Jump to content

Лаптопа у дома - с батерия или без батерия

Препоръчан пост

Е то какво излиза накрая, нис батерия, ни без батерия???

Какъв е проблема да съм си с батерията постоянно. До какво ще доведе, какъв е смисъла след 12-13 дни максимум да я слагам пак.

Вкрайна сметка кой е по желателния вариант, никой не написа?

Виж сега SveT`, идеята на темата беше удължаване на живота на батерията или с други думи, какво можем да направим, за да постигнем максимален живот на батерията на лаптопа.

Така че, ако ти искаш на ползваш батерията постоянно, без да я сваляш, нищо нама да се случи с батерията поне външно, освен малко да се поизтърка повече :giggle: , но колко време ще я ползваш, година или две или три, ще зависи как ти ще се отнасяш към нея.

Ех, ако не планираш след 3-4 години да се отървеш от лаптопа си или да го подмениш, то тогава - "ръгай" с батерията постоянно. Но ако искаш, тя да ти служи по-дълго време, поне 2-2,5 часа нормална работа само на батерия (е естествено без да форсираш лаптопа де), то трябва да следваш по-горе описаните предложения.

Изборът е твой, както твой е и лаптопа....

Сподели другаде

• Отговори 46
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Здравейте. Аз също съм вече притежател на лап топ, и съм решил да изкарам батерията и да е само в електро-захранването машината.

Как ви струва като решение?

Сподели другаде

Здравейте. Аз също съм вече притежател на лап топ, и съм решил да изкарам батерията и да е само в електро-захранването машината.

Как ви струва като решение?

Предимството на това решение е, че батерията ще има по-дълъг живот, стига да спазваш правилата за съхранение и периодично да я разреждаш-зареждаш. Недостатъкът е, както написаха по-горе:

И какво стана сега- нямам лаптоп :lookaround: -имам малък "десктопов" лаптоп :giggle:

Т.е. си вързан за контакта и ако спре тока губиш предимствата, които би имал, ако батерията беше на мястото си.

Изборът е твой.

Сподели другаде

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4703

Доста подробно ревю от, поне за мен, надежден и много добър сайт.

Да, бих могъл да се съглася с теб, но не виждам с какво тази статия се различава от нашите изводи и препоръки?

Още повече - само ги подчертава и научно обосновава .

Сподели другаде

По принцип за съхранение е желателно да е около 30%-40% заредена, макар че за няколко дни не би трябвало да е проблем и да е почти празна или почти пълна. За по-продължително съхранение има вече по-препоръчителни изисквания. Тогава е доста желателно да е около 30%-40% заредена и да се съхранява на хладно и сухо място. Дори е добра идея да се метне в хладилника (не във фризера) в някое пакетче, за да няма конденз. Това е, да напомня отново, за продължително съхрнанение.
Сподели другаде

... Дори е добра идея да се метне в хладилника (не във фризера) в някое пакетче, за да няма конденз.

Я, моята идея проработи.... :hesthebest: :giggle:

..Батерията на лаптопа е вече увита в найлонов плик и сложена в хладилника(е не в камерата де.. :giggle: )...

Дано е шега.

Сподели другаде

Радвам се, че има хора, които ме дебнат да сгреша, за да ми го натякнат. Ако не друго, то поне значи, че коментарите ми се четат. :D

Бил съм в грешка тогава. Да се извиня, че не съм се обадил/извинил, когато съм гом установил? :P

Сподели другаде

Чел съм всички постове. Лично за мен не е нито грешка, нито недочетено...,нито непрочетено. Аз лично съм чел на още 2-3 места за ''тоз прословут хладилник''. Обеден съм че нито един потребител на този форум, а може би и на друг, няма да си съхрани батерията в хладилника.

Така че на всеки му е ясно, и то много ясно, че ако реши да съхранява, това ще е както казвате в наилонче, пликче или както ви хареса опаковано, след което на някой сухо, хубаво място /шкафче/.

Сподели другаде

Да, бих могъл да се съглася с теб, но не виждам с какво тази статия се различава от нашите изводи и препоръки?

Още повече - само ги подчертава и научно обосновава .

Просто дадох линк към тема, която оживено се обсъжда. А това, че не се различава от посочените вече изводи, е много хубаво :)

Сподели другаде

Радвам се, че има хора, които ме дебнат да сгреша, за да ми го натякнат. Ако не друго, то поне значи, че коментарите ми се четат. :D

Бил съм в грешка тогава. Да се извиня, че не съм се обадил/извинил, когато съм гом установил? :P

:offtopic:

Тук направо сгреши. Ако всички обичаме да четем твоите коментари, което е истина, то натякването за грешки е неистина.

Всеки се учи, докато е жив... Нали е такава и идеалната цел на нашия форум!?

coojoe_213,

А относно фризера, можеш да прочетеш и в този сайт . Накратко:

If you have a spare lithium-ion battery, use one to the fullest and keep the other cool by placing it in the refrigerator. Do not freeze the battery. For best results, store the battery at 40% state-of-charge.

Ето и по-свободен превод:

Ако имаш запасна lithium-ion батерия, ползвай едната до края и пази другата на студено, поставяйки я в хладилника. Не я замръзявай. За най-добри резултати, съхранявай батерията на 40% от капацитета.
Сподели другаде

• 1 month later...