Jump to content

Копютърът ми се рестартира сам

Препоръчан пост

Моля някой ако може да помогне.Компа ми се рестартира сам като ми излиза един син екран.Наскоро се опитах да инсталирам Windows Media Player 11,но тя не тръгна след което я истрих.Възмойно ли е да е станало нещо от програмата?Сканирах компа ама не откри вируси :lookaround: .Упдейтите ми дават някаква грешка.Ако някой може да ми помогне ще му бъда мн задължена :svlove:
Сподели другаде

За начало е добре да дадеш повече информация за компютъра - с какъв хардуер разполага (особено важна е информацията за захранващия блок - марка / модел), каква е инсталираната операционна система, кога започна проблемът и тн.

Това може да е както хардуерен проблем (дефектен RAM или менте захранващ блок), както и софтуерен - най-често бъгав 3rd party драйвер на устройство. За да ти помогнем, ще ни трябва информацията, за която писах в началото.

Наскоро се опитах да инсталирам Windows Media Player 11,но тя не тръгна след което я истрих.Възмойно ли е да е станало нещо от програмата?

Не, WMP11 няма нищо общо с проблема.

Сподели другаде

Oсвен всичко, което написа l.Kanelov ако можеш отвори единия капак и виж кондензаторите дали случайно не са надути или няма ннякой разтекъл се, много често те са виновни... :)
Сподели другаде

Моля някой ако може да помогне.Компа ми се рестартира сам като ми излиза един син екран.Наскоро се опитах да инсталирам Windows Media Player 11,но тя не тръгна след което я истрих.Възмойно ли е да е станало нещо от програмата?Сканирах компа ама не откри вируси :lookaround: .Упдейтите ми дават някаква грешка.Ако някой може да ми помогне ще му бъда мн задължена :svlove:

:peace: :peace: Аз бих ти препоръчал да си преинсталираш "Windowsa" или да се обарнеш кам специалист той може да разреши проблемите но ще ти иска пари. Най добре си го преинсталирай :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Сподели другаде

Ще пробвам да отворя капака.А възможно ли е да се рестартитра от прахоляка?

1. Сподели исканата информация, като добави и температурите на компонентите.

2. Възможно е да се рестартира, ако прахта пречи на въртенето на вентилаторите или на циркулацията на въздух на охладителите и някой компонент прегрява.

:peace: :peace: Аз бих ти препоръчал да си преинсталираш "Windowsa" или да се обарнеш кам специалист той може да разреши проблемите но ще ти иска пари. Най добре си го преинсталирай :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ще е добре да се въздържаш от глупави предложения. Преинсталацията е крайна мярка и то не е сигурно дали въобще проблемът се дължи на нещо, което ще се оправи чрез преинсталация. А дори и да се дължи на такова, почти винаги може да се оправи без преинсталация. Така че не бързай с крайните съвети, защото не са особено полезни.

Сподели другаде

2. Възможно е да се рестартира, ако прахта пречи на въртенето на вентилаторите или на циркулацията на въздух на охладителите и някой компонент прегрява.

И не сам, ако пречи на въздушният поток. Прахта сама по себе си действа като "дреха" на компонентите и не позволява топлообмена, освен това задръства реебрата на радиаторите и т.н. Също намаля КПД-то на вентилаторите, като се наслагва в/у пеерките :)

Сподели другаде

И не сам, ако пречи на въздушният поток. Прахта сама по себе си действа като "дреха" на компонентите и не позволява топлообмена, освен това задръства реебрата на радиаторите и т.н. Също намаля КПД-то на вентилаторите, като се наслагва в/у пеерките :)

Точно това имах предвид и аз.

Сподели другаде

Като стана дума за прахта, бих искал и аз да добавя нещо, в допъленение към това, за което споменаха колегите.

Освен, че прахта действа като термален изолатор (което от своя страна води и до проблема с термичното напрежение, причинено от по-големите температурни изменения между включено и изключено състояние), прахта може да съдържа проводими частици, които могат да предизвикат частично къси съединения в една система. Други елементи в прахта и мърсотията могат да ускорят корозията на електрическите контакти, водейки до не добри връзки.

Определено трябва да се обърне сериозно внимание на тези неща, ако потребителят иска системата да работи дълго без проблеми.

Сподели другаде