brrr Публикувано Юни 23, 2008 Report Share Публикувано Юни 23, 2008 Проблема ми е следния. Колкото и да е смешен и глупаво създаден, няма как, трябва да го споделя, понеше не бих могъл да се справя сам:Имах до преди малко два windows-a :на единия дял - C , бях инсталирал преди време Windows XP , а на другия дял (D) след това инсталирах Windows Vista. А след това много голяма простотия свърших - като пълен балък си форматирах дял C: (използвайки инсталационен диск на уиндоус, понеже не ми разрешаваше заради незнам си какво (сега вече знам,де), на който ми беше инсталиран първия windows - XP, и веднага се озъбих - системата не тръгна, защото липсваше буутващия файл... Сега си имам перфектния ми Windows Vista на единия дял, но не мога да го използвам, понеже не мога да го пусна да тръгне. Заради това се наложи да си инсталирам нов уиндоус виста (втори - пак на C) за да мога да потърся помощ. Освен това сега даже не ми разпознава, че имам друг уиндоус (на Д). Искам да направя така, че да използвам само един уиндоус - този който ми е на дял Д (поневе си го използвам от месец и съм инсталирал и направил всичко, което ми е нужно. И не искам да се занимавам с всичките простотии отново) - над 5ч занимаване). - т.е. да направя така, че да ми зарежда windows-a от дял D, след това да махна излишния от дял C, да форматирам дяла и да си го ползвам... Само, че незнам как да стане, по какъв начин да го направя. Моля за малко помощ... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 23, 2008 Report Share Публикувано Юни 23, 2008 Ами аз също имах подобен проблем, но той се състоеше в това, че не можех да си преинсталирам XP който беше на "C", защото по някакъв начин са се разменили дяловете и по-точно, "D" се превърна в боотващ дял, а "C" като 2 зареждащ. Та аз си изтеглих програмата Hiren's Boot и там със някой от Partition Menager-ите си ги обърнах.Мисля че беше с Partition Magic Pro. Значи пускаш си програмта и след това просто ги разменяш "D" да ти е активен диск(т.е. боотващ) и "C" разбира се да е неактивен и проблема е решен. Поне при мен всичко се оправи по този начин. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост