rxx63 Публикувано Юни 2, 2008 Report Share Публикувано Юни 2, 2008 Програмата работи добре,но конвертираният файл е с много лошо качество-целият стои на групи пиксели и дразни много.Моля някой да каже какви настройки да направя за да се подобри мансимално качеството.Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 2, 2008 Report Share Публикувано Юни 2, 2008 Този месец имаме проблеми с връзката с отвъдното, а и кристалните ни топки за гадаене са на ремонт. Така че не можем да отгатнем нужната ни информация. В случай, че още не си загрял, нужна е информация какъв файл компресираш, с какъв кодек е компресиран, с какви параметри, в какво искаш да конвертираш, за какво ще се ползва конвертираният файл и т.н. Не мога да разбера как можеш да изтърсиш нещо от сорта "имам проблем" и да очакваш магически да разберем точно какво искаш да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rxx63 Публикувано Юни 2, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 2, 2008 Моля не ми се сърдете,ако знаех какво да питам щях да питам.Конвертирам mkv. в avi.,кодек-Xvid,файлът е филм който ще записвам на диск за да се гледа на DVD.Настройките са -Video Scale Size( No Change), Frame/Sec(29,97), Bitrate kbps(912),Options( Hi Quality) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2008 Report Share Публикувано Юни 3, 2008 Можеш да пробваш с VirtualDubMod, която може да отваря MKV. След като я стартираш, зареди си желания файл, от менютата Video и Audio избери Direct stream copy и запази в AVI. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юни 24, 2009 Report Share Публикувано Юни 24, 2009 Бих искал само да попитам, каква е разликата между simple и main, когато компресирам от WMV в WMV? Винаги ми дава тези две възможности, преди самия старт на компресиране. Ако някой знае, нека да каже. П.П. Не съм пробвал до сега main. Само simple. Доволен съм, но не знам, какво ще е положението при main. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 24, 2009 Report Share Публикувано Юни 24, 2009 Това са профилите на компресия. Общо взето те определят какви ограничения да се налагат на енкодера, т.е. до колко да му се дава свобода на действие. Това са нещо като preset-и. Например ако искаш да компресираш нещо и да получиш малък файл, избираш Simple профилa, който е най-ограничителният. Main е по-либерален. Тук можеш да намериш сравнение. Таблицата е за VC-1, но е аналогична за WMV. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юни 25, 2009 Report Share Публикувано Юни 25, 2009 Това са профилите на компресия. Общо взето те определят какви ограничения да се налагат на енкодера, т.е. до колко да му се дава свобода на действие. Това са нещо като preset-и. Например ако искаш да компресираш нещо и да получиш малък файл, избираш Simple профилa, който е най-ограничителният. Main е по-либерален. Тук можеш да намериш сравнение. Таблицата е за VC-1, но е аналогична за WMV.Малко късно се включвам. Благодаря за отговора.Малко извън темата. Объркан съм, тъй като се опитвам правилно да поставя въпроса си, така че да е лесен за разбиране. Относно разделителната способност (не визирам само SUPER ©, а която и да е друга програма за конвертиране/компресия). В повечето случай компресирам от формати с висока резолюция (MKV; TS; WMV; 1280/720 или по висока) в "нормална", подкрепяна от нашите "стари" телевизори (DVD; XviD; WMV; 720/576 или 720/480). Объркан съм, защото не схващам, коя разделителна способност е 16/9. 1) Конвертирам в DVD, като готовият резултат е с резолюция 720/576 и 16/9. Това го показва Media Info (всички резултати са с Media Info). Преди конвертирането съм задал само изходния формат да е 16/9.http://img155.imageshack.us/img155/2193/mediainfo1dvd.jpg 2) Конвертирам от MKV в XviD - резултат 720/416; 16/9, като тук съм задавал ширината (720) и да е 16/9 и се получава 720/416??? http://img155.imageshack.us/img155/2893/mediainfo2avi.jpg 3) Конвертирам от WMV в WMV - резултат 720/480, като съм задал същите размери преди конвертирането, но резолюцията не е 16/9, а накаква си 1.500???http://img155.imageshack.us/img155/4265/mediainfo3wmv.jpg 4) Конвертирам от WMV в WMV - резултат 16/9, като съм задал размери 720/408, без да посочвам на програмата, че искам крайният резултат да е 16/9.http://img155.imageshack.us/img155/2153/mediainfo4wmv.jpg 1а) При гледането на телевизора се получават двете черни линии, което е нормално, когато пускам 16/9, а телевизорът ми е 4/3.2а) Въпреки резултатът описан по горе 720/416, пак има черти (изглежда почти същото както при DVD-то). Също си мисля, че е нормално.3а) и 4а) Образът е натегнат на целият екран, въпреки различните стойности.Прикачвам един файл, където е обяснено за форматите/размерите, но не го разбирам много. Ако някой знае/виждал някаква таблица с различните разделителни способности, нека да напише. П.П. Gspot показва същите размери, като на Media Info с изключение на DVD-то, тъй като не го отваря.П.П.П За сега не ме бъркат тези разлики, но смятам да си взимам плазма, а там положението ще е друго, когато не са стандартни размерите на даден филм.videoformats.pdf Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 25, 2009 Report Share Публикувано Юни 25, 2009 Опасявам се, че не схванах какво точно искаш да попиташ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юни 26, 2009 Report Share Публикувано Юни 26, 2009 Опасявам се, че не схванах какво точно искаш да попиташ. Коя разделителна способност е 16/9? С кои размери? Имам предвид разделителната способност 16/9, поддържана от дом. плеъри, а не блу-рей такива - 720/576; 720/480; 720/436; 720/416; 720/408 или кой друг? Тъй като обикновенните плеъри и телевизори (не плазма или LCD) могат да възпроизведът максимално 720/576, но доколкото знам това е 4/3 резолюция. Едно време, всичко съм правил на 4/3, за да ми пасва на телевизора, но сега с цел, поглед в бъдещето (както съм писал, че ще взимам плазма, надявам се по-скоро) си правя филмите, видео-музиката и т.н. на "16/9" (сложил съм кавички, тъй като не съм сигурен дали всички са били 16/9). Не бих желал после на плазмата да ми се появяват черни линии от страни/на височина. Също така, бих желал да попитам, има ли разлика от формата - дали е DVD; XviD; или WMV? Дом. плеър има възможноста за смяна на формата на 4/3 или 16/9. Когато сменям от единия на другия и обратното, при DVD-то и XviD-да се сменя образа/формата на телевизора, но при WMV все е на 4/3. П.П. Братовчеда на жената има плазма и когато ходиме на гости гледаме тук таме някакви филми, концерти и др. Всеки път псува, че нито едно DVD, свалено от мрежата/торента не е както трябва. Никога не пасва на размерите на телевизора (който разбира се е 16/9). От горе има черни линии, от долу има линии. Друг път от страни, а понякога от всички страни. И трябва да разпъва екрана за да се гледа нормално. Вика: "Днеска, всеки под път и над път прави DVD-та от всякакви входни формати и затова се получава така. Докато не си вземеш от видеотеката DVD филм/концерт и сам да си го рипнеш, нищо не се получава, както трябва". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 3, 2009 Report Share Публикувано Юли 3, 2009 Коя разделителна способност е 16/9? С кои размери? Имам предвид разделителната способност 16/9, поддържана от дом. плеъри, а не блу-рей такива - 720/576; 720/480; 720/436; 720/416; 720/408 или кой друг? Тъй като обикновенните плеъри и телевизори (не плазма или LCD) могат да възпроизведът максимално 720/576, но доколкото знам това е 4/3 резолюция.Можеш да намериш един добър списък на тази страница. Едно време, всичко съм правил на 4/3, за да ми пасва на телевизора, но сега с цел, поглед в бъдещето (както съм писал, че ще взимам плазма, надявам се по-скоро) си правя филмите, видео-музиката и т.н. на "16/9" (сложил съм кавички, тъй като не съм сигурен дали всички са били 16/9). Не бих желал после на плазмата да ми се появяват черни линии от страни/на височина.Не можеш да "обърнеш" между съотношенията, без да губиш част от картината, но явно това за теб е за предпочитане, пред наличието на черни ленти.Лично аз бих предпочел да не губя от видео потока, а черните линии бих ги преживял. Също така, бих желал да попитам, има ли разлика от формата - дали е DVD; XviD; или WMV? Дом. плеър има възможноста за смяна на формата на 4/3 или 16/9. Когато сменям от единия на другия и обратното, при DVD-то и XviD-да се сменя образа/формата на телевизора, но при WMV все е на 4/3. Дали има разлика от формата за какво? П.П. Братовчеда на жената има плазма и когато ходиме на гости гледаме тук таме някакви филми, концерти и др. Всеки път псува, че нито едно DVD, свалено от мрежата/торента не е както трябва. Никога не пасва на размерите на телевизора (който разбира се е 16/9). От горе има черни линии, от долу има линии. Друг път от страни, а понякога от всички страни. И трябва да разпъва екрана за да се гледа нормално. Вика: "Днеска, всеки под път и над път прави DVD-та от всякакви входни формати и затова се получава така. Докато не си вземеш от видеотеката DVD филм/концерт и сам да си го рипнеш, нищо не се получава, както трябва".Ако ги гледа от PC -> TV, то това може да се дължи и от настройките на втория дисплей в драйверите на видео картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Юли 4, 2009 Report Share Публикувано Юли 4, 2009 Можеш да намериш един добър списък на тази страница. Благодаря. Какво ще рече при Digital television standards DVD 4:3 or 16:9 (non-square pixels)? Досега съм си мисли, че 720/576 = 4/3, а 720/480 = 16/9. Или може да бъде на обратно? При Analog broadcast television systems дори няма 720/на нещо си. Не можеш да "обърнеш" между съотношенията, без да губиш част от картината, но явно това за теб е за предпочитане, пред наличието на черни ленти.Лично аз бих предпочел да не губя от видео потока, а черните линии бих ги преживял. Не, не съм казал това. Просто съм го правил на 4/3, защото такъв е телевизора и съм си мислил, че като има черни линии, нещо не е наред. Просто не съм бил запознат. Но това вече е минало и сега всичко се прави на 16/9. Затова се опитвам да разбера, кои са правилните размери на 16/9. Дали има разлика от формата за какво? За резолюцията. Защото, както съм написал при DVD-то и XviD-да се сменя образа/формата на телевизора, но при WMV все е на 4/3. Защо не се получават черните линии при WMV? Ако ги гледа от PC -> TV, то това може да се дължи и от настройките на втория дисплей в драйверите на видео картата.Не, гледа ги на дом. кино LG... Не се сещам за модела. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост