justinn Публикувано Юни 20, 2008 Report Share Публикувано Юни 20, 2008 Значи става въпрос за това, че лаптопа ми беше с Windows Vista. Днес го преинсталирах и му сложих XP, но камерата(тя е вградена) не иска да работи и по-точно когато инсталирам драйверите ги разчита, като драйвери за видео картата. Т.е. въобще незнам как да процедирам в случая, тъй като нямам никаква икона или бутон от който да включа камерата и чак след това да вкарам драйверите ръчно. Та ако някой има представа как да го оправя този проблем ще съм му много благодарен. Благодаря предварително. :bgflag: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Юни 20, 2008 Report Share Публикувано Юни 20, 2008 Е не може да ти разчита драйвери за видео картата. Да не си объркал диска :РПробвай да мушнеш диска и в Device Manager-a да дадеш десен бутон Update Driver на камерата. Също може да пробваш през Start Menu -> Control Panel -> Add Hardware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Юни 20, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 20, 2008 Е не може да ти разчита драйвери за видео картата. Да не си объркал диска :РПробвай да мушнеш диска и в Device Manager-a да дадеш десен бутон Update Driver на камерата. Също може да пробваш през Start Menu -> Control Panel -> Add Hardware.Не че не може да разчита драйверите просто и едните и другите ги използва като драйвери за видеото. Диска си е този, а иначе не сам се сетил за Device Menager, но сега ще опитам и почти сигурно ще стане, защото така си оправих bluetooth-а. Благодаря за идеята. :bgflag: Мдаааааа както си и мислех стана. :bgflag: :bgflag: :thumbsup: :thumbsup: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 26, 2008 Report Share Публикувано Юли 26, 2008 Аз имам малко по-различен проблем.Изписва ми, че нямам устройство за записване.Незанм дали трябва да инсталирам нещо, и какво да е то.Някой ако знае да пише. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 26, 2008 Report Share Публикувано Юли 26, 2008 Аз имам малко по-различен проблем._Изписва ми, че нямам устройство за записване._Незанм Не знам дали трябва да инсталирам нещо, и какво да е то._Някой ако знае, моля да пише. Благодаря предварително.Много оскъдна информация даваш. Кажи дали става въпрос за преносим или настолен компютър (или за друго устройство), каква е операционната система, кой ти изписва, че нямаш устройство за записване... все такива "незначителни" неща, които ще бъдат по-полезни от гадаенето на боб/кафе/карти/др. и ще ни позволят да ти отговорим с конкретни предложения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 27, 2008 Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Много оскъдна информация даваш. Кажи дали става въпрос за преносим или настолен компютър (или за друго устройство), каква е операционната система, кой ти изписва, че нямаш устройство за записване... все такива "незначителни" неща, които ще бъдат по-полезни от гадаенето на боб/кафе/карти/др. и ще ни позволят да ти отговорим с конкретни предложения. Става въпрос за преносим копютър, операционна система Windows XP.Изписва ми го от програмата за камерата която инсталирах от диска който вървеше със лаптопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 27, 2008 Report Share Публикувано Юли 27, 2008 Провери дали устройството присъства в Device Manager (щракваш с десен бутон върху My Computer -> Manage -> Device Manager). Обикновено камерите са в раздела Imaging devices.Ако устройството не присъства в Device Manager, опитай да инсталираш драйверите за камерата от диска с драйвери за компютъра.Друг вариант е да кажеш марката и модела на машината, за да потърсим драйвери от сайта на производителя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 28, 2008 Report Share Публикувано Юли 28, 2008 Провери дали устройството присъства в Device Manager (щракваш с десен бутон върху My Computer -> Manage -> Device Manager). Обикновено камерите са в раздела Imaging devices.Ако устройството не присъства в Device Manager, опитай да инсталираш драйверите за камерата от диска с драйвери за компютъра.Друг вариант е да кажеш марката и модела на машината, за да потърсим драйвери от сайта на производителя. В Device Manager нямам раздел Imaging devices.Инсталирала съм вече драйверите за камерата от диска който беше със лаптопа,даже опитах пак ,но нищо не става.Mарката и модела на лаптопа са: MSI EX600X-057BG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Юли 28, 2008 Report Share Публикувано Юли 28, 2008 Ако става въпрос за този модел, опитай да инсталираш драйверите за камерата - Chicony WebCam Driver. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 30, 2008 Report Share Публикувано Юли 30, 2008 Ако става въпрос за този модел, опитай да инсталираш драйверите за камерата - Chicony WebCam Driver. Моделът на лаптопът е такъв.Изтеглих програмите, но не се отварят, изобщо не ги приема лаптопа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 30, 2008 Report Share Публикувано Юли 30, 2008 Как точно да разбираме "но не се отварят, изобщо не ги приема лаптопа"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 30, 2008 Report Share Публикувано Юли 30, 2008 Как точно да разбираме "но не се отварят, изобщо не ги приема лаптопа"? Ами все едно изобщо не я отварям никаква реакция.Нищо.Кликам два пъти и то все едно не сам правила нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 30, 2008 Report Share Публикувано Юли 30, 2008 В архива има файл USB20PCCam_v5.3.0.4_whql.exe. При стартиране на този файл започва инсталация на драйверите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
curly_girl Публикувано Юли 31, 2008 Report Share Публикувано Юли 31, 2008 В архива има файл USB20PCCam_v5.3.0.4_whql.exe. При стартиране на този файл започва инсталация на драйверите. Значи аз имам този файл,но незнам защо на лаптопа не се отваря.На настолния компютър си се отваря без проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 31, 2008 Report Share Публикувано Юли 31, 2008 Значи аз имам този файл,но незнам защо на лаптопа не се отваря.На настолния компютър си се отваря без проблем.А каква версия на windows имаш инсталирана на лаптопа? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост