Night_Raven Публикувано Януари 17, 2009 Report Share Публикувано Януари 17, 2009 Да махаш батерията значи да и станеш слуга,за някакво хипотетично удължаванена живота.Ако имате коли ще ги бутате ли да спестите малко бензин?Удължаването на живота на батериите въобще не е хипотетично. И сравнението ти е доста неточно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
georgefly Публикувано Януари 19, 2009 Report Share Публикувано Януари 19, 2009 Ако проблемът е само във високата температура, мисля, че същия може да се реши и с охлаждащ панел под лаптопа (наскоро си купих такъв - резултатът беже невероятен - температурата изобщо не се покачваше при работа с включен адаптер) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chenkete® Публикувано Януари 19, 2009 Report Share Публикувано Януари 19, 2009 Аз Ви се чудя защо си купувате лаптоп като ще си махате батерията и ще я слагате по шкафове, чекмеджета и тем подобни и ще сте винаги закачени за един кабел? Какъв е смисъла тогава от преносим компютър като Вие си го правите "закован" за адаптера ?Ако си мислите че като си сваляте батериите и на месеца само един път я разреждате и зареждате след 4-5 години батерията ще Ви е като нова сте в голяма заблуда. Нищо такова няма. Методите които сте споменали досега наистина са ефективни и правилни но НЯМА да ви направят вечната батерия.За разреждането на батерията докрай има и допълнителни програмки които вършат много добра работа и е препоръчително "месечното разреждане" да става именно с такава програма. http://laptopbatteryx.com/ - тука има примерна такава.Съвета от мен е работете си с машинките и избийте идеята за батерията която ще ме кара 100 години.В крайна сметка батарията може и да се рециклира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
BO6KO Публикувано Април 2, 2009 Report Share Публикувано Април 2, 2009 Имам приятели с лаптопи от 2-3 години и батериите им не държат повече от час.Смятам да си я свалям,без това лаптопа е включен почти винаги към адаптера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
deyan Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Аз след две-три години се надявам да имам нов. ;-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Април 8, 2009 Author Report Share Публикувано Април 8, 2009 Да махаш батерията значи да и станеш слуга,за някакво хипотетично удължаванена живота.Ако имате коли ще ги бутате ли да спестите малко бензин?Ето вече малко повече от година след като имам лаптоп, мога да направя извод на основата на моя личен опит....1) На този лаптоп, който стоеше постоянно с батерия и включен в мрежата, батерията си "замина". Накратко за 1,5 година - 175 лв. за една батерия(такава е цената в България)....2) На втория лаптоп, на който батерията се сваляше, когато не се полваше, батерията се държи задоволително 0.5 - 2 часа работа, в зависимост от натоварването. Надявам се още да я ползвам. ИЗВОД: Ама хич не е "хипотетично удължаванена живота.". Не е въпросът, че струва по 32 ст. на ден( "малко бензин"), ами разправията с извършване на маркетингово проучване на пазара, само заради една батерия, а понякого времето е пари и то много повече от една батерия... ПРЕДЛОЖЕНИЕ: Нека незнаещите да се поучат от опита, а "дървените философи", да си продължат да философстват... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 Да попитам - ако вече е скапана батерията мога ли въобще да я махна и да си работя с лаптопа като със стационарен комп?Той така или иначе не се ползва като лаптоп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
avalon72 Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 Че какво пречи да го направиш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dipg Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 Друго си е да попиташ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Don_Toni Публикувано Април 18, 2010 Report Share Публикувано Април 18, 2010 След като прочетох тази тема ми стана ясно, защо батерията ми е заминала и винаги седи на 0%. Лаптопа е на година и половина, в началото държеше от 2 максимум до 3 часа, след това заряда стана на половина т.е. винаги ми показваше 50-60%, а сега 0%. Но почти през цялото време от както съм го купил винаги си е седял на зарядно и никога не съм я свалял батерията. Явно батерията е заминала, но поне ще си знам за следващия лаптоп как да се грижа за батерията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blagstar Публикувано Май 5, 2011 Report Share Публикувано Май 5, 2011 Здравей те! Имам лаптоп acer acpire 5741g...Почти нов е на няколко месеца е, а зарежда до 67 % и повече от това не иска да зарежда.Пробвах с друго зарядно,но същото... днес останових,че се зарежда до 65% макс.€на батерията,която е загубила клетки?ПРОЧЕТОХ ВСИЧКИ ОКАЗАНИЯ И СЕГА ЩЕ ВИДЯ ДА ИЗТОЩА БАТЕРИЯТА НАПЪЛНО И ЩЕ ПРОБВАМ ДА Я ЗАРЕДА НА НОВО! Обаце това спадане на % от 67 на 65 започва да ме притеснява да не би да си отива батерията... пс. иначе батерита държи без захранване около 1 час ,че и повече даже искам да разбере как може да зареда набулно батерията.И ако не мога защо??? Благодаря за отговорите предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Май 6, 2011 Report Share Публикувано Май 6, 2011 Най-вероятно батерията си е отишла...Едва ли ще успееш да и възстановиш капацитета до 100%. Но пробвай! Поне за това пари не се искат. Просто направи 2-3 пълни цикъла. Ако успее да се оправи - ще черпиш... Но едва ли... Аз съм повече писимист. За всеки случай може да провериш е Everest на Lavalys, какъв е капацитета и колко часа отчита до края на живота и. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blagstar Публикувано Май 6, 2011 Report Share Публикувано Май 6, 2011 значи фабричен капацитет ми показва 47 520 mWhкапацитет на пълно зареждане ми показва 40 122mwhниво на износване 15 %това какво значи 15% износване не е много значи ли,че батерита е отишла..или просто евереста показва това,а действително батерията е прецакана Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
blagstar Публикувано Май 6, 2011 Report Share Публикувано Май 6, 2011 Момчета има подобрение,но става много бавно!!!В момента батерията показва,че е заредена до 71%,което е повишениеЕто какво направих и искам да разбера правилно ли е ???Изтощих батериата до 6% след това изгасих лаптопа и извадих батерията.След това зареждам аптопа цял ден и повиши процента с 8%...Но става бавно...Зареждането го правя при изгасен лаптоп...МОЛЯ ДА МИ КАЖЕТЕ КАК Е НАЙ ПРАВИНО ДА ПРАВЯ ЦИКЛИТЕ ДЕМЕК ВАДЕНЕ НА БАТЕРИЯ И ЗАРЕЖДАНЕ ДА МОЖЕ ДА ВДИГНА % КАКТО СТАНА СЕГА Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
itzo Публикувано Януари 25, 2012 Report Share Публикувано Януари 25, 2012 Здравейте, купих си преди седмица лаптоп ACER TIMELINEX 4830tg. Проблема е, че като го обърна отдолу не виждам как да сваля батерията. Навсякъде е хванато с разни болчета и тн. Има нарисувана малка батерийка и до нея има малка дупчица за която в книжката пише, че трябва с кламер да бръкнем вътре за да направим един вид рестарт на самата батерия (все едно я вадим и слагаме отново). При това положение ако не мога да свалям батерията как е най-добре да боравя с лаптопа ? Работата ми е такава, че почти през целия ден компютарът ми трябва, но не може да издържи на батерия толкова време, а и както прочетох по-горе не е хубаво и да включен в ел. мрежата заедно с батерията цял ден. Моля кажете какво да правя, как да работя ? Дали трябва да го ползвам само с батерията и като се изхаби да го ключа в адаптера и така всеки ден ? Така да не навредя на батерията. Благодаря на всички за компетентните мнения, но аз незнам как по дяволите да сваля батерията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост