batkata93 Публикувано Май 18, 2008 Report Share Публикувано Май 18, 2008 Значи, купих си един mp3 player, но когато го бодна у компа, не иска да се зарежда и все трябва да му слагам нови и нови батерии. помагайте Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 18, 2008 Report Share Публикувано Май 18, 2008 Ако плеърът НЕ е с вградена ватериа (литиево йонна или литиево полимерна), няма как да очакваш да се зарежда от компютъра. Ако решиш да издадеш държавната тайна какъв плеър си си купил, ще може да се даде по-точна информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 12, 2008 Report Share Публикувано Юни 12, 2008 Срещнах такъв проблем с един плеър - като го пусна на единият комп, не го разпознава. 0 кб, фат-формат ми е инфото за него. Намира го като Removable disk. След няколко преинсталации ми даде чрез Дивай Менаджъра "ънноун дивайс". На диска няма дравър за виндоуса, само за макинтош. Интересното е, че на стария комп няма никакви проблеми - от първият път си го намери и какво има на него, и мога да трия/прехвърлям инфо. Пробвах с форматиране на плеъра -нъцки, все същото. Плеъра е SANG, 1 гига, продават се из технополис и техномаркет. Някакви идеи къде бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 12, 2008 Report Share Публикувано Юни 12, 2008 Информация за конфигурациите и операционните системи на двата компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 12, 2008 Report Share Публикувано Юни 12, 2008 И двата са на хр проф, даже стария е олекотена версия. Иначе 3 гиги процесор/вградено видео/512 рам/нормални усб (не тръгва тука), а пък стария е на 433МХз, 512 рам/128 видео джифорс/бавните усб... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 12, 2008 Report Share Публикувано Юни 12, 2008 Общо взето не стана много ясно какви са конфигурациите - нямаше ни една марка и модел споменати. На новия компютър глупавия китайски плеър как го свързваш - на USB порт отзад или отпред? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Процесорите са съответно Пентиум 4 и селерон ІІ, Дyното на новия е Асус Р5GZ, ram-а e ddr2, пък на стария си е обикновен. Дъното му е томато, ама не знам какъв точно модел - във всички случаи достатъчно стар, че да не приема процесори повече от 750 МХз. На изведението отпред портове го включвам. Възможно ли е да е от това? /не е ли все тая? / Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 Дyното на новия е Асус Р5GZ + На изведението отпред портове го включвам. = проблема. Пробвай да свържеш плеърите на задните USB портове. Лично аз съм имал много проблеми с боклучавите дъна на ASUS и предните им USB портове. Дори май само те имат такива проблеми (поне не се сещам за друго дъно, което да ми е правило такива проблеми). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 13, 2008 Report Share Публикувано Юни 13, 2008 И така не се получава - открива го като римувабъл диск, но нищо повече - големина 0кб и нъц. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Dr. Epstein Публикувано Юни 14, 2008 Report Share Публикувано Юни 14, 2008 Процесорите са съответно Пентиум 4 и селерон ІІ, Дyното на новия е Асус Р5GZ, ram-а e ddr2, пък на стария си е обикновен. Дъното му е томато, ама не знам какъв точно модел - във всички случаи достатъчно стар, че да не приема процесори повече от 750 МХз. На изведението отпред портове го включвам. Възможно ли е да е от това? /не е ли все тая? /Съдейки от инфото предполагам, томато дъното има два USB-порта. Те са версия USB 1.1. За Асус Р5GZ предполагам, че са 4 USB порта или повече. В този случай забоди свирката с портовете най-близо до конекторите на мишката и клавиатурата. Това са USB 1.1 портове. Само за проба. И профилактично погледни в BIOS какво казва за USB. Интересно е, дали в съмнителните портове друго USB устройство (камера, мишка, принтер) работи коректно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Съдейки от инфото предполагам, томато дъното има два USB-порта. Те са версия USB 1.1. За Асус Р5GZ предполагам, че са 4 USB порта или повече. В този случай забоди свирката с портовете най-близо до конекторите на мишката и клавиатурата. Това са USB 1.1 портове. Само за проба. И профилактично погледни в BIOS какво казва за USB. Интересно е, дали в съмнителните портове друго USB устройство (камера, мишка, принтер) работи коректно.В изнесените отпред портове - фотоапарати, други плеъри (вкл. и Ссъщия модел санг само че с 2 гиги), примтер работат нормално. Точно това ми е чудно. Само тозиплеър е "бялата врана"... Иначе на най-близките - пак не става... Явно нещо ще требе реинстал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Плеърът работил ли е въобще на въпросния компютър или дори чисто нов е създавал проблеми? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Егати темата направих с това Не, първо го пуснах на стария комп - никакви проблеми - тръгна си като пушка. И след няколко часа да добавя една-две песни ме помилиха и на новия го включвам и сичко ъж е наред - недоогледах - намери го, инсталира го и ми даде реди ту юз. Не съм гледал дали и какво има на него. И да кача файл на него - нъцки ! В началото гледам - нещо компа да не се е прецакал сложих един друг - никакви проблеми. Като го сложих наново видях, че го намира но не чете нищо - 0 кб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Наистина е трудно да се каже къде може да е проблемът, но може би е възможно да има някаква несъвместимост между дъното и конкретната бройка на плеъра. Сигурно звучи малко вероятно да е така, но все пак става въпрос за ASUS, които са си ала бала, и (което е по-важно) за боклучав китайски плеър, сглобван някъде в някой гараж, така че не ми се вижда пък невъзможно да е несъвместимост. Може би ако плеърът има възможност за смяна на фърмуеъра и ко намериш някъде някакъв пасващ фърмуеър, да го флашнеш наново. Разбира се това пък може да породи други проблеми, но с евтините боклуци, които средностатистическия българин си купува, е така. Евтиното излиза скъпо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Северен вълк Публикувано Юни 15, 2008 Report Share Публикувано Юни 15, 2008 Благодарско ! То по принцип става така, с триците и житото... Сигурно е нещо в самата бройка, щото хапсолютно същия, но повече памет нема ник'ви проблеми, както казах по-горе. :-) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост