МакЛамер Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Имам iso файл който е голям 7.94 гигабайта. Искам да го архивирам за да мога да го запиша на два диска. Отварям WinRAR задавам Add Files to Archiveизбирам формат RAR, компресия Best, задавам му да го сцепи на две с размер 4,7 Gb DVD диск, от опциите избирам Create SFX Archive - защото искам да се разархивира самCreate Solid ArchivePut Recovery RecordTest Archived Files И от допълнителните опции за рекавъри рекорд давам 3% и на опцията за саморазархивиращите архиви - Path To Extract задавам Създай в Текущата Папка Файла се архивира нормално - и всичко приключва успешно включително и теста на архива.Имам два архива - част 1 и част 2 които са сцепени както трябва обаче когато стартирам част 1 да се разархивира и Уиндоус ми дава грешка че файла не е валидно приложение-и не мога да го стартирам. Някой може ли да ми помогне и да каже защо става така?Може би задавам несъвместими опции? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 ОС?Версия на WinRar? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
МакЛамер Публикувано Юни 13, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Xp SP2 , а WinRAR e 3.51 Да не би самоекстрактващите архиви да не позволяват да се цепят на части?Ако направя обикновен архив дали няма да се оправят нещата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Опитай да обновиш версията на WinRAR, защото твоята е доста старичка. И не избирай метод на компресия "Best", няма смисъл да чакаш толкова време за архивиране. Спечеленото пространство не си струва времето за чакане, защото така или иначе ще запишеш два диска - дали на единия ще запишеш няколко MB по-малко е все тая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Xp SP2 , а WinRAR e 3.51 Да не би самоекстрактващите архиви да не позволяват да се цепят на части?Ако направя обикновен архив дали няма да се оправят нещата? Не! Всички опции описани от теб са напълно валидни. Трябва да може дасе създаде архив с тези опции.Имам чувството, че имаш проблем с копието... Навярно то не добавя коректно към архива разархивиращото ядро. Още повече, че докладва за успешен архив. P.S.Аз лично пробвах да изградя един архив с твоите опции, твоята версия и нямах никакви проблеми... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Аз също пробвах и се получи, с по-малък файл. Може би размера на файловете е твърде голям. Опитай да го разделиш примерно на 10 части по 800 МВ и да сложиш по 5 на всеки диск. Компресия не използувай въобще, така или иначе 2 диска от 4.3 GB са повече от пълния размер на файла ти, даже и с 3% възстановяване. Имаш и вариант да го запишеш на двуслоен диск, ок. 3 лв струва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост