panevdd Публикувано Септември 20, 2008 Report Share Публикувано Септември 20, 2008 Отвори отново настройките на Primary IDE Channel -> Advanced Settings и в раздела Device 1 задай настройка PIO Only. След това провери дали ще имаш отново проблеми при ползването на оптичното устройство. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 21, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Отвори отново настройките на Primary IDE Channel -> Advanced Settings и в раздела Device 1 задай настройка PIO Only. След това провери дали ще имаш отново проблеми при ползването на оптичното устройство.Не става. :bang: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 А направи ли това, което ти предложих? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Филипов Публикувано Септември 21, 2008 Report Share Публикувано Септември 21, 2008 Смени захранването. Вероятно е някоя бомба със закъснител от някоя велика марка като JNC, Codegen, или някои още по-големи "дървета". Напреженията не се измерват с програма, а с уред. Особено важни са пулсациите, които се хващат с осцилоскоп.За да не ти гръмне почти целия хардуер си сложи някое читаво захранане. Обикновено са с цена над 50 лв. Масово продаваните комплект с кутия за 30 лв не стават. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 22, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 22, 2008 А направи ли това, което ти предложих?Направих всичко утре ще взема четеца на един приятел да го изпробвам да не е от моя нещо. Утре ще пиша Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 24, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 24, 2008 Направих всичко утре ще взема четеца на един приятел да го изпробвам да не е от моя нещо. Утре ще пишаЗдравейте.Четеца на комчтъра на приятела ми работи без грешка.Сега зех неговия четец който сам сигурен че работи и ще видя.А ако не стане мисля да си взема нов IDE кабел. Знаете ли каде си работи Здравейте.Четеца на комчтъра на приятела ми работи без грешка.Сега зех неговия четец който сам сигурен че работи и ще видя.А ако не стане мисля да си взема нов IDE кабел. Знаете ли каде си работизначи тествах четеца на приятеля ми с неро тест спеед. Няма проблеми нито сини екрани нито нищо. Защо при мене моя четец не работи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mate Публикувано Септември 26, 2008 Author Report Share Публикувано Септември 26, 2008 Много благодара на всички който ми помогнаха за този проблем. хора велики сте благодарение на вас се оправи четеца просто купих нов кабел и стана всичко.Последен въпрос как да направя четеца да ми е Master a не Slave. С другия кабел сам свързал HDD то и си ми е на Master Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 26, 2008 Report Share Публикувано Септември 26, 2008 На задната част на устройството трябва да има джъмпер, който може да е в три позиции: MA (Master), SL (Slave) и CS (Cable Select). Обикновено обозначенията са гравирани на самата метална пластина или на пластмасата на устройството точно над иглите с джъмпера. Поставяш го на първата - Master.После свързваш устройството към крайния конектор на кабела (НЕ междинния!). И двата кабела да имат по 1 устройство, което да е в режим Master и устройствата да са свързани към крайните конектори, а междинните да са свободни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост