rumenrsd Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 Здравейте.Значи проблема е следния.Имам лаптоп Packard Bell easyNote с инсталирана оригинална Виста(купих го без никакъв диск,всичкия инсталационен софт с вистата е на партишън) и като си човърках под дос намерих ТАЗИ програма на А:/ Понеже е на немски и дума не знам натиснах Loschen и като ми беше осветено Ц: отиде по дяволите.сега ми изкарва само една партишън 8 гигабаита,другите 144 ги няма. като пусна компа и след зареждане на биоса ми вади черен екран и съобщение Виндолс не може да се зареди поради липса на фаил COMMAND.com или нещо от сорта и иска да вкарам диск с уина които го нямам.И под дос вече cd C: invalid pach drive .Та въпросите са ми няколко.как мога да си върна партишъна с 144 Гб ,имам друг комп с които свалих Win xp sp3 bg ,записах го на боот диск ама не тръгва инсталацията,зарежда само дос, при опит да го стартирам от Д:/ ми казва че сетуп не може да се стартира от дос.видях в биоса че имам като боот опция USB HDD и имам едно такова 400 Гб ако мога с него да направя нещо да ми кажете,изобщо какво може да се направи да тръгне отново. мерси предварително и лека нощ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Май 15, 2008 Report Share Публикувано Май 15, 2008 Най-добре намери някой приятел, който разбира от тези работи, понеже материята определено не ти е ясна. С тези думи не желая по никаъв начин да се почувстваш засегнат, но това което си направил, а и продължаваш да правиш, ще доведе до други проблеми, които допълнително ще влошат положението.От разстояние, човек доста трудно би се навил да ти помогне.Ако просто искаш да си инсталираш наново windows (било виста или ХР) е препоръчително да погледнеш в сайта им за драйвери. Доста често се случва при лаптопите да липсват драйвери било за виста или за ХР. След като се увериш че има такива (примерно за ХР), инсталираш си ХР-то, слагаш си му драйверите и дето се вика: Ти си човека!Ако имаш някаква информация от изтрития дял(партишън), която е важна за теб, намираш приятел, който разбира от тези работи или отиваш в сервиз препоръчан от приятел или знаеш, че хората там си разбират от работата. Е, ще си платиш за услугата, но поне си научил (надявам се да е така) урока, да не правиш неща, които не ги разбираш и не си сигурен за последствията, до които могат да те доведат. (малко като конско стана, за което се извинявам) Лек и приятен ден! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
rumenrsd Публикувано Май 15, 2008 Author Report Share Публикувано Май 15, 2008 Наистина като си прочетох поста много ламерски съм го написал ама ми се спеше... а от теб колега не се обиждам,защото много твой мнения съм прочел и виждам че наистина ги разбираш тези неща Диска с ХРто го записах с нерото като боотващ,и незнам кво стана та ми зарежда само дос.Днес го пробвах с NTI CD & DVD-Maker Gold и си стана както трябва,тръгва си инсталацията нормално.Занесох лаптопа в магазина днес защото е в гаранция и ония ми вика чакай да видя дали имам друг като твоя да ми направи рекувари диск .Ама се оказа че няма.И каза да му го оставя да го правел .Ето какво намерих в нета малко по късно вечерта Instructions for using the Packard Bell Recovery Program (From Backup Partition With WPE) Information:The Packard Bell Recovery Program allows you to restore the software to factory default (the same state as you bought it in).There is an option which allows you to keep your personal files. There are two methods to restore your computer: * Complete or Destructive Recovery This option will remove all data (including personal data, drivers updates) and restores the computer to factory default. If possible, always create back-ups first. * Partial or Non Destructive Recovery This option restores the computer to factory default without removing your data. This is the preferred recovery option. Instructions: 1. Remove all your internal and external hardware upgrades and disconnect the cable for the Internet connection. 1. If upgrades are not removed, the Recovery Program might not recognize your upgrades, resulting the program to hang or to ask you to install drivers for the upgrades. If the Internet connection cable is not disconnected, the computer might try to connect to Internet during first boot, when possibly no anti-virus protection or firewall is enabled, making the computer vulnerable for viruses and hackers. 2. There are two ways to start the program: * If you can still boot to Windows: 1. Click Start and look for SmartRestore in the start menu. 2. Click SmartRestore to open the program. 3. If you see a message about anti-virus software, click OK. 4. Click the icon showing two folders and an arrow (see fig 1.) 5. Click OK to go to the menu of the Recovery Program. * If you can not boot to Windows: 1. Press the power button for at least 10 seconds, or until all LEDs are off. 2. Restart your computer. 3. When you see the Packard Bell logo press the <F11> key on your keyboard repeatedly to enter the Recovery Program. 3.Select "Recovery Program : Restore your computer to the same state as when it was purchased" and click Next to continue. http://common.packardbell.com/itemnr/cbr_restore_add_danuberecovery/cbr_restoredanube3.jpg 4.At the following screen, select Non-Destructive Recovery or Destructive Recovery.Beware: If the primary partition of your computer is damaged or deleted only the "Destructive Recovery" is available. http://common.packardbell.com/itemnr/cbr_restore_add_danuberecovery/cbr_restoredanube4.jpg Така че утре мисля да си го взема от сервиза и да не са занимавам с глупости повече Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост