Jump to content

Препоръчан пост

Здрасти.

Имам проблем с използването на Camtasia Studio 5.Когато сложа лого на някой клип и съм го настроил да го конвентирам в *.FLV клипа ми се обръща с главата на доло.Някои може ли да ми помогне?

Сподели другаде

Не работя с Camtasia Studio и не компресирам в FLV формат, но мога да предположа, че компресирането се извършва от ffdshow. Можеш да бръкнеш във VFW настройките на кодека (трябва да имаш линк в Start менюто някъде, в зависимост какъв пакет с кодеци имаш инсталиран). Там от горното меню Encoder избираш FLV1, кликаш на Input вляво и проверяваш дали случайно няма отметка на Flip Picture. Ако има, я махаш. Ако няма, можеш да пробваш да поставиш и да видиш как ще компресира. Алтернативен вариант е ако случайно някой филтър за субтитри ти се меси - DivX G400 или VSFilter. Можеш да пробваш да ги забраниш за тест. Друг алтернативен вариант е да инсталираш по-нова или по-стара версия на пакета.

Просто ffdshow е бъгав до отказ и не се знае точно от какво може да е проблемът.

Сподели другаде

Нестана мищо от VFW настройките на кодека.На Flip Picture нямаше отметка - аз сложих , но не се промени.После я махнах и опитах пак, Но пак не стана.Ако ти трябва още информация от мен питай.
Сподели другаде

Където са настройките на ffdshow за VFW, там трябва да има и линк за настройките на DirectVobSub (VSFilter). В прозореца с настройките кликаш на страница General и от падащото меню долу избираш Do not load. По-вероятно е да имаш DirectVobSub, а ако имаш него, надали ще имаш и DivX G400.
Сподели другаде

Както смяташе ти аз имам DirectVobSub , но отново не става. Ако може да ми кажеш да ми кажеш откъде да си изтгля по-нова или по-стара версия на пакета.Или пък да ми кажеш да пробвам нещо друго.
Сподели другаде

Докъде я докарахме - потребителите да не знаят какво имат инсталирано на компютъра си. Все едно готвач да не знае какви подправки и продукти има налични или автомонтьор да не знае с какви инструменти разполага. Ами в Start менюто, настройките за различните кодеци и филтри трябва да са в подменю на меню с името на пакета с кодеци. Обикновено е така. Ако ти е сложно, виж в Add or remove programs.
Сподели другаде

Намерих го.Пакета ми е: K-Lite Mega Codec Pаck 1.65. Аз си намерих по-нов пакет от data.bg K-Lite Mega Codec Pаck 3.9.0 . Само ми кажи как да го инсталирам да не збъркам нещо.
Сподели другаде