Night_Raven Публикувано Май 11, 2008 Author Report Share Публикувано Май 11, 2008 Малко смътно обяснение. Ще може ли по-конкретно? Да не би да инсталираш PerfectDisk под ограничен акаунт? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Maniac Публикувано Май 11, 2008 Report Share Публикувано Май 11, 2008 Мерси много, но успях да се справя сам. Проблемът беше в това, че Comodo задържаше файлове за проверка и ми отчита, че се ползват самите файлове от програма и затова не мога да ги изтрия, а пък по време на инсталацията на можеха да се инсталират. Обаче сега се дефрагментира и очаквам после да видя и резултатите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
toty Публикувано Октомври 24, 2008 Report Share Публикувано Октомври 24, 2008 Инсталирах PerfectDisk 2008 build 64 (със build 61 беше същата работа и затова ъпдейтнах....).След като натисна на Анализ, следва моментален рестарт на системата Операционна система: Windows XP Professional (licensed) Service Pack 3 Конфигурация: Asrock 4Core1333-GLAN / Intel Core 2 Quad Q6600 2.40 GHz / 2x1024 MB DDR2 800MHz Brand / PALIT HD3850 SUPER 512MB DDR2 / Seagate Barracuda 7200.11 500GB Serial ATA II-300 32MB / FORTRON 400W ATX-40 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 24, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 24, 2008 Провери в Event Viewer за грешки: Start -> Run -> пишеш eventvwr -> OK и виж в раздели Application и System за грешки от момента на рестарт или такива, свързани с PerfectDisk.Какви драйвери си инсталирал и откъде си ги инсталирал? Ще е добре и да дадеш списък с инсталираните програми на компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
toty Публикувано Октомври 24, 2008 Report Share Публикувано Октомври 24, 2008 http://img261.imageshack.us/img261/4262/76788452ez6.th.jpghttp://img261.imageshack.us/images/thpix.gif Драйверите, си пристигнаха с компютъра от фирмата от която го поръчах...... диск за дъното и такъв за видеото, а за по-изчерпателна информация ще трябва да ми кажеш къде да погледна за да ти я споделя, че съм много бос. Сега пробвах с преинсталиране на видео майтапите, като първо деинсталирах старите разбира се, но ефекта е същият. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 24, 2008 Author Report Share Публикувано Октомври 24, 2008 Ако тази грешка е от точния час на рестарт, то е възможно да е конфликт с видео драйвера. Препоръчвам да изтеглиш последната версия за твоята видео карта и да преинсталираш драйвера както е описано в тази тема.Можеш да кажеш и с какво дъно разполагаш.Списък с програми можеш да дадеш с помощта на HijackThis 1.99.1 (213KB) (нарочно е преименувана) например. Изтегли, стартирай, кликни Open the Misc Tools section -> Open Uninstall Manager... -> Save list..., запази файла някъде и го прикачи към темата или копирай съдържанието му директно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 2, 2009 Report Share Публикувано Декември 2, 2009 Имам проблем с perfectdisk 10 не ми дефрагментира дял С:.другите дялове си ги работи нормално но с дял С: стига само до анализ и това е.излиза съобщението "дали да заключи процесите и т.н...." давам му "да" после идва ред на следващото съобщение "да дефрагментира при рестарт..." давам "да" и при рестарта се явява синият екран прави анализ ,после още нещо за мн кратко време(синият екран стои общо 1 или 2 моинути) и рестартира.не ми се вярва за толкова кратко да прави и анализ и дефраг на дял 69гб половината пълен .и нещо интересно след първият анализ показва 4,6% а след този с рестарта 5,4% !!!???и още нещо,какво са черните квадратчета ?п.с. не ползвам за първи път програмата,преди си работеше екстра,не бях я ползвал от 5 месеца...ОС-WinXP pro SP3 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Декември 2, 2009 Report Share Публикувано Декември 2, 2009 На предната страница от ръководството в червено, са отбелязани потенциални причини, които могат да възпрепятстват дефрагментирането - основно процеси, които работят на ниско ниво. Ако имаш някои от тези процеси (има и линкове), е възможно именно това да прави проблема. Мисля, че с черни квадратчета се отбелязват файловете, които не се/не могат да бъдат преместени при дефрагментирането (предимно системни). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 2, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 2, 2009 Ако не се лъжа, програмата си пази дневници. Виж дали ще намериш нещо в тях за проблема с дефрагментирането. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 На предната страница от ръководството в червено, са отбелязани потенциални причини, които могат да възпрепятстват дефрагментирането - основно процеси, които работят на ниско ниво. Ако имаш някои от тези процеси (има и линкове), е възможно именно това да прави проблема. Мисля, че с черни квадратчета се отбелязват файловете, които не се/не могат да бъдат преместени при дефрагментирането (предимно системни).статията съм я изчел обстойно а от линка с програмите които пречат не мога да се ориентирам къде са посочени(англ. ми не е много добър)така и не ги открих,autoruns не съм ползвал и незнам какво да правя с нея,отварят ми се хиляди табове и какво ли не :( + това не смея да спирам неща от стартиращите с ОС които незнам какво са за да не омажа нещо... Ако не се лъжа, програмата си пази дневници. Виж дали ще намериш нещо в тях за проблема с дефрагментирането.ако говориш за лог файловете,там пише че има преграда която не може да бъде премината и няма да продължи дефраг. не пише коя е тази преграда.напоследък всичко ми е тръгнало към преинсталация ,май това ще ми е решението... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Декември 3, 2009 Author Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Възможно е да има инсталиран някой драйвер, който да пречи на дефрагментацията. Например преди време по-старите версии на Alcohol 52%/120% и DAEMON Tools създаваха точно такива проблеми заради наличния в тях SPTD драйвер, който възпрепятстваше PerfectDisk. Можеш да дадеш лог на Autoruns за всеки случай (скрий обектите на Microsoft и Windows от меню Options). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gibson58 Публикувано Декември 3, 2009 Report Share Публикувано Декември 3, 2009 Благодаря за помоща ви,но реших да преинсталирам защото проблемите станаха повечко,дойде си му времето Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
user39 Публикувано Октомври 14, 2011 Report Share Публикувано Октомври 14, 2011 Аз лично ползвам http://www.piriform.com/defraggler може ли някой който ги чатка повече нещата да ми каже дали я бива ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 15, 2011 Author Report Share Публикувано Октомври 15, 2011 Defraggler не е нищо особено. Не е боклук или нещо такова, но е посредствена програма. Не е подходяща за дефрагментация на системни дялове, защото не може да работи с prefetch файловете. За не-системни дялове е приемлива, но дотам. Така че или използвай вградения дефрагментатор, или използвай MyDefrag, ако държиш на по-солидна дефрагментация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
barca_b0y Публикувано Октомври 27, 2011 Report Share Публикувано Октомври 27, 2011 @Night_Raven,Благодаря за ръководството. Дефрагментацията продължи 5-6 часа с най-новата версия на програмата(12), но мисля, че си заслужаваше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост