ozic Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Този проблем го имам от няколо месеца. Уредбата ми е свързана с компютъра и през нея слушам музика, звукът на филмите също минава през нея, радио също слушам. Проблемът е, че когато пусна тонколоните има непрекъснато пращене, а когато слушам през слушалките няма пращене (слушалките са вързани с уредбата и с компютъра). Прегледах кабелите, изтеглих най-новите кодеци, почистих буксите, смених тонколоните, но пращенето си остава без значение с кой плеър слушам или гледам. Повтарям: със слушалките няма пращене, а само когато слушам през тонколоните. От какво може да е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Провери си импедансите на входовете и изходите - компютър -> уредба -> колони/слушалки."слушалките са вързани с уредбата и с компютъра" - това не го разбрах. Как точно свързваш уредбата, колоните и слушалките с компютъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 "Провери си импедансите на входовете и изходите - компютър -> уредба -> колони/слушалки." - това пък аз не го разбрах!!! Слушалките са свързани към компютъра и към уредбата, т.е. мога да слушам с тях когато е включен компютъра или уредбата, а през уредбата слушам музика само ако компютъра е включен иначе само радио мога да слушам, защото е стар модел и няма диск, а само касети, но гнездата май не работят. Дано си ме разбрал, защото не знам как да го обясня. Малко ми е сложно. Когато слушам радио няма пращене. Пращенето се появява само когато слушам музика през Уинамп или когато гледам филми. P.S. Забравих да спомена, че съм с Realtek AC97 Audio. Това проблем ли е или да го сменя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Колко изхода имаш на звуковата карта? Кой от тях ползваш за свързване с уредбата? Кой точно вход на уредбата (тя има ли си модел?) ползваш за свързване с компютъра? Къде точно включваш слушалките - в някой изход на уредбата, на компютъра или нещо друго? А къде точно включваш колоните? С какви характеристики са слушалките - мощност (P, W), съпротивление (R, Ω)? А с какви характеристики са колоните? Какви са характеристиките на входа на уредбата, който ползваш за свързване с компютъра? Какви са характеристиките на изхода, към който свързваш слушалките? А на този, към който свързваш колоните?"Слушалките са свързани към компютъра и към уредбата" - ако по някакъв начин си свързал колоните (респ. слушалките) едновременно към компютъра и уредбата, опиши как точно си го направил - много е възможно така да се получава свързване накъсо през колоните и затова да се получава пращенето. Слушалките по принцип са с по-високо съпротивление от колоните, затова при тях не се получава този ефект. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 Колко изхода имаш на звуковата карта? Кой от тях ползваш за свързване с уредбата? Кой точно вход на уредбата (тя има ли си модел?) ползваш за свързване с компютъра? Къде точно включваш слушалките - в някой изход на уредбата, на компютъра или нещо друго? А къде точно включваш колоните? С какви характеристики са слушалките - мощност (P, W), съпротивление (R, Ω)? А с какви характеристики са колоните? Какви са характеристиките на входа на уредбата, който ползваш за свързване с компютъра? Какви са характеристиките на изхода, към който свързваш слушалките? А на този, към който свързваш колоните?"Слушалките са свързани към компютъра и към уредбата" - ако по някакъв начин си свързал колоните (респ. слушалките) едновременно към компютъра и уредбата, опиши как точно си го направил - много е възможно така да се получава свързване накъсо през колоните и затова да се получава пращенето. Слушалките по принцип са с по-високо съпротивление от колоните, затова при тях не се получава този ефект. Не мога да ти отговоря на почти нито един въпрос. Не съм такъв разбирач, а и не знам къде да погледна, за да разбера каква ми е звуковата карта , с колко изхода е, кой вход е включен, характеристики на слушалките ... Сложно ми е това. Знам само, че проблема дойде изведнъж. Ако можеш така да дадеш съвет ще съм благодарен, ако не можеш ти благодаря за отделеното време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Опиши поне как точно са свързани кабелите на слушалките и колоните, каква е схемата на свързване. Доколкото разбрах, по някакъв начин си свързал уредбата с компютъра; при това положение би трябвало колоните да са свързани към самата уредба, слушалките - също, но към отделен изход. Опиши малко по-подробно как са свързани устройствата помежду си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Не мога да ти отговоря на почти нито един въпрос. Не съм такъв разбирач, а и не знам къде да погледна, за да разбера каква ми е звуковата карта , с колко изхода е, кой вход е включен, характеристики на слушалките ... Сложно ми е това. Знам само, че проблема дойде изведнъж. Ако можеш така да дадеш съвет ще съм благодарен, ако не можеш ти благодаря за отделеното време.Realtek AC97 Audio - трябва да е с 3 изхода, провери в настройките на звуковата карта как си настроил изходите Start>Settings>control panel>Sound Effect Manager>Speaker Configuration На уредбата би трябвало да пише какво е съпротивлението на тонколоните, ако ползваш тонколоните на уредбата или я ползваш само като усилвател. panevdd за слушалките мисля, че иска да каже, че тях ги закача ту на компютъра ту на уредбата?Може да провериш за някоя хлабава връзка или недобър контакт между буксите на компютъра и уредбата, прив вкл. уредба и слушаш музика ги размърдай леко и виж дали ще има някаква промяна. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 Отзад на компютъра имам 3 изхода. От кутията на комп. излизат два кабела - зелен и розов (така си купих комп.). Те са с букси и са пъхнати в два от изходите. В третият изход, който е по средата, сложих една букса, която има два изхода. В единият от изходите са пъхнати слушалките, а в другият уредбата. Уредбата е стара, но си купих един кабел с камбанки и така е закачих към комп. Колоните са свързани към уредбата, но не с букси, а на уредбата има едни щифтове, които защипват кабелите (края на кабела е оголен, за да може да се защипе). Някъде из настройките на комп. има картинка с трите изхода и избрах към кой какво да вържа иначе не ставаше. Ето тук бърниках: Control Panel -> Sound Effect Manager. В документите на комп. не пише каква е звуковата карта. Кажи къде да натисна, за да разбера каква е и с колко канала е. П.П. На горната картинка отметката е сложена на 6 канала, а моята е на два. Не съм е пипал. Така си беше. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 При мен е сложена на 6 канала т.к. съм със озвучение 5+1. При теб е сложено на стерео и би трябвало да най горната букса да е Line outсредната Line inнай долу Mic inПробвай да направиш следното извади всичко и остави вкл. само тонколоните към уредбта, като сигнала от компа го вземеш от най горната букса т.е. Line out. Предполагам, че звуковите ни карти са едни и същи Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 Не става. Пробвах всякакви кобниции с изходите, но пак пращи и говора почти не се чува. Странното е че когато слушам радио всичко е наред, но пусна ли филм започва бученето. Ако пусна радио през интернет също нямам проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Приемам, че настройките за звука са направени, както е показано на тази снимка (т. е., работиш в двуканален режим - стерео). Опитай да включиш само уредбата към компютъра, без да включваш слушалките и провери дали има пращене при това положение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 Благодаря на всички за помощта, но последният съвет на panevdd даде резултат. Човече, ти си №1. П.П. Проблемът беше в жака-преходник. Почистих го и ядовете, които скоро щяха да станат на 1 год., се изпариха . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Е, при това положение ще трябва ръчно да си включваш устройствата - или уредба, или слушалки, не могат да работят заедно. Ако намериш начин да свържеш слушалките към уредбата, може от самата уредба да превключваш изходите, стига да има такава възможност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DAVIDOV Публикувано Май 5, 2008 Report Share Публикувано Май 5, 2008 Не става. Пробвах всякакви кобниции с изходите, но пак пращи и говора почти не се чува. Странното е че когато слушам радио всичко е наред, но пусна ли филм започва бученето. Ако пусна радио през интернет също нямам проблем.Значи се получава само като си пуснеш филм в другите случаи не се чува пращене? Провери във Saund effect > Environment да е избрано на NoneАко е само при филм, според мен е нещо от AC3 Filter може докато пуснеш филм да си поиграеш с него за да се чува говора. Пробвай да отвориш филм и с друг плеар Media player Classic П.с. А проблема се е оправил супер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Май 5, 2008 Author Report Share Публикувано Май 5, 2008 Не, не ръчно. Върнах си ги в старото положение, но вече при зачистена букса и всичко е ОК. Слушалки, комп., уредба и микрофон си работят нормално. Благодаря Ви за помощта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост