Jump to content

Проблем при профилите в Windows

Deyan92

Препоръчан пост

Здравейте!

Аз и брат ми работим с един компютър и както се подразбира имаме два отделни профила. Проблема е следния: От неговия профил може да се влиза в моя десктоп (C:/Document and Settings/Deyan/Desktop) докато аз немога в неговия. Не че искам да го шпионирам ми просто той си сваля mp3-ките на десктопа и няма как да ги слушам от моя профил. Моля помогнете - Как да го оправя ! Благодаря предварително :P

Сподели другаде

Здравейте!

Аз и брат ми работим с един компютър и както се подразбира имаме два отделни профила. Проблема е следния: От неговия профил може да се влиза в моя десктоп (C:/Document and Settings/Deyan/Desktop) докато аз немога в неговия. Не че искам да го шпионирам ми просто той си сваля mp3-ките на десктопа и няма как да ги слушам от моя профил. Моля помогнете - Как да го оправя ! Благодаря предварително :P

Предполагам, че става въпрос за Windows XP.

Просто трябва да се разбереш с брат си. Той си е направил своя акаунт - администраторски, а твоят е ограничен, т.е. ти нямаш права над неговия акаунт. Без той да ти разреши достъп до неговия акаунт или да направи твоя акаунт също администраторски, ти няма да имаш достъп до неговия десктоп.

Ако брат ти не знае, как да направи тези промени, пиши отново - ще ти обясним.

Сподели другаде

Предполагам, че става въпрос за Windows XP.

Просто трябва да се разбереш с брат си. Той си е направил своя акаунт - администраторски, а твоят е ограничен, т.е. ти нямаш права над неговия акаунт. Без той да ти разреши достъп до неговия акаунт или да направи твоя акаунт също администраторски, ти няма да имаш достъп до неговия десктоп.

Ако брат ти не знае, как да направи тези промени, пиши отново - ще ти обясним.

Ми то и двамата сме админи. Аз първо проверих това, но не е от него. Други предположения ... ?

Сподели другаде

Наистина ли имаш администраторски акаунт? Как разбра?

А каква грешка се появява, когато се опиташ да влезеш в неговата директория(C:/Document and Settings/"брат ми")?

Сподели другаде

Два крайни варианта:

С някоя от самоделките Windows LiveCD можеш да прехвърлиш/копираш mp3-ките от неговата в твоята директория. Също толкова лесно е да махнеш паролата от неговия акаунт, но не е редно тук да ти пиша как да го направиш.

Сподели другаде

Наистина ли имаш администраторски акаунт? Как разбра?

А каква грешка се появява, когато се опиташ да влезеш в неговата директория(C:/Document and Settings/"брат ми")?

C:/Document and Settings/Sash0 is not accessible

Access is denied

Махнах паролата му, но пак не става. Споко давайте секви предложения ние и двамата искаме да го махмен тва . Oще предложения ?

(И не ми отгораряите като на малоумник и аз разбирам горе долу от PC-та)

Сподели другаде

Вижте как са NTFS правата на папката и дали твоя акаунт има разрешен достъп до нея.

Мерси пич ... позна :) Папката беше "private" ... е оправих го. Благодаря на всички за помоща :peace:

Айде темата може да се заключва вече :)

Сподели другаде