SVETLIN Публикувано Юни 16, 2008 Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Здравейте , имам проблем с един от дисковете. Машината е IBM Има сложен на нея SERVER RAID-6I controler със 3 скъзи диска. ULTRA320Беше конфигуриран да работи като райд 5.Вчера видях че сървъра е спрял по неизвестни за мен причини. Уиндоуса не зареждаше.В последствие се оказа че един от дисковете е сгънал.... Но докато установя това направих грешката да възстановя заводските настройки в едно от конфиг менютата , където са описани дисковете. Там имаше таблица на Райд масива и закачените към него дискове : кой е Онлайн (ONL) и кой е счупен (DDD) . След като възстанових настройките всичките станаха със статус RDY.Пуснах диска за конфигуриране на райдовете. Показва ги и трите , като тоя който е повреден го показва с удивителна. И дава съобщение :PFA detected for drive:...... което доколкото разбрах означава , че не е на добре работата....Интересува ме ако създам наново масива дали ще ми се загуби информацията и как мога да си възстановя инфото от разваления диск.Съжалявам ако някъде съм се изразил неграмотно технически , но не се бях занимавал с райдове досега...Благодаря ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 16, 2008 Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Най общо казано, при масивите информацията се преразпределя м/у всички дискове, откъдето дефакто идва и високата производителност, проблема вече е когато стане такъв фал, едни файлове са на един диск, други на друг и т.н. някой са разпокъсани м/у 2 или 3 диска да речем, след премахването на този диск доста неща са си практически здали богодух... а информацията от него може да се възстанови в специална лаборатория, но всяко нещо струва пари, а това мисля не е евтино удоволствие. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SVETLIN Публикувано Юни 16, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Е добре , ако създам ново логическо у-во и да кажем че счупения диск е още жив ще се загуби ли информацията или създаването на логическо у-во ще ми унищожи партишани и инфо и вскичко ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 16, 2008 Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Мм нямам представа, нека някой друг се изкаже... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост