IVAN Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Четох из И-нет, каква е разликата, но за да ми стане още по-ясно ще питам и тук ? :Р Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Общо взето разликата е в архитектурата на силикона, използван за направата на процесора.На практика Core 2 е "revision 2" на Core. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 На практика не е точно така, при Dual Core архитектурата ( ako говорим за пентюм Д ) второто ядро е по-скоро виртуализирано и се включва след достигането на опредеелено натоварване на първото, дефакто не работи успоредно с първото, както е при Core 2 Duo процесорните едининци... А вмомента се подвизават под Dual Core ниският клас Core 2 Duo ( Е2160/Е2180/Е2140) и т.н., практически, те са 1 към едно с големите си събратя, дори и като архитектура, но са с по-малък кеш от ниско ниво. Демек Л2. Което пък не е голям минус, лично аз предпочитам да си дам 60 $ за един Е2180 с множител 10 и кеш 1 МБ, отколкото да дам 100 $ за Е4400 примерно само че с 2 МБ кеш, разликата е по-малка от 6 % ... и то само в приложения които са гладни за кеш... също така може да срещнеш и "новите" Целерони, които също сa с Conroe архитектурата, но само с едно ядро.Надявам се да съм помогнал малко . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Юни 16, 2008 Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Подкрепям мнението на vyrgozunqk.E21xx процесорите без проблем могат да достигнат (с лек overclock) производителността на процесорите с повече кеш от второ ниво в общия случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Юни 16, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Аз съм с Pentium D 805. И според вас по-добре ли е от Core 2 Duo, при които предполагам двете ядра работят едновременно(или бъркам нещо)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vyrgozunqk Публикувано Юни 16, 2008 Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Аз съм с Pentium D 805. И според вас по-добре ли е от Core 2 Duo, при които предполагам двете ядра работят едновременно(или бъркам нещо)?Пентюм Д-то определено е по-слаб от "големите" си събратя. Предполагам ти работи на честота около 3 Гхз, практически така ти е по-производителен от един Core 2 на честота да речем 2. Но вече много зависи от приложенията и т.н. Ако ще разцъкваш да речем Auto CAD или нещо от този род, Core Duo-то води по повечето параграфи, новите версии на КАД програмите са писани така, че да ползват и двете ядра успоредно, при това положение, производителността скача доста повече... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Юни 16, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 16, 2008 Пентюм Д-то определено е по-слаб от "големите" си събратя. Предполагам ти работи на честота около 3 Гхз, практически така ти е по-производителен от един Core 2 на честота да речем 2. Но вече много зависи от приложенията и т.н. Ако ще разцъкваш да речем Auto CAD или нещо от този род, Core Duo-то води по повечето параграфи, новите версии на КАД програмите са писани така, че да ползват и двете ядра успоредно, при това положение, производителността скача доста повече...Работи на 2.67MHz, като го бях зел работеше на 2.92GHz, но си падна на нормалната честота, а аз не съм по клокването и си го оставих така То и за момента не го наторвам много, не ми се налага Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост