stanilabg Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 Колега ми даде едно ДВД, на което има записан филм в формат XviD. Казва, че не иска да му го стартира плеяра, модел такъв. Как да го превърна на DivX? Качеството не е от значение. Давам снимка от Media Info. В текстовият документ са подържаните DivX формати от упътването на плеяра. Какво означават другите неща? П.П. Знам, че на страницата на VideoHelp е показано, че подържа XviD, но аз имам упътването на плеяра, където е показано само DivX.DivX.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ekosse Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 пробвай с virtualdub там можеш да сменяш кодирането според инсталираните в твоя комп кодеци Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 13, 2008 Author Report Share Публикувано Май 13, 2008 пробвай с virtualdub там можеш да сменяш кодирането според инсталираните в твоя комп кодеци Не съм много запознат с Virtualdub. Също се сетих за него, но не намерих настройки за изходният формат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ekosse Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 video>compresion там са кодеците Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 13, 2008 Author Report Share Публикувано Май 13, 2008 video>compresion там са кодецитеТова го направих, но като го запазих като AVI се получи също XviD. Някъде да бъркам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ekosse Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 Това го направих, но като го запазих като AVI се получи също XviD. Някъде да бъркам?даде ли му да ползва divx кодек.Този проблем си го решавам като филма си го правя в ДВД формат и го гледам на всяко ДВД устройство Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 13, 2008 Report Share Публикувано Май 13, 2008 1. Повторната компресия влошава качеството на файла.2. Трудно ми е да повярвам, че плеър с поддръжка на всички поколение DivX и Quarter Pixel + GMC не може да декодира XviD. Т.е. личното ми мнение е, че е настроен да чете FourCC кода и ако е XviD, да отказва да чете файла, макар като съдържание DivX и XviD да са подобни и обратно съвместими, защото са базирани на MPEG-4.Моето предложение е да се смени FOURCC кода на филма от XviD на DIV3, DIV4 или DX50 с помощта на AVI FourCC Changer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 14, 2008 Author Report Share Публикувано Май 14, 2008 1. Повторната компресия влошава качеството на файла.2. Трудно ми е да повярвам, че плеър с поддръжка на всички поколение DivX и Quarter Pixel + GMC не може да декодира XviD. Т.е. личното ми мнение е, че е настроен да чете FourCC кода и ако е XviD, да отказва да чете файла, макар като съдържание DivX и XviD да са подобни и обратно съвместими, защото са базирани на MPEG-4.Моето предложение е да се смени FOURCC кода на филма от XviD на DIV3, DIV4 или DX50 с помощта на AVI FourCC Changer. Нещо такова ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 14, 2008 Report Share Публикувано Май 14, 2008 Да, нещо такова. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 14, 2008 Author Report Share Публикувано Май 14, 2008 Само че, при опит за стартиране звука върви нормално, а видеото е като, не настроен телевизор Електрон, размешани цветове на дъгата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 14, 2008 Report Share Публикувано Май 14, 2008 Значи все пак плеърът е накадърен и няма да се получи с този трик. Ще трябва повторна компресия или конвертиране в DVD формат. Дали ще дойде момент, когато потребителите ще поумнеят и ще разберат, че когато купуват нещо, трябва да се интересуват дали наистина поддържа/прави всичко, което им е нужно. Май не. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Май 14, 2008 Author Report Share Публикувано Май 14, 2008 Значи все пак плеърът е накадърен и няма да се получи с този трик. Ще трябва повторна компресия или конвертиране в DVD формат. Дали ще дойде момент, когато потребителите ще поумнеят и ще разберат, че когато купуват нещо, трябва да се интересуват дали наистина поддържа/прави всичко, което им е нужно. Май не. Плеърът не знам дали е некъдърен, говоря за Philips-а, тъй като не е имало възможност да го пробвам, защото не е мой, но пробвах да го пусна на JetAudio, който използвам, а също така и чрез Virtualdub. Един и същ резултат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост