Jump to content

Проблем с изключването

suchmo

Препоръчан пост

Проблема е,че когато искам да изключа компа от Start бутона и дам Shut down.. ми излиза екран който е с подменюта и трябва да избираш ръчно дали да рестартираш или да изключиш.Когато пък пусна компа пак излиза екран на който е изписано името ми и иска да въведа парол.Как мога да го върна в предишния вид без да се появява този екран?Предварително благодаря! :lookaround:
Сподели другаде

Start -> Run -> пишеш nusrmgr.cpl -> OK -> Change the way users log on or off -> слагаш отметка на Use the Welcome screen -> Apply Options.

Не ми позволява да променя нещо защото текста е изписан с бледи букви,а Apply Options бутона също не е активен.

post-5004-1214114819_thumb.jpg

Сподели другаде

Не ми позволява да променя нещо защото текста е изписан с бледи букви,а Apply Options бутона също не е активен.

Нямаш достъп до настройките, защото имаш инсталиранa Client Service for NetWare. Тя забранява Welcome екрана и бързото превключване на потребители (Fast User Switching).

Ако няма да осъществяваш достъп (най-вероятно) до NetWare сървър, може да деинсталираш Client Service for NetWare. За целта:

а) Натисни Start и избери Control Panel.

б) Отвори Network Connections --> Local Area Connection. Появява се диалоговият прозорец Local Area Connection Status.

в) Избери Properties.

г) В списъчното поле, избери Client Service for NetWare и кликни на бутона Uninstall. Ще видиш съобщение за потвърждение на деинсталация - избери Yes.

д) Когато се появи прозорецът, който ти предлага рестарт на системата, избери Yes.

След като се рестартира системата, изпълни отново това, което ти е написал Night_Raven в началото на темата.

Сподели другаде

Нямаш достъп до настройките, защото имаш инсталиранa Client Service for NetWare. Тя забранява Welcome екрана и бързото превключване на потребители (Fast User Switching).

Ако няма да осъществяваш достъп (най-вероятно) до NetWare сървър, може да деинсталираш Client Service for NetWare. За целта:

а) Натисни Start и избери Control Panel.

б) Отвори Network Connections --> Local Area Connection. Появява се диалоговият прозорец Local Area Connection Status.

в) Избери Properties.

г) В списъчното поле, избери Client Service for NetWare и кликни на бутона Uninstall. Ще видиш съобщение за потвърждение на деинсталация - избери Yes.

д) Когато се появи прозорецът, който ти предлага рестарт на системата, избери Yes.

След като се рестартира системата, изпълни отново това, което ти е написал Night_Raven в началото на темата.

Много ти благодаря за помоща!

Сподели другаде