Night_Raven Публикувано Юни 3, 2008 Report Share Публикувано Юни 3, 2008 Сигурно съм тъп и/или сляп. Гледам снимките и като изключим лошото качество, дължащо се на това, че са правени с телефон, не мога да видя къде е проблемът. То всъщност не съм и схванал съвсем точно какъв е. Ще обясниш ли отново и по-подробно и ясно кои снимки с кои си сравнила, какво си очаквала да установиш и какво всъщност си установила. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 3, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2008 След рестарт пак се оправиха нещата, но се опитах да сравня снимките на прозорците както се виждаха със и без проблема 1 и 2. Извинявам се за лошото качество, но няма с какво друго да снимам и да покажа, а с шотове явно не става, защото само при мен се виждаше разликата. Снимала съм едни и същи прозорци, за да може да се види разликата-на 1-ия мисля, че се вижда че преливката от тъмносиво към светлосиво както трябва да е нормално, при мен беше преливка от тъмносиво към бяло и това може да се види като се сравни с фона отдолу. А на втория се загледай в горната част, където по принцип трябва да е бледожълто около бутоните и заглавията на колоните-без адресната лента, както и вляво-фона на малките прозорчета трябва да е светлосин с преливане и в най-горния има една нота и във фона, а като се спече тези неща липсват. Надявам се, въпреки лошото качество, да се види разликата в двата случая. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2008 Report Share Публикувано Юни 3, 2008 Ами, гледам аз снимките и не виждам дефектите, за които говориш. На първата двойка преливането на долната картинка е малко към виолетово, но предполагам това е заради начина на снимане. На втората двойка не виждам разлики между горната и долната картинка. Би ли оградила с MSPaint или подобна програма къде са разликите (или къде би трябвало да бъдат). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 3, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 3, 2008 Така вече се надявам да внеса повече яснота по въпроса какво виждам като ми се спече и какво е нормално да виждам. Ето снимките с отбелязки 1 и 2 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 3, 2008 Report Share Публикувано Юни 3, 2008 На първата снимка имам чувството, че монитора ти прави проблеми. Какъв е той? Ползваш ли някакви програми за редактиране на изгледа на Windows, TuneUp и прочее настройващи програми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 4, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 4, 2008 Нямам време сега да търся по-подробно модела, но ето какво ми дава Евереста Maxdata Belinea 10 19 02 [19" LCD] (16063731). TuneUp я имам инсталирана, но не я ползвам с функциите й за промяна на изгледа, нито пък някоя друга програма от сорта. Теми разни също не съм слагала, нито съм базикала скоро настройки където и да е. А за втората снимка мнение? И още нещо-когато беше спечен и му дадох да се рестартира ми изкара необичаен прозорец ,който не съм виждала досега и който всеки път щом исках рестарт се появяваше и накрая се наложи принудително рестартиране от бутона на компютъра-не знам дали има връзка, но за всеки случай казвам и това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 4, 2008 Report Share Публикувано Юни 4, 2008 Я пусни по един LOG на HijackThis и Autoruns: изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, стартирай я и кликни Do a system scan and save a logfile. Това ще създаде текстов файл в същата папка. Копирай съдържанието му тук или прикачи файла към темата, както ти е по-удобно.Изтегли Autoruns, след това стартирай програмата и направи следното:1) избери Options -> Hide Microsoft Entries;2) кликни File -> Refresh;3) кликни File -> Save...;4) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 4, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 4, 2008 Ето ги двата резултатаAutoRuns.txthijackthis.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 4, 2008 Report Share Публикувано Юни 4, 2008 Не мога да давам гаранция, но можеш да опиташ да деинсталираш някои програми. Или поне да ги спреш от стартиране и да не ги ползваш известно време, колкото да прецениш дали без тях проблемът ще изчезне. В Autoruns можеш да махнеш следните отметки, ако не искаш да ги деинсталираш напълно:+ FreeClip.lnk M8 Free Multi Clipboard Executable File M8 Software c:\program files\freeclip\freeclip.exe+ Media Key.lnk c:\program files\media key\magickey.exe+ Wallperizer.lnk e:\wallperizer\wallperizer.exe+ VisualTaskTips Visual Task Tips VisualTaskTips.com c:\program files\visualtasktips\visualtasktips.exe Към списъка за деинсталация спадат горепосочените програми + TuneUp, нищо, че не й ползваш възможностите за смяна на изгледа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 5, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2008 Благодаря за предложението, но съм абсолютно убедена, че тези програмки нямат нищо общо с проблема, защото присъстват в компютъра ми след всяко преинсталиране и ако беше някоя от тях щеше и друг път да се е получавало това. Колкото до TuneUp знам, че си предубеден към програми от този род, но аз ползвам единствено функцията 1Click и съм се убедила, че ми е полезна, без да прави поразии, а разните екстри за оптимизиране и донастройки не ги ползвам. Другаде е явно проблема, но май няма да разберем-от мои познати, които са по-напред с материала от мен, съм чувала за такива странни проблеми и за причинителите им, които след много експерименти и ровене са открили, че съм наясно за това колко е трудно понякога да се открие кой точно мъничък детайл прецаква нещата. Засега щом след рестарт ми се оправят нещата не е страшно, но просто ми беше интересно да разбера, ако мога, защо аджеба става така и дали мога да го оправя, но в краен случай пак ще прилагам общоприетото "лечение"-формат и преинсталиране Благодаря все пак за отзивчивостта Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 5, 2008 Report Share Публикувано Юни 5, 2008 Това, че винаги са присъствали на компютъра ти, не означава, че не може да са те причинителите. След като отказваш да приемеш съвет, не виждам как очакваш да се намери решение. Прахосахме около 5 дни за нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bradataaaaa Публикувано Юни 5, 2008 Author Report Share Публикувано Юни 5, 2008 От тези 5 дни, три ми бяха нужни за да убедя аудиторията, че не съм изкукала и не виждам двойно и че наистина имам някакъв проблем за разрешаване. Имах съображения да отклоня дадения ми съвет и не мислех, че по този начин ще обидя някой-благодарих за съдействието и реших, че е достатъчно. Отново благодаря за търпението и се извинявам се за времето, което сте изгубили с мен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост