кирилицата на системно ниво;

- заменя системни файлове за езикова поддържка със свои;

- FlexType е разработена от българи уж с цел улесняване на писането на кирилица, но въпреки това самата програма е с английски интерфейс, което си е на практика крайно нелогично;

- FlexType на практика не прави нищо повече от вградения в Windows мениджър на клавиатурни подредби; дори може да се каже, че прави по-малко;

- FlexType е зле написана и бъгава програма, която понякога пречи на други програми и процеси.

Сподели другаде

Свали и опитай с това - Enable/Disable Balloon Tips or Disable All. Това е само за забраняване на Balloon Tips.

Намерих къде е регистъра с информация за тези балончета от 1 файл който ми препоръча. Но съм го отворил с edit и от там по стъпките описани в него намерих регистъра. Ето една снимка.

Еееееее много Благодаря на всички които се опитаха да ми помогнат. dixi най-вече на теб, защото благодарение на тези файлове успях да си ги включа. :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:

post-4667-1214818647_thumb.jpg

Сподели другаде