Jump to content

Пълни права на пътя срещу КАТ

Препоръчан пост

Здравейте. Тъй като много от нас са оторизирани да карат автомобил, независимо дали отивате на работа, море, кафе или където и да е има огромна вероятност да сме спрени от КАТ или Пътна полиция за щяло и нещяло. И така както в повечето случаи полицията надминава правата си ще ви предоставя един документ, който е уникален за себе си - изработен от адвокат Ивайло Ганчев.

--- Прочетете внимателно на спокойствие този документ.

Автор на документа:

адвокат Ивайло Ганчев - Благодарности!!!

KAT.pdf

Сподели другаде

• 1 month later...

Ами като един адвокат и шофер с 3 /три/ акта, респ. наказателни постановления мога да ти кажа, че написаното от колегата е хубаво и вярно само отчасти.

Първо, повечето неща са само теория. На теория всеки полицай следва да ти се представи. На практика някои пропускат да го направят. На теория можеш да ги накараш да го направят, но пак на теория това може да не им хареса. На теория ако не им хареса, те могат да решат, че и ти не им харесваш. А ако ти не им харесваш, те на теория могат да ти скъсат гъза. Я в аптечката ти няма да има нещо, я пожарогасителят ще ти заяжда, я крушка, я жилетка няма да имаш, я стоп няма да ти работи и накрая черешката на тортата - колата ти ще е мръсна. Така че колкото и да си подготвен юридически, колкото и да си хитър, когато те спрат фуражки не е най-хитрият ход да им се дървиш с това колко много и добре познаваш закона. Вервай ми, аз го познавам. Имам си писмени възражения в жабката на колата за всички евентуални нарушения, които бих могъл да направя и ме сгащят.

Накрая, дори да пишеш възражения и да се жалиш, те пак ще те надцакат. Знаеш ли как? С опашките в КАТ. За тия опашки съм написал цял турориал как се минава през тях още преди година. Ето: http://neiskam.blog.bg/viewpost.php?id=87000

Опашките в КАТ може да ги няма, но ги има и то нарочно. Благодарение на опашките в КАТ ти ще се откажеш да жалиш всяко едно постановление, освен ако си абсолютно безработен и упорит като магаре. Опашките в КАТ.... за тяхното съществуване се грижи КАТ. Те са тяхната застраховка срещу умни граждани, живеещи в правова държава. Опашките в КАТ са начинът, средството, чрез което АКТ ебава майката на всички умни глави. Ти като си сметнеш хонорара на адвоката, ще разбереш че по-евтино ти е да си платиш постановлението. Ако пък решиш да се оправяш без адвокат - значи си от хилядите дебилно устроени българи, които си мислят, че всичко знаят и всичко могат. Ако пък сам ти си юрист и речеш да се занимаваш, пак кратка сметка ще ти даде следния резултат: по-добре да си платиш глобата /респ. фиша, подкупа/ веднага и намясто, отколкото да се занимаваш, защото занимавката е време, а времето е пари - особено адвокатското време обикновено е доста пари. Единствено си струва ако наказващият орган е взел много точки и има явно нарушение на процедурата или материалния закон.

Хубава реклама си е направил колегата, евала. Но не фърфи. Когато нещата опират до КАТ, вярното поведение е само едно: благоразположени, с добра дума, с почерпка и пр.

Сподели другаде

Така. Съгласен съм с теб до голяма степен и до голяма степен не съм. България е на това дередже, заради подобни мисления. Ако знаеш, че реално не си виновен, кажи ми как ще реагираш? Ще стоиш и мълчиш или мрънкаш под мустак. Ок. Можеш, супер ще стане, поредния ден и човек, който ще бъде ''измушкан''. Ако си карал с 50-55км/час и онея те спрат и ти покажат, че си карал с 88км/час, как би реагирал? Че няма аз и ти да оправим България, то е ясно. Обаче да давам пари за щяло и нещяло, е няма да стане. Би ли ми казал, да речем следната ситуация. Те са двама и аз съм с още някой. Спират ме и искат да ме глобяват, отказвам да разпиша, пиша в жалбата, че са ми искали пари или, че са миришели на алкохол. Какво ще стане? Нямам доказателства. А той къде на радара може да ми изкара 3-те скорости на коли, които са се движили. Никъде. Че не е работа да си имаш работа с тях, така е. Две мнения няма, обаче, я малко по така. Имате си уважението, какви сме, нали мъже или поне за такива се водим. Ами сорка, ама да знам, че не съм направил нищо и онзи да иска кинти да му давам, е няма да я бъде, повярвай. Сигурно не ти се вярва, нали:). Винаги ще има тарикати и балъци, бедни и богати, че то иначе планетата ще спре да работи. По принцип всеки на приказки ги разбира, но на практика никой не поема каквато и да е инициатива.

Блогът ти е страхотен.

Сподели другаде

Приятелче, моята практика с трите акта, които имам показва, че много са редки случаите, когато "не си виновен". Естествено, в България е пълно с разни шамандури, които ако ще челно да се забият в Женския пазар пак няма да са виновни. Аз лично си бях виновен и трите пъти. Никога не ми се е налагало да черпя, без да съм виновен. Аз си знам кога съм виновен, съответно си плащам и предпочитам да си платя на място и на КАТ-аджията, пред това да платя на Държавата. Защо ли? Само и единствено заради опашката. Държавата не знае как да си прибере парите от мен, неспособна е. Отскоро вече има фишове, за което евала! Така корупцията в КАТ се легализира и ти можеш да си платиш фиша, а той трябва да го отчете. От 4 години съм на пътя, спирали са ме около 30 пъти, направили са ми 3 акта. Останалите 27 пъти не бях направил нищо и не са ми писали нищо.

КАТ са една скапана система, в която работят скапани служители. Тя обаче е скапана не заради скалъпените актове, които както ти казах са единици бройки, а поради други причини. Заради дебила, който в кабинката на "България" и "Фр. Нансен" прави всеки месец задръствания, заради тъпо настроените светофари, заради това че не знаят що е толерънс, заради смрадливата дупка, в която си раздават постановленията, заради липсата на диалог с другите институции, които отговарят за пътищата.

Сподели другаде

Това за фишовете какво ще рече. До колкото знам фишове няма или не се пишат от доста време. По добре е да има, ако питате мен. Но все пак, ако знаеш напиши относно фишовете, защото от теб чувам сега.
Сподели другаде

• 5 months later...

привет,на всички тук.

виздам задочниа спор,който се води тук между ваз двамата,и бих изкал и аз да се включа в него.

Мога да кажа че на мене ми писна да ме правят на луд,и дето се вика по-добре да дам пърите си на адвокат,отколкото за безмислен фиш или акт.

Преди нчколко дена бях посетен от пътна полиция,със снимка,като доказателство на това как преди около месец и половина привишавам скоростта.

вярно карал съм с близо 120 км/ч-на път свурващ Бургас с един от кварталите му Сарафово.

само за пояснение-бившето селце сега е квартал отдалечен на повече от 6-8 км от града.

бившият междуградски път-е с по 2 ленти в посока-голям и широк с няколко отклонениа по пътя-отсеки към други селища.

и прилича повече на магестрала отколкото на нещо друго.

самият път по 80% от протежението си не е в никаква близост до населено място-през останалите двайсет тя дори не е директна а само минава в близост до сарафово или по точно 40-тина метра в страни и няколко над него...

за жалост когато видях представените ми документи-се съгласих и отдадох "грешката" си на това че не съм обърнал внимание на няке от ограниченията по пътя-а и нямам никакво желание да се правя невинен ако съм бил виновен.

!!!!!!ОБАЧЕ!!!!!!! на следващият ден обстойно разгледах пътя и ако написаното от адвокат Ивайло Ганчев евярно аз не съм бил в никакво нарушение.а самото санкциониране на водачи за привишена скорост е по мое мнение нередно.

Наистина ограничение на скоростта има със знак ограничаващ скоростта до 80км/ч.

само че той е в началото на този път т.е. непосредствено на същинският изход от Бс-пътят продължава прав с по две раззклонения по пътя.

по протежението му няма никакви други знаци,тъбели или оказания.

автомобилите се движат стандартно с около 100км/ч и през ум не ми е минавало че може да нарушавам закона за движение.и това е масово.

нещо ми човърка и не ми дава мира.

-това ми говори нещо много лошо,обстановката там и окзанията не са създадени за да предпазият хората(ако има знаци не на 500метра а поне два да са още те ще ми се набият в главата)

а да създадат предпоставка да се наруши закона,и някой да си трупа "точки"от глоби,колкото повече несъзнателни наручения-толкова по-добре-а пук че нередно-"ами ако мине номера"

или по точно -абе има слагаме знак ама нека да е само един и по-скрит да е че да има колкото се може -повече хора дето да не го видят-и 6 км по-нататук да ги хванем в нарушение

Сподели другаде

• 11 months later...

Защо българските шофьори много обичат да измислят дребни тарикатлъци,но щом подкарат автомобил в Европа,тутакси забравят за тях,и чинно спазват Правилата за движение...?

Ако Ви спре униформен полицай,които не е от Пътна полиция,нима ще го подминете с оправданието,че не е от КАТ ?

Да,наистина той няма право да Ви съставя акт по ЗДП,но има много други права,включително и да извика представител на КАТ,за съставяне на такъв акт.

Сподели другаде