Jump to content

Как да си вържа два монитора на PC-то?

Препоръчан пост

Здравейте! От доста време си мисля да го направя но все не ми остава време а пък и не съм много наясно ккак става... Знам, че видеокартата ми трябва да има тази възможност ама ако може някой да обясни по-подробно как става това нещо и какво е нужно, ще съм му благодарен... Искам да ползван единия монитор само като видео прозорец, но ми е интересно и как става номера двата монитора да предават една и съща картина (в смисъл да предават цялостен образ).Благодаря предварително :hesthebest:
Сподели другаде

• Отговори 35
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Значи имаш нужните неща. Просто трябва да свържеш втория монитор към видео картата и да влезеш в контролния й панел. Там можеш да зададеш желания режим. Clone е режимът, при който двата монитора показват едно и също изображение. При филми няма да е така, ако ползваш overlay повърхността, защото тя може да е само една. При това положение ще виждаш филма само на основния дисплей - този с номер 1. Другият по-смислен режим е Dual View. При него вторият дисплей е като разширение на основния и можеш да местиш обекти от единия на другия. Така можеш да ползваш втория за филми, а първия за основна работа с комопютъра. За целта обаче драйверите ти трябва да са поне версия 66.93. От тях нагоре има поддръжка на Dual View. В по-ранните няма такава.

Само имай предвид, че ако ползваш 2 монитора едновременно, производителността при игрите е възможно да спадне леко. В твоя случай картата и без това е ужасно слаба за игри, така че не би трябвало да играеш такива и без това. :)

Сподели другаде

Сега трябва да запитам как да вържа втория монитор? Кабелът трябва да е по различен, защото на изходите на видео картата нямам втори обикновен... Има още един ама той е доста по-различен от обикновения. Какво представлява този кабел и как се нарича за да си го закупя?
Сподели другаде

Кабелът е същият, просто ти е нужен преходник DVI -> D-SUB. Обикновено по-сносните производители на видео карти слагат такъв преходник в комплекта с видео картата. Ако ли не, ще трябва да си купиш.
Сподели другаде

Прости ми невежествто, но какво представлява този преходник? Някаква приставка, която разделя сигнала? A всъщност това са два различни преходника :crosseyes1: Или това е преходник между два сигнала... Малко бавно загрявам...Да кажа ,че единият ми монитор е плазмен Philips 190 S, адругия е от по старите...Мисля че и отва има значение нали?
Сподели другаде

Ето снимка на такъв преходник. Единият край (на снимката е този, който не се вижда директно) се включва в DVI изхода на видео картата (онзи, който не е като обикновения), а в другия край на преходника се включва кабела на монитора.
Сподели другаде

:beer: :beer: :beer: :beer: Ти си човека Night Raven :) Благодаря много за информацията. Като си закупя ореходника и ако имам още въпроси ще питам. Вероятно ще имам въпрос относно драйвърите...
Сподели другаде

Сега вече имам друг въпрос... Относно контрола на втория дисплей... Минах на режим DualView и сега не знам как да контролирам втория дисплей :blush: :blush: На него виждам само wallpaper-a си и нищо друго. Оправих му настройките ама не знам как да прехвърлям неща върху него примерно как да отворя някой player на и да го виждам само на него... Преминавам на него и тогава 1 монитор замръзва. :help: :help: То било лесноооо :basketball: :bangbang: :bangbang: Ама то се искало акъл :D Просто се завлачват ама аз като пробвах първия път ги завлачих в грешната посока :bang: :juggle: :computer:
Сподели другаде

• 1 year later...

Искам да ви попитам как да проверя дали картата ми поддържа два монитора ?

Видеото ми е Inno3d 512RAM 9600GT DDR3?

Какъв драйвер трабва да сваля и каде се правят настройките?

П.П. А неставали единия монитор да е включен към вградената карта на дъното ?

Благодаря предварително :)

Редактиран от Opaa
Сподели другаде

Искам да ви попитам как да проверя дали картата ми поддържа два монитора ?

Видеото ми е Inno3d 512RAM 9600GT DDR3?

Какъв драйвер трабва да сваля и каде се правят настройките?

П.П. А неставали единия монитор да е включен към вградената карта на дъното ?

Благодаря предварително :)

Ако картата ти има два изхода за монитори (2x VGA, VGA + DVI или 2x DVI), значи можеш да свържеш два монитора. Карти с два изхода има още от "ерата" на GeForce 2, така че няма начин твоята да няма 2 изхода. Стига да използваш актуален/последния драйвер, не трябва да имаш проблеми. За конкретни настройки не мога да помогна, защото съм с по-стара версия на драйверите на NVIDIA и контролният ми панел е различен.

П.П. Неставаединиямонитордатиевключенкъмвграденатакартанадъното. Тя ще е забранена/изключена, ако ползваш отделна.

Сподели другаде

На картата имам 2 изхода на които трябва да им слгам преходници. На картата пишеше, че 1-ния изход е DVI, а 2-тият е HDTV. Следователно мога да вклуча 2 монитора така ли ?

П.П. Абе ето ти направо спецификацията на картата:

Specification:

Product: Inno3D Geforce 9600 GT

Chipset: Geforce 9600 GT

Memory: 512MB GDDR3

Core Frequency: 650MHz

Memory Frequency: 1800MHz

RAMDAC: 400MHZ

Interface: PCI-Express

Memory Bus: 256-bit

Stream Processors: 64

Max. Resolution: 2560 x 1600