Jump to content

Препоръчан пост

Отвори отново настройките на Primary IDE Channel -> Advanced Settings и в раздела Device 1 задай настройка PIO Only. След това провери дали ще имаш отново проблеми при ползването на оптичното устройство.
Сподели другаде

Отвори отново настройките на Primary IDE Channel -> Advanced Settings и в раздела Device 1 задай настройка PIO Only. След това провери дали ще имаш отново проблеми при ползването на оптичното устройство.

Не става. :bang: :bang: :help:

Сподели другаде

Смени захранването. Вероятно е някоя бомба със закъснител от някоя велика марка като JNC, Codegen, или някои още по-големи "дървета". Напреженията не се измерват с програма, а с уред. Особено важни са пулсациите, които се хващат с осцилоскоп.

За да не ти гръмне почти целия хардуер си сложи някое читаво захранане. Обикновено са с цена над 50 лв. Масово продаваните комплект с кутия за 30 лв не стават.

Сподели другаде

А направи ли това, което ти предложих?

Направих всичко утре ще взема четеца на един приятел да го изпробвам да не е от моя нещо. Утре ще пиша

Сподели другаде

Направих всичко утре ще взема четеца на един приятел да го изпробвам да не е от моя нещо. Утре ще пиша

Здравейте.

Четеца на комчтъра на приятела ми работи без грешка.Сега зех неговия четец който сам сигурен че работи и ще видя.

А ако не стане мисля да си взема нов IDE кабел. Знаете ли каде си работи

Здравейте.

Четеца на комчтъра на приятела ми работи без грешка.Сега зех неговия четец който сам сигурен че работи и ще видя.

А ако не стане мисля да си взема нов IDE кабел. Знаете ли каде си работи

значи тествах четеца на приятеля ми с неро тест спеед. Няма проблеми нито сини екрани нито нищо. Защо при мене моя четец не работи

Сподели другаде

Много благодара на всички който ми помогнаха за този проблем.

хора велики сте благодарение на вас се оправи четеца просто купих нов кабел и стана всичко.

Последен въпрос как да направя четеца да ми е Master a не Slave. С другия кабел сам свързал HDD то и си ми е на Master

Сподели другаде

На задната част на устройството трябва да има джъмпер, който може да е в три позиции: MA (Master), SL (Slave) и CS (Cable Select). Обикновено обозначенията са гравирани на самата метална пластина или на пластмасата на устройството точно над иглите с джъмпера. Поставяш го на първата - Master.

После свързваш устройството към крайния конектор на кабела (НЕ междинния!). И двата кабела да имат по 1 устройство, което да е в режим Master и устройствата да са свързани към крайните конектори, а междинните да са свободни.

Сподели другаде