iankon Публикувано Май 24, 2008 Report Share Публикувано Май 24, 2008 искам да си свържа 2-а компа в мрежа с wifi карти без рутер или АП. и двата компа са с WIN XP. някой може ли да ми обясни как се правят настройките, въобще всичко необходимо за направата на такъв вид мрежа. едната ми карта е netgear wg111v2 usb а другата е D- link dwl-g510 PCI. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 24, 2008 Report Share Публикувано Май 24, 2008 Без допълнително устройство няма да може да стане.Работата на безжичната карта е да получава сигнал от рутер или точка на достъп. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
iankon Публикувано Май 24, 2008 Author Report Share Публикувано Май 24, 2008 грешиш виждал съм че става, самоче единият беше с виста а другият с ХП. вистата има много лесен начин да стане това, докато при ХП-то аз не го намирам. и забравих да кажа че мен ме интересува най вече мрежата да е за обмяна на файлове и след това ако е възможно да се споделя нета. ама за нета чак токлкова не ми е наложящо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Lokoto Публикувано Май 24, 2008 Report Share Публикувано Май 24, 2008 Без допълнително устройство няма да може да стане.Работата на безжичната карта е да получава сигнал от рутер или точка на достъп.Не! МОЖЕ!Ако се използва така наречения ad hoc mode. Но този тип връзка може да се изгражда между 2 клиента. Той още се нарича Peer- to - Peer mode.Настройката е подобна на тази която се използва при Infrasrucrure mode. Просто изграждаш мрежа от единия компютър със съответния канал на връзка(за Европа е "разрешен" 6-ти), име на мрежата(SSID), система за защита на предаване на сигнала и система за автентичност.После от другия компютър търсите изградената мрежа и се логвате.NB! Внимавай с настройките на защитните стени! Ако не са добре настроени, можеш да видиш зор с разпознаването. Една препоръка - Най добре, първо изгради мрежата, после слагай защитните стени, за да могат да я разпознаят по време на инсталацията.Успех! Ето и малко помощ -XP Edit: и още една за ХР - как се изгражда AD HOC връзка на ХР Ето и малко инфо за Vista Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Petar_kir2000 Публикувано Май 24, 2008 Report Share Публикувано Май 24, 2008 Абсолютно си прав!И дори не е необходимо никакво адресиране на мрежата. Друг е въпроса за MAC филтрирането и избора на метода на криптиране( аз лично препоръчвам WPA2, защото разбиването на WEP-a е въпрос на минути...). Има и един трик с SSID-то, да не се показва, за да не се вижда мрежата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 25, 2008 Report Share Публикувано Май 25, 2008 Явно грешката е в мен, за което искам да се извиня!Просто като видях темата, попитах един познат, "разбиращ" от мрежи и това, което ми отговори, това написах. Бирата е от мен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост